• Informacje na temat:

    ewa gotuje piersi z kurczaka faszerowane

Przepisy na temat: ewa gotuje piersi z kurczaka faszerowane
Artykuły na temat: ewa gotuje piersi z kurczaka faszerowane
  • Ewa Wachowicz: Gotowanie po krakowsku

    Po zimowej przerwie Ewa Wachowicz zaprasza na premierowe odcinki programu "Ewa gotuje". Prowadząca uwielbia potrawy kuchni regionalnych i lokalne przysmaki, i w ramówce wiosennej postara się pokazać ich jak najwięcej, zaczynając - jakżeby inaczej - w odcinku 352. od specjałów z Krakowa.

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego bardzo prosto je przygotować. Niestety, naukowcy mają dla nas porcję niepokojących doniesień. Fot. 123RF/Picsel Drób bardzo często gości na naszych stołach - bez względu czy gotujemy tradycyjne, polskie dania czy też może sięgamy po propozycje z kuchni azjatyckiej lub amerykańskiej. W każdej z tych tradycji kulinarnych bez większego problemu odnajdziemy przepisy z...

  • Dieta na lata - 50+

    ...i w ciągu kolejnych dekad życia białko gwarantuje ci dobrą przemianę materii. Najwartościowsze pochodzi z ryb, piersi kurczaka, jaj, nabiału i warzyw strączkowych, jak groch, fasola, soczewica, bób(...) kobiecych hormonów - mówi dietetyczka Agata Lewandowska. Dzięki temu, jak twierdzą specjaliści, po ich spożyciu zmniejsza się m.in. ryzyko osteoporozy, a także chorób układu krążenia. Najwięcej...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego zawiera niewiele tłuszczu. Zwykle przygotowujemy piersi, jednak warto pamiętać, że także pozostałe części kurczaka są niezwykle smaczne. Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Dieta na lata - 50+

    ...i w ciągu kolejnych dekad życia białko gwarantuje ci dobrą przemianę materii. Najwartościowsze pochodzi z ryb, piersi kurczaka, jaj, nabiału i warzyw strączkowych, jak groch, fasola, soczewica, bób(...) kobiecych hormonów - mówi dietetyczka Agata Lewandowska. Dzięki temu, jak twierdzą specjaliści, po ich spożyciu zmniejsza się m.in. ryzyko osteoporozy, a także chorób układu krążenia. Najwięcej...

  • Obok różnego rodzaju kiełbas, drób jest tym rodzajem mięsa, które najczęściej pojawia się na naszych grillach. To doskonały wybór! Ale czy wiecie w jaki sposób go przygotować, aby zawsze zachwycał naszych bliskich i znajomych? Oto kilka naszych propozycji. Mięso drobiowe to zawsze dobry wybór na grilla. Trudno jest znaleźć osobę, która byłaby w stanie oprzeć się piersi z kurczaka ściągniętej prosto z rusztu lub skrzydełkom przygotowanych w podobny sposób. Delikatne i chude mięso, które...

  • Dieta na lata - 50+

    ...i w ciągu kolejnych dekad życia białko gwarantuje ci dobrą przemianę materii. Najwartościowsze pochodzi z ryb, piersi kurczaka, jaj, nabiału i warzyw strączkowych, jak groch, fasola, soczewica, bób(...) kobiecych hormonów - mówi dietetyczka Agata Lewandowska. Dzięki temu, jak twierdzą specjaliści, po ich spożyciu zmniejsza się m.in. ryzyko osteoporozy, a także chorób układu krążenia. Najwięcej...

  • Przejedzenie w Święta? Nie, dziękuję! W tym roku zamiast tradycyjnych, ciężkostrawnych potraw, sięgnij po nowoczesne kulinarne aranżacje. Gwiazdą stołu niech zostanie Kurczak Zagrodowy z Podlasia. W Boże Narodzenie stoły uginają się od potraw. Ryby, makowce, uszka, kapusta z grzybami, pierniki, pieczenie - od ilości potraw, zapachów i kolorów może zakręcić się w głowie i ...brzuchu. Ile to razy po kolejnym świątecznym posiłku pojawiła się niestrawność, która odbierała radość rodzinnego...

  • Dieta na lata 50+

    ...gwarantuje ci dobrą przemianę materii. Najwartościowsze pochodzi z ryb, piersi kurczaka, jaj, nabiału i warzyw strączkowych, jak groch, fasola, soczewica, bób, które powinnaś zajadać codziennie(...) kobiecych hormonów - mówi dietetyczka Agata Lewandowska. Dzięki temu, jak twierdzą specjaliści, po ich spożyciu zmniejsza się m.in. ryzyko osteoporozy, a także chorób układu krążenia. Najwięcej...

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie przygotować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/PICSEL Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...