• Informacje na temat:

    ewa gotuje na k

Przepisy na temat: ewa gotuje na k
  • Słownik trudnych terminów kulinarnych – czego nie wiemy jeszcze o gotowaniu?

    Czym jest flambirowanie, déglaçage, stir fry czy sous-vide? Choć metody te brzmią nieco egzotycznie, z pewnością wykorzystywane są w domowej kuchni częściej, niż można by się tego spodziewać. Tym, co(...) najczęściej wykorzystywanych w kuchni produktów (warzywa, mięso, jajka, ryby), choć w rezultacie smakują i wyglądają one nieco inaczej, niż moglibyśmy się spodziewać. Jak dokładnie przebiega gotowanie sous...

  • Ciasto nie wymaga pieczenia. Jest pyszne zarówno w ciepłe jak i zimne dni. Najlepsze jest po dwóch dniach gdy wszystkie składniki się przegryzą lecz czasami nie wytrzyma tyle bo jest już zjedzone:))

  • Gotowanie to moja wielka pasja

    .... Przychodzą obie siostry z mężami i dziećmi. Razem gotujemy, a potem siadamy do stołu i rozmawiamy. Kilka dni temu nasi mężowie wyjechali wspólnie na ryby. Nagle telefon: "Dziewczyny, wracamy, bo tutaj(...) po maśle. Tak jak na przykład dzisiaj. Rano uzgodniłyśmy, że mama zrobi flaczki dla całej rodziny, a ja zrewanżuję się schabowymi roladkami i faworkami na deser. W ich przygotowaniu asystował mi...

  • P Y S Z N O T K A .

  • pół kg mięsa mielonego,1 bułka namoczona, pół cebuli, ząbek czosnku, Warzywko, pieprz, jajko

  • Wegetariańskie obojętnie od pory roku .

  • 2 polędwiczki wieprzowe, 1por, 4 pomidory (lub 1 puszka pulpy z pomidorów), pół kg pokrojonych pieczarek, 2 łyżki śmietany, 1 pęczek zielonej pietruszki, ewentualnie puszka zielonego groszku, pół kg ugotowanego makaronu penne

  • Smak róż i pistacji, duet stworzony dla siebie!

  • Sprawdzone babcine triki kulinarne

    Wśród najbardziej sprawdzonych trików kulinarnych babci Ewy, autorki bloga "Uwaga babcia gotuje" znajdują się między innymi te dotyczące ciasta drożdżowego. - Ciasto drożdżowe po wyrośnięciu i wyłożeniu na blat, przerabiam i odkładam na około 10 minut. O wiele łatwiej się wtedy rozwałkowuje - mówi PAP Life babcia Ewa i dodaje, że ciasto drożdżowe po upieczeniu jest bardziej delikatne i puszyste...

  • To jest coś, co od razu wpadło nam w oko. Przepis pochodzi z blogu With A Blast i niesamowicie wymiata. Prosty, szybki przepis zagości na stałe w waszej kuchni.

Artykuły na temat: ewa gotuje na k
  • Często przed wakacyjnym wyjazdem próbujemy zrzucić nadmiarowe kilogramy. A kiedy już zaczniemy wypoczywanie, opychamy się niezdrowymi fast foodami, które nie tylko są tuczące, ale i bardzo niezdrowe. Co zrobić, by wakacyjna dieta nie odbiła nam się czkawką? Nie musimy rezygnować z domowych pyszności na urlopie!   Fot. Philips Multicooker Odpowiedz na pytanie i wygraj Multicookera! Kliknij! Nie rób sobie wakacji od zdrowego jedzenia! Wakacje wielu z nas kojarzą się z jedzeniem frytek, gofrów...

  • Ewa Wachowicz gotuje: Bulion po magnacku

    Ewa Wachowicz na poszukiwanie swoich kulinarnych inspiracji wybrała się do Kozłówki. Po odwiedzinach w jednej z najpiękniejszych rezydencji magnackich przygotowała potrawy kuchni szlacheckiej.

  • Gotowanie to sztuka. Umożliwia tworzenie dań za sprawą doboru składników oraz łączenia smaków przy akompaniamencie odpowiednich narzędzi. Jednym z nich są wolnowary, które pozwalają na przygotowanie potraw o niepowtarzalnym smaku i aromacie. Urządzenia tego typu posiadają również szereg innych istotnych zalet, dzięki którym nawet dania dobrze nam znane dostarczą nam nowych doznań kulinarnych i walorów odżywczych. Fot. materiały prasowe Moda na gotowanie już dawno zatoczyła szerokie kręgi....

  • Ewa Wachowicz gotuje: Sernik z ziemniakami

    ...​Ewa Wachowicz w najnowszych odcinkach swojego autorskiego programu proponuje przepisy na potrawy szybkie w realizacji, dodatkowo skomponowane ze składników, które każdy znajdzie w swojej lodówce lub pobliskim sklepiku, a przede wszystkim smaczne i zdrowe. Jak zwykle dania będą też elegancko podane. Prowadząca ten program bowiem podpowie również, jak można pięknie nakryć stół, samemu wykonać...

  • Jak wyglądają typowe dni autorek książki "Szczypta smaku", czego nie lubią w gotowaniu oraz o tym co najbardziej lubią jeść dowiecie się czytając wywiad. Sebastian Nowak: Na rynku ukazuje się właśnie wasza nowa książka Szczypta smaku. Jesteście również autorkami bardzo dobrze przyjętej Rewolucji na talerzu. Jak myślicie, od czego to zależy, że jedne książki kulinarne przechodzą całkowicie bez echa, a inne stają się bestsellerami?   Olga Kwiecińska: Uważam, że podstawą jest fakt prowadzenia...

  • Ewa Wachowicz: Lubelskie przepisy

    Tym razem w programie "Ewa gotuje" prowadząca wybierze się z nami na kulinarną wycieczkę. W poszukiwaniu nowych smaków dotrze do Lublina, gdzie spróbuje miejscowego przysmaku - cebularza.

  • Oprócz cudownych widoków, atrakcji turystycznych i świeżego powietrza, Podhale przyciąga wspaniałą, regionalną kuchnią – bo któż czasem nie marzy o zjedzeniu prawdziwego oscypka, pysznej baraniny czy kultowej już kwaśnicy? Fot. 123RF/Picsel Kuchnia Podhala kształtowała się w ciężkich warunkach. Surowy klimat i bieda zmuszały górali do przygotowywania potraw ze składników prostych, ale pozwalających najeść się do syta. Tak więc na stołach gościły posiłki na bazie ziemniaków, kasz i kapusty....

  • Ewa Wachowicz: Potrawy inspirowane jesienią

    W 343. odcinku programu "Ewa gotuje" Ewa Wachowicz proponuje potrawy inspirowane złota polską jesienią.

  • Co zrobić, aby nie marnować jedzenia i w pełni wykorzystać zakupione produkty? Na te pytania pomoże ci odpowiedzieć książka, którą możesz wygrać w naszym konkursie. "Gotuję, nie marnuję" to książka dla wszystkich, którzy szukają pomysłu na kreatywne wykorzystanie tego, co zostało w lodówce i w kuchennych szafkach. Sylwia Majcher ma mnóstwo sposobów na to, by resztki zamiast do kosza trafiły na talerze. Autorka jest mistrzynią kuchennej improwizacji i ze światła w lodówce gotuje trzydaniowy...

Zdjęcia na temat: ewa gotuje na k
Wideo na temat: ewa gotuje na k
  • Ewa Wachowicz o gotujących gwiazdach

    Ewa Wachowicz opowiedziała o swoim programie kulinarnym, o roli gotowania w jej życiu oraz oczywiście o Telekamerach. Posłuchajcie!

  • Książki kucharskie inne niż wszystkie

    Katarzyna Stankow jest autorką książki kucharskiej dla dzieci chorych na nowotwory, a Ewa Dygaszewicz - dla osób niepełnosprawnych intelektualnie. - Dieta nie wyleczy choroby nowotworowej, ale dieta może wspomóc ten proces - zaznaczyła w "Dzień Dobry TVN" Stankow. Dlaczego kobiety postanowiły stworzyć takie poradniki? Czym dieta dzieci chorych na nowotwory różni się od diety dzieci zdrowych? Czy