• Informacje na temat:

    ewa gotuje na dania niskokaloryczne

Przepisy na temat: ewa gotuje na dania niskokaloryczne
  • 5 ciekawostek, których nie wiedziałeś o szparagach

    Białe, zielone, fioletowe – szparagi! Kto z nas nigdy ich nie próbował? Ich zgrabne, długie pędy coraz częściej goszczą na polskich stołach w postaci przystawek, dodatku do sałatki czy dania głównego. Choć sezon na te warzywa trwa zaledwie od maja do czerwca, a ich dostępność jest ograniczona, cieszą się dużą popularnością - zwłaszcza wśród wielbicieli zdrowej i niskokalorycznej żywności.

  • Ciasto nie wymaga pieczenia. Jest pyszne zarówno w ciepłe jak i zimne dni. Najlepsze jest po dwóch dniach gdy wszystkie składniki się przegryzą lecz czasami nie wytrzyma tyle bo jest już zjedzone:))

  • W mikołajowej paczce od marki Kupiec znalazłam płatki owsiane. Od jakiegoś czasu korciło mnie żeby zrobić ciastka owsiane ale mój mężczyzna kręcił nosem. Skorzystałam więc z okazji i kiedy w domu zabrakło mąki zrobiłam muffiny bez mąki za to wykorzystałam właśnie płatki. Zamiast masła dałam oliwę Bertolli, 1 jajko i rodzynki Food & Joy. Lubię tą markę bo mają fajnie przemyślane opakowania. Rodzynki są zamykane, wykorzystałam tylko kila więc szkoda by było aby wyschły. Genialnie pomyślane.

  • aromatycznie, słodko, pysznie i niskokalorycznie - co rok zastanawiałam się, próbowałam, testowałam jak tu zrobić konfiturę z pomarańczy i jest! dzielę się przepisem, bo wyszło pysznie :) przepis na 12 szt x ok. 200 ml

  • Doskonałe do kawy, czy kakao. Przeznaczone głównie dla drugiej fazy diety Dukana, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby każdy sobie spróbował :)

  • Na wigilię od lat przygotowuję kapustę z fasolą, nie z grochem. Jest to stary przepis mojej babci, a gotowała przepyszne dania. Smaki dzieciństwa...hm... to często z nich czerpię do tej pory swoje pomysły.

  • Wypróbowany przepis na "10 łatwych przepisów na dania z marchewką"

  • Wypróbowany przepis na "Dania szybkie z pięciu produktów"

  • Przepis wart wypróbowania: "Dania z kapustą pekińską"

  • pyszna, szybka w przygotowaniu, doskonała jako dodatek do schabu i pieczeni

Artykuły na temat: ewa gotuje na dania niskokaloryczne
  • Ewa Chodakowska: Mężowi ufam bez granic

    Agnieszka Niedek: Trzy bestsellery, kilkanaście płyt z treningami, własne studio fitness, rekord Guinnessa w kategorii największy otwarty trening fitness, teraz autorski program "Be Active. Ewa Chodakowska" w Kuchni+. Chyba zrobiłaś już wszystko? Ewa Chodakowska: - Nie, absolutnie, nie zamierzam osiadać na laurach. Właśnie pracuję nad kolejną płytą z ćwiczeniami, która na rynku ukaże się 10

  • Jeśli do tej pory bakłażany nie gościły zbyt często na waszych talerzach, najwyższy czas to zmienić. Nasi użytkownicy podpowiedzą wam, jak to zrobić. Fot. 123RF/Picsel Powody, dla których powinniśmy jeść bakłażany, można by wymieniać bez końca. Warzywa te są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale również zdrowe. Dzięki zawartym w nim flawonoidom, chronią nas przed działaniem wonnych rodników, a tym samym przed nowotworami. Co więcej, to właśnie one sprawiają, że nasz organizm lepiej przyswaja...

  • Pora na detoks

    ...ją stosować, skonsultuj to ze specjalistą. Najbezpieczniejsze są 1-2 dniowe kuracje. W żadnym wypadku nie stosuj na własną rękę długotrwałych postów czy niskokalorycznej diety. Możesz zrobić sobie(...) koktajle. Zacznij oczyszczanie już w piątek wieczorem. Zanim jednak przygotujesz sobie pierwszy koktajl, pij wodę mineralną i zieloną herbatę. W sumie do godziny 18.30. powinnaś wypić 1,5 litra płynów...

  • Nie istnieje nic takiego jak dieta cukrzycowa. Diabetycy tak naprawdę powinni przestrzegać jednej diety - diety zdroworozsądkowej, zalecanej właściwie wszystkim. Nagłe skoki cukru we krwi, których w przypadku cukrzycy należy unikać, nie są korzystne także dla osób zdrowych. Dieta w cukrzycy nie odbiega od diety zalecanej każdemu. / fot. 123rf.com W dużym uproszczeniu cukrzyca to choroba metaboliczna, która zaburza działanie lub produkcję insuliny w organizmie. Insulina to hormon niezbędny do...

  • Ciepłe światło choinki, stos prezentów i stół uginający się od potraw to nieodłączne elementy świątecznej atmosfery, na którą czekamy cały rok. Każda gospodyni pieczołowicie przygotowuje się do najważniejszej kolacji w roku. To, jakie specjały pojawią się na wigilijnym stole, zależy od regionu, w którym mieszkamy, ponieważ każdy zakątek Polski ma własną niepowtarzalną kulinarną historię. To, co łączy wigilijną kolację w całej Polsce to liczba dań. Tradycyjnie powinno być dwanaście starannie...

  • Nie wiesz, co jeść w czasie upałów? Poeksperymentuj z chłodnikiem. Dowiedz się, co możesz zyskać, dzięki tej witaminowej bombie. Nasi użytkownicy podpowiedzą ci, jak przygotować wspaniały chłodnik na słodko i na słono. Fot. 123RF Są przygotowywane ze świeżych warzyw i innych, równie zdrowych składników. Chłodniki, zwłaszcza w upalne dni, są często podawane na naszych stołach. Nic dziwnego - są przecież orzeźwiające i świetnie regenerują organizm. Chłodniki sycą, a jednocześnie są lekkie i...

  • Dania jednogarnkowe to tajna broń każdego kucharza. Dzięki nim bez wysiłku wyczarujemy smaczny obiad dla całej rodziny, dlatego też zawsze warto mieć w zanadrzu kilka sprawdzonych przepisów. Fot. 123RF/Picsel Dania jednogarnkowe przygotowujemy najczęściej w okresie jesienno-zimowym. Są bowiem pożywne, sycące i doskonale rozgrzewają. Ponadto nie wymagają od nas dużego nakładu pracy, co czyni z nich idealną propozycję dla osób zabieganych. Naszym zdaniem, miseczka smakowitej potrawki jest...

  • Jesienią ma być przede wszystkim szybko, pożywnie, ciepło i treściwie, dlatego idealnym pomysłem na obiad czy kolację będą warzywne zapiekanki. Oto kilka propozycji na jesienne dania. Fot. 123RF Zapiekanki ziemniaczane - na duży apetyt Z ziemniaków przyrządzisz pełnowartościowy posiłek dla całej rodziny. Mają niezaprzeczalną zaletę - jeśli nie masz czasu na codzienne gotowanie, możesz przygotować zapas nawet na kilka dni. Co ważne - potrawa nie straci walorów smakowych, wręcz przeciwnie, z...

  • Zbliża się sezon na dynię. Zupy, dania główne, desery – z dyni stworzymy niemal cały zestaw obiadowy. Sprawdź dlaczego warto jeść dynię i jakie przepisy warto wypróbować w najbliższym czasie. Fot. 123RF/Picsel Dynia to wdzięczne warzywo, które może być składnikiem niezliczonej ilości dań, począwszy od zup, poprzez makarony, placki, sosy, a na deserach skończywszy. Dynia pochodzi z Ameryki Południowej, do Europy trafiła za sprawą Krzysztofa Kolumba. Obecnie najczęściej kojarzona jest z zabawą...

  • Dania jednogarnkowe sprawdzą się w każdej kuchni, zarówno w tej, gdzie królują jedynie rośliny, jak i w tej, gdzie kucharzami są zagorzali mięsożercy. Wystarczy kilka dobrej jakości składników, aby szybko przygotować smaczny obiad dla całej rodziny. Dania jednogarnkowe przygotowujemy najczęściej w okresie jesienno-zimowym. Są bowiem pożywne, sycące i doskonale rozgrzewają. Ponad to nie wymagają od nas dużego nakładu pracy, dlatego są idealnym rozwiązaniem dla zabieganych osób. Jak widać...