• Informacje na temat:

    ewa gotuje-gołąbki z masą ziemnaczaną

Przepisy na temat: ewa gotuje-gołąbki z masą ziemnaczaną
  • Ciasto nie wymaga pieczenia. Jest pyszne zarówno w ciepłe jak i zimne dni. Najlepsze jest po dwóch dniach gdy wszystkie składniki się przegryzą lecz czasami nie wytrzyma tyle bo jest już zjedzone:))

  • Łukasz - od dziecka gotuje i promuje swój fanpage, jego narzeczona - Ewa zajmuje się fotografią kulinarną.

  • Ciasto miodowe z przepyszną gotowaną masą serową. Ciasto najlepiej smakuje po całym dniu (24h) spędzonym w lodówce. Blaty robią się miękkie i wilgotne. Przepis na blaty miodowe zaczerpnęłam ze strony Kwestia Smaku, natomiast przepis na masę serową podkradłam mamie :) Ciasto w sam raz na nadchodzące święta! Polecam!

  • Szybki w wykonaniu .

  • SERNIK DYNIOWY Z MASĄ KRÓWKOWĄ

  • Pyszne ciasto z kajmakowa nutką

  • Delikatne ciasto o kwaskowatym smaku

  • Proponuję ciasto miodowe, które przekładamy masą z gotowanego sera. Placki są od razu miękkie. Taka masa przypomina mi smak dzieciństwa. Pycha.

  • To ciasto jest od lat obowiązkową pozycją na moim świątecznym stole. Jest rewelacyjne w smaku! Pyszne herbaciane placki przełożone masą pomarańczową i piernikami- polecam!

  • Większość przepisów na mazurka zawiera tylko jedno ciasto, masę i jest bogato zdobiony. U mnie w domu mazurek też zawsze był z masą ale zawierał aż trzy ciasta. Taki właśnie, rodzinny przepis mam dzisiaj dla Was. Dla mnie jest to mazurek idealny, chodź innych też nie odmawiam ;)

Artykuły na temat: ewa gotuje-gołąbki z masą ziemnaczaną
  • Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, dlatego nasza redakcja postanowiła sprawdzić co pojawi się na świątecznym stole Michela Morana oraz kilku znanych blogerek. Fot. materiały prasowe Kilka dni temu mieliśmy okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych marki Kenwood. Głównym prowadzącym był Michel Moran - ambasador marki, znany wam chociażby z show Masterchef. Swoimi świątecznymi przepisami podzieliły się z nami również popularne blogerki. Kulinarne wskazówki Przedświąteczne spotkanie...

  • Poznajcie laureatkę piątej edycji konkursu - Adriannę, specjalistę od spraw niemożliwych, fankę kuchni polskiej i smaków orientalnych. Fot. Archiwum prywatne Pani Adrianny Panią Adriannę, w serwisie, znacie pod pseudonimem „ugotujiprzetstuj". Swoją przygodę z dodawaniem przepisów do Smakera rozpoczęła w listopadzie 2014 roku. Na jej koncie uzbierało się już 88 różnych receptur. Znajdziecie tutaj znakomite pomysły na przekąski, dania główne, zupy i desery. Debiutem Pani Adrianny w serwisie...

  • Bezpłatne warsztaty kulinarne dla mam z dziećmi! Serdecznie zapraszamy wszystkie mamy wraz z dziećmi na warsztaty kulinarne, które odbędą się w środę 11 czerwca w warszawskiej szkole gotowania Little Chef przy ul. Tadeusza Rejtana 15. Rozpoczęcie warsztatów o godzinie 10.00. Przewidywany czas trwania - ok. 4h. W trakcie warsztatów nauczymy się: Jak rozpoznawać dobrej jakości mięso wieprzowe i wędliny, Jakich dodatków w mięsie i wędlinach należy unikać, Jak przyrządzać wspaniałe potrawy z...

  • Ewa Wachowicz to osoba, o której można napisać naprawdę wiele. Zdobyła tytuł Miss Polonia, była rzecznikiem prasowym rządu, prowadzi autorski program kulinarny „Ewa gotuje”. Zapytaliśmy ją o kulinarne inspiracje na święta i nie tylko. fot. AKPA.PL Zacznijmy od zbliżających się świąt. Jakie ma pani plany w tym roku? - Tradycyjnie to ja organizuję Wigilię, do mnie zjeżdża rodzina. Uwielbiam te wszystkie przygotowania, gotowanie, pieczenie, zapachy... A jakie potrawy planuje pani na kolację...

  • Wszystko, co chcesz wiedziec o kupowaniu, gotowaniu i jedzeniu.Pod wplywem listów czytelników zachwyconych "Gotuj z fantazja", ale majacych jeszcze kilka pytan, autorzy zdecydowali sie na napisanie "Gotuj z fantazja 2". Ta oryginalna ksiazka kucharska zawiera ponad 100 przepisów na "ulubione dania z przeszlosci, terazniejszosci i przyszlosci", od przekasek i salat, poprzez zupy, ryby i owoce morza, po cos slodkiego. Przepisy poprzedza tzw. wiedza podstawowa, która pomoze w nauczeniu sie...

  • Aby gotować, nie wystarczą chęci ani odpowiednio zaprojektowana kuchnia. Bez właściwych narzędzi i sprzętów kuchennych niewiele osiągniemy, a niektórych czynnościom będziemy musieli poświęcić naprawdę dużo czasu. Na szczęście, producenci akcesoriów kuchennych ułatwiają nam pracę oferując przydatne sprzęty i narzędzia. Fot. 123RF/Picsel Stojak na noże w kształcie serca? Uchwyty do trzymania stron książki kucharskiej? Radiotoster? To już nie są wytwory fantazji, a produkty oferowane przez...

  • Drugą edycję programu "Top Chef" zdominowało pokolenie młodych, ambitnych kucharzy. O tym, jak wygląda program od kulis oraz jaka atmosfera panuje wśród uczestników, rozmawiamy z jednym z nich. Miałeś być aktorem, a zostałeś kucharzem. Dlaczego zmieniłeś plany? - Zrozumiałem, że są dużo lepsi ode mnie, którym i tak nie wiadomo czy uda się zaistnieć w tym zawodzie. Miałem świadomość tego, na jakim ja jestem poziomie i stwierdziłem, że nie ma sensu się w to bawić. Dużo pewniej czuję się "na...

  • Większość z was kojarzy panią Elżbietę pod nickiem Koral. Jej przepis na tort z masą pomarańczową zwyciężył w czwartym etapie naszego konkursu urodzinowego, co stanowiło świetną okazję, aby poznać ją nieco bliżej. Fot. Koral na Smaker.pl Pani Elżbieta dołączyła do grona użytkowników Smakera w lipcu 2016 roku i od tamtej pory regularnie dzieli się z nami fantastycznymi pomysłami na różnego rodzaju potrawy: zarówno te słodkie, jak i wytrawne. W ciągu niespełna dwóch lat, Koral dodała do Smakera...

  • Poznajcie laureatkę siódmej edycji Wielkiego Urodzinowego Konkursu Smakera. Pani Teresa jest wspaniałą, przesympatyczną osobą, bardzo cieszymy się, że dołączyła do naszego grona. Fot. Archiwum prywatne Pani Teresy Pani Teresa jest z nami od niedawna. Dołączyła do grona użytkowników Smakera w kwietniu tego roku i od razu zyskała sympatię wszystkich odwiedzających i dodających przepisy. Obecnie jest na emeryturze, dzięki czemu ma więcej czasu na pieczenie przepięknych tortów na różne okazje....

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...