• Informacje na temat:

    ewa gotuje dzisiejsze

Przepisy na temat: ewa gotuje dzisiejsze
  • Ciasto nie wymaga pieczenia. Jest pyszne zarówno w ciepłe jak i zimne dni. Najlepsze jest po dwóch dniach gdy wszystkie składniki się przegryzą lecz czasami nie wytrzyma tyle bo jest już zjedzone:))

  • Gotowany schab z powodzeniem można traktować jako świetny dodatek do kanapek, chociaż w moim domu najczęściej jest po prostu podstawą wszelkiego rodzaju garmażerek, które są serwowane przy okazji różnych uroczystości. Jego ogromną zaletą jet to, że w czasie cięcia się nie kruszy i dzięki temu bardzo ładnie prezentuje się na półmisku.

  • Zdrowa i pyszna surówka z czerwonej kapusty poleca się na dzisiejszy obiad

  • Delikatny, soczysty o cytrusowej nucie łosoś, podany z sałatką z owoców tropikalnych i małymi gwiazdkami z purée ziemniaczanego.

  • Szynka gotowana

  • Schab jest soczysty ,lekko różowy i nie zmniejsza swojej objętości. Przepis dostałam od znajomej i go wypróbowałam.

  • pyszne ciasto

  • Gotowany schab

  • Nie pieczona, ale gotowana

  • Jeżeli ktoś lubi gotowany sernik to polecam....

Artykuły na temat: ewa gotuje dzisiejsze
  • Ewa Minge nie tylko o modzie

    Według Wikipedii, Ewa Minge to "autorka luksusowej linii EVA Minge, która obejmuje kolekcje sportowe, weekendowe, biznesowe, koktajlowe, wieczorowe oraz haute couture, jak również projektantka ubranek dla lalek Barbie.

  • Jak wyglądają typowe dni autorek książki "Szczypta smaku", czego nie lubią w gotowaniu oraz o tym co najbardziej lubią jeść dowiecie się czytając wywiad. Sebastian Nowak: Na rynku ukazuje się właśnie wasza nowa książka Szczypta smaku. Jesteście również autorkami bardzo dobrze przyjętej Rewolucji na talerzu. Jak myślicie, od czego to zależy, że jedne książki kulinarne przechodzą całkowicie bez echa, a inne stają się bestsellerami?   Olga Kwiecińska: Uważam, że podstawą jest fakt prowadzenia...

  • Życie o smaku kawy

    O potrawce z tapira, modzie na wielkie pośladki i o tym, dlaczego Kolumbijki nie potrafią gotować - opowiada Ewa Kulak-Carvajal, która od 13 lat mieszka w Kolumbii.

  • Co zrobić, aby nie marnować jedzenia i w pełni wykorzystać zakupione produkty? Na te pytania pomoże ci odpowiedzieć książka, którą możesz wygrać w naszym konkursie. "Gotuję, nie marnuję" to książka dla wszystkich, którzy szukają pomysłu na kreatywne wykorzystanie tego, co zostało w lodówce i w kuchennych szafkach. Sylwia Majcher ma mnóstwo sposobów na to, by resztki zamiast do kosza trafiły na talerze. Autorka jest mistrzynią kuchennej improwizacji i ze światła w lodówce gotuje trzydaniowy...

  • Klasztorne kuracje na wrzody żołądka i dwunastnicy

    ...; przygotować odpowiednie miejsce do suszenia - zacienione, przewiewne (np. na strychu), wyłożone czystym papierem. Ewa Piasecka , spec. ziołolecznictwa, mgr farmacji...

  • Książka Susan Herrmann Loomis, to opowieść smakach, zapachach, i tradycjach domowej kuchni. Autorka uchyla rąbka tajemnicy, która tkwi w francuskiej sztuce kulinarnej. Bardzo dziękujemy za wszystkie nadesłane zgłoszenia. Powodów do rozbudzenia w sobie pasji do kulinariów jest bardzo wiele, i często bywają one zaskakując e dla nas samych. Zadecydowaliśmy, że nagrody w postaci trzech egzemplarzy książki trafią do Pani Roksany, Pani Anny i Pani Magdy. Mamy nadzieję, że dzięki tej publikacji,...

  • O czym milczą gwiazdy

    Popatrzcie, jaki ciuch sobie kupiłam. Pokażę wam moje dzisiejsze zdrowe śniadanie. Oto ja i mój narzeczony na rajskiej plaży.... Co sprawia, że miliony dziewczyn oglądają na Instagramie profile gwiazd? Tęsknota za lepszym życiem? Poczucie, że jesteśmy dopuszczone do ich osobistych spraw? Nic w tym złego, ale pod warunkiem, że rozumiemy: to nie jest prawdziwy świat. A osoby, których zdjęcia...

  • To książka dla wszystkich, którzy szukają pomysłu na kreatywne wykorzystanie tego, co zostało w lodówce i w kuchennych szafkach. Sylwia Majcher ma mnóstwo sposobów na to, by resztki zamiast do kosza trafiły na talerze. Postanowiłam odczarować resztki. Pokazać, jak bardzo wartościowe produkty wyrzucamy do śmietnika. (...) Bo podróż przez historię kulinarną udowadnia, że najlepsze dania, którymi kuchnie świata dziś się chwalą, gotowane były z odpadków. Zatem resztki na stół. Sylwia Majcher...

  • Kupuję, bo muszę

    Gdy ktoś obsesyjnie gromadzi rzeczy, kolekcjonuje dobra, to tak naprawdę buduje na tym poczucie własnej wartości, które często jest zaniżone - przyznaje Ewa Woydyłło, psycholog i terapeutka.

  • „Tylko kobieta prawdziwie inteligentna i wykształcona zdolna jest rządzić domem z korzyścią dla rodziny”. O ile wypowiedź Lucyny Ćwierczakiewiczowej może w dzisiejszych czasach budzić kontrowersje, jedno jest pewne. Fot. materiały prasowe Na przestrzeni lat na rynku pojawiły się produkty, dzięki którym zarówno panie, jak i panowie mogą rządzić z swoich gospodarstwach, jednocześnie znajdując czas na realizowanie się na innych płaszczyznach. Kostki rosołowe, kapsułki z kawą, a także dania...