• Informacje na temat:

    ewa gotuje chałwowiec

Przepisy na temat: ewa gotuje chałwowiec
  • Ciasto nie wymaga pieczenia. Jest pyszne zarówno w ciepłe jak i zimne dni. Najlepsze jest po dwóch dniach gdy wszystkie składniki się przegryzą lecz czasami nie wytrzyma tyle bo jest już zjedzone:))

  • Przepis podebrany mojemu tacie :) Czekoladowe ciasto z masą chałwową.

  • Ciasto idealne dla wielbicieli chałwy i nie tylko. Ciasto jest bardzo delikatne, lekkie i puszyste

  • puszysty, czekoladowy biszkopt z kremowym, delikatnym, budyniowo-chałwowym kremem ... pyszności :-)

  • Chałwowiec lub też ciasto chałwowe z pewnością jest warte uwagi. Zwłaszcza wielbiciele chałwy będą zachwyceni tym wypiekiem. Ciasto jest smaczne i bardzo słodkie a tym samym wydajne: bo nie chce się więc zjeść więcej niż jednego kawałka na raz. ;-) Chałwy jest w kremie bardzo dużo, więc jej smak zdecydowanie dominuje.

  • Coś dla fanów chałwy: ciasto chałwowe na herbatnikach. Prosto, szybko, smacznie i słodko:)

  • Ciasto z delikatną masą budyniowo-chałwową. Proste, szybkie i przepyszne.

  • ciasto doskonałe na Walentynki, które możemy przygotować w prezencie ukochanej osobie

  • Chałwowiec z delicjami w sam raz na święta, ciasto z pyszną masą!

  • Delikatny smak chałwy i bitej śmietany.

Artykuły na temat: ewa gotuje chałwowiec
  • Jak wyglądają typowe dni autorek książki "Szczypta smaku", czego nie lubią w gotowaniu oraz o tym co najbardziej lubią jeść dowiecie się czytając wywiad. Sebastian Nowak: Na rynku ukazuje się właśnie wasza nowa książka Szczypta smaku. Jesteście również autorkami bardzo dobrze przyjętej Rewolucji na talerzu. Jak myślicie, od czego to zależy, że jedne książki kulinarne przechodzą całkowicie bez echa, a inne stają się bestsellerami?   Olga Kwiecińska: Uważam, że podstawą jest fakt prowadzenia...

  • Co zrobić, aby nie marnować jedzenia i w pełni wykorzystać zakupione produkty? Na te pytania pomoże ci odpowiedzieć książka, którą możesz wygrać w naszym konkursie. "Gotuję, nie marnuję" to książka dla wszystkich, którzy szukają pomysłu na kreatywne wykorzystanie tego, co zostało w lodówce i w kuchennych szafkach. Sylwia Majcher ma mnóstwo sposobów na to, by resztki zamiast do kosza trafiły na talerze. Autorka jest mistrzynią kuchennej improwizacji i ze światła w lodówce gotuje trzydaniowy...

  • Książka Susan Herrmann Loomis, to opowieść smakach, zapachach, i tradycjach domowej kuchni. Autorka uchyla rąbka tajemnicy, która tkwi w francuskiej sztuce kulinarnej. Bardzo dziękujemy za wszystkie nadesłane zgłoszenia. Powodów do rozbudzenia w sobie pasji do kulinariów jest bardzo wiele, i często bywają one zaskakując e dla nas samych. Zadecydowaliśmy, że nagrody w postaci trzech egzemplarzy książki trafią do Pani Roksany, Pani Anny i Pani Magdy. Mamy nadzieję, że dzięki tej publikacji,...

  • To książka dla wszystkich, którzy szukają pomysłu na kreatywne wykorzystanie tego, co zostało w lodówce i w kuchennych szafkach. Sylwia Majcher ma mnóstwo sposobów na to, by resztki zamiast do kosza trafiły na talerze. Postanowiłam odczarować resztki. Pokazać, jak bardzo wartościowe produkty wyrzucamy do śmietnika. (...) Bo podróż przez historię kulinarną udowadnia, że najlepsze dania, którymi kuchnie świata dziś się chwalą, gotowane były z odpadków. Zatem resztki na stół. Sylwia Majcher...

  • Lubisz gotować i chcesz doskonalić swoje umiejętności kulinarne? A może chciałbyś rozpocząć przygodę z gotowaniem, ale nie wiesz, od czego zacząć? Oto książka dla Ciebie! Doświadczeni kucharze - jurorzy i uczestnicy drugiej edycji programu „Top Chef" Telewizji POLSAT - proponują praktyczne przepisy na oryginalne i smaczne potrawy oraz radzą, jak doskonalić swój warsztat kulinarny. Znajdziesz tu: - 30 doskonale skomponowanych zestawów przystawka + danie główne + deser, - 15 przepisów na „...

  • Lista zakupów, mrożenie niezjedzonych dań i potrawy " na winie" - to najczęściej wspominane przez Was metody na niemarnowanie żywności. Zobaczcie, jakie odpowiedzi nagrodziliśmy w konkursie. Znany kucharz Pascal Brodnicki postanowił podzielić się z nami swoimi sprawdzonymi sposobami, dzięki którym gotuje smaczniej i mądrzej. W swojej książce radzi jak gotować sprytnie, mądrze i smacznie. Osobami, które poznają tajniki kuchni Pascala, są: Pani Ewelina Moje sposoby na nie marnowanie żywności: -...

  • Sous vide to francuskie wyrażenie znaczące mniej więcej tyle, co „bez powietrza" lub „w próżni". To technika kulinarna nazywana gotowaniem w niskich temperaturach, gotowaniem próżniowym lub metodą długiego gotowania. Tak wygląda mięso zapakowane metodą próżniową, gotowe do sous vide.   fot. 123RF.COM Po raz pierwszy opisano tę technikę kulinarną w 1799 roku (wtedy użyto gorącego powietrza, nie wody do ugotowania potrawy). W latach 70-tych ubiegłego wieku we Francji Georges Pralus odkrył, że...

  • Weekend to idealny czas na pieczenie ciast. Macie ochotę na klasyczne wypieki, a może wolelibyście spróbować czegoś nowego? Mamy dla was kilka ciekawych propozycji. Fot. 123RF/Picsel Kto powiedział, że przygotowanie efektownego deseru dla całej rodziny musi wiązać się z dużymi kosztami? Nasi użytkownicy znają sporo przepisów na znakomite i tanie ciasta, które z pewnością przypadną do gustu nawet najbardziej wybrednym smakoszom. Oto ich propozycje.   1. Jogurtowo-jagodowa pianka z galaretką...

  • Jak kupować mądrze, przechowywać sprytnie i gotować pysznie? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdziecie w najnowszej książce Pascala Brodnickiego, którą możecie wygrać w naszym konkursie. Znany kucharz Pascal Brodnicki postanowił podzielić się z nami swoimi sprawdzonymi sposobami, dzięki którym gotuje smaczniej i mądrzej. W swojej książce radzi jak gotować sprytnie, mądrze i smacznie. Aby wygrać jedną z 3 książek "Kuchnia z pomysłem" wystarczy odpowiedzieć na jedno, proste pytanie....

  • 800 pyszności na czas kryzysu! Zupy, zapiekanki, potrawy z kaszy i ryżu, pizze ,tarty, grzanki, sałatki, surówki, przystawki, dania z warzyw, drobiu i ryb, sosy, desery, ciasta, napoje Z najprostszych składników można wyczarować bogactwo smaków! Tadeusz Barowicz - mistrz kuchni, którego książki trafiły do dziesiątek tysięcy klientów KLUBU DLA CIEBIE - zaprasza na kurs taniego gotowania. Zdziwisz się, na jak wiele sposobów można przygotować mielone mięso, filety rybne lub kaszę gryczaną! Z...