• Informacje na temat:

    ewa gotuje babka cud

Przepisy na temat: ewa gotuje babka cud
  • Ciasto nie wymaga pieczenia. Jest pyszne zarówno w ciepłe jak i zimne dni. Najlepsze jest po dwóch dniach gdy wszystkie składniki się przegryzą lecz czasami nie wytrzyma tyle bo jest już zjedzone:))

  • Wykwintne danie na przekąskę.

  • Nie pieczona, ale gotowana

  • Pachnąca cytryną, przepis ma ok. 30 lat...Potrzebna specjalna forma do babki gotowanej

  • Pyszne ciasto na niedzielny deser. Łatwe i szybkie w wykonaniu.

  • bardzo smaczna, ale wymaga specjalnej formy

  • Wypróbowany przepis na "Babka gotowana waniliowa"

  • Zdecydowanie najlepsza babka jaką jadłam.Zbliża się Wielkanoc i w związku z tym testowałam różne przepisy na babki i wiecie co,choć zrobiłam kilka różnych ,żadna moim zdaniem na bloga się nie nadawała,wszystkie suche i jakieś nie takie....Aż zrobiłam babkę gotowaną.....i to było to!!! Genialna,delikatna,puszysta i w ogóle nie sucha,do tego zrobiłam moją ulubioną polewę czekoladową i zniknęła błyskawicznie.Mogę wam ją polecić z czystym sercem.

  • Smaczny pomysł na "Gotowana babka z karmelem"

  • Sprawdzony przepis na "Babka gotowana, w polewie"

Artykuły na temat: ewa gotuje babka cud
  • 10 kobiet, bez których świat nie byłby taki, jakim go znasz

    ...śpiewała "Happy Birthday" prezydentowi Kennedy'emu była tak obcisła, że krawcowa musiała ją zszywać na aktorce. Nie kolekcjonowała diamentów, świetnie gotowała, miała słabość do intelektualistów(...), odpowiedziała: "Nie bałam się, bo nie wierzyłam, że talibowie zaatakują dziecko". Piętnastoletnia wówczas Malala cudem przeżyła trzy strzały oddane do niej przez terrorystę, stając się symbolem...

  • Małe, czerwone, pachnące, słodkie i jędrne. Takie właśnie są maliny. Właśnie trwa na nie sezon - czemu warto je jeść i jak je podać? Maliny nie tylko kuszą zapachem, kształtem i smakiem, ale są też bardzo zdrowe. Na czym polega sekret malin - czy faktycznie ich sok leczy przeziębienie? Tak! Maliny to naturalna aspiryna, zawierają bowiem salicylany, które działają tak, jak aspiryna czy polopiryna. Herbata z sokiem malinowym lub sam sok malinowy, pomoże nam się rozgrzać, wypocić i zwalczyć...

  • Smok uradowany Chiny część IV

    ..., pojechałyśmy w stronę, gdzie wydawało nam się, że Yangshuo będzie. W pewnym momencie Ewa źle obliczyła prędkość i... wpadła do rzeki wraz z rowerem, z wysokości metra. Nie wiem, jakim cudem, ale nic jej(...) łódkę, podobno tylko dla nas. Bilet do Yangdi kosztował nas 9,5 Y – godzinka drogi. Ponieważ to był lokalny środek lokomocji, byłyśmy jedynymi przedstawicielkami rasy białej i oczywiście przedmiotem...

  • Autorka książki od ponad dwudziestu pięciu lat pracuje jako dietetyk. Ale pomysł na cud metaboliczny pojawił się dopiero, kiedy sama zaczęła zmagać się z tyciem. Podstawą tej diety były doświadczenia dietetyczki i jej podopiecznych. Wielu z nich, a także sama autorka, zauważyło, że w pewnym momencie życia zaczynają tyć, niezależnie od tego, co by nie robili. Ich znajomi ćwiczą i jedzą podobnie i chudną, a oni nie. Diane Kress uznała, że przyczyną jest tzw. metabolizm B, czyli taki metabolizm,...

  • Pan Bóg przymknie oko

    ...nie zdarzyło, żebym przytył. Znasz jakąś dietę-cud, żeby pozbyć się świątecznej nadwagi? O, tak! Ale jej nie stosuję. Wolę być szczęśliwy niż chudy. Ewa Jagalska Kto? 43-letni prawnik. Pochodzi(...) pierwsze danie, najczęściej w trzech, czterech wersjach. Wśród nich obowiązkowy rosół. Potem mięsa, makarony, słodycze. Nie ma nic w galarecie, brrr... A potem jemy, krzyczymy, śpiewamy, dzieciaki...

  • Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, dlatego nasza redakcja postanowiła sprawdzić co pojawi się na świątecznym stole Michela Morana oraz kilku znanych blogerek. Fot. materiały prasowe Kilka dni temu mieliśmy okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych marki Kenwood. Głównym prowadzącym był Michel Moran - ambasador marki, znany wam chociażby z show Masterchef. Swoimi świątecznymi przepisami podzieliły się z nami również popularne blogerki. Kulinarne wskazówki Przedświąteczne spotkanie...

  • Już starożytni używali oliwy jako leku na oparzenia słoneczne, bóle głowy i brzucha, a liśćmi drzewa oliwnego oczyszczali rany. Arabowie i Izraelici smarowali stopy oliwą z oliwek, aby uchronić się przed ranami spowodowanymi długim marszem, a także przed ukąszeniami jadowitych węży i owadów. Badania dowiodły, że oliwa ma szereg właściwości leczniczych i pomaga nam chronić się przed wieloma chorobami, między innymi zapobiega nowotworom. Fot. 123RF/Picsel Oczyszczanie ran liśćmi oliwnymi to...

  • Oprócz cudownych widoków, atrakcji turystycznych i świeżego powietrza, Podhale przyciąga wspaniałą, regionalną kuchnią – bo któż czasem nie marzy o zjedzeniu prawdziwego oscypka, pysznej baraniny czy kultowej już kwaśnicy? Fot. 123RF/Picsel Kuchnia Podhala kształtowała się w ciężkich warunkach. Surowy klimat i bieda zmuszały górali do przygotowywania potraw ze składników prostych, ale pozwalających najeść się do syta. Tak więc na stołach gościły posiłki na bazie ziemniaków, kasz i kapusty....

  • Jak wyglądają typowe dni autorek książki "Szczypta smaku", czego nie lubią w gotowaniu oraz o tym co najbardziej lubią jeść dowiecie się czytając wywiad. Sebastian Nowak: Na rynku ukazuje się właśnie wasza nowa książka Szczypta smaku. Jesteście również autorkami bardzo dobrze przyjętej Rewolucji na talerzu. Jak myślicie, od czego to zależy, że jedne książki kulinarne przechodzą całkowicie bez echa, a inne stają się bestsellerami?   Olga Kwiecińska: Uważam, że podstawą jest fakt prowadzenia...

  • Co zrobić, aby nie marnować jedzenia i w pełni wykorzystać zakupione produkty? Na te pytania pomoże ci odpowiedzieć książka, którą możesz wygrać w naszym konkursie. "Gotuję, nie marnuję" to książka dla wszystkich, którzy szukają pomysłu na kreatywne wykorzystanie tego, co zostało w lodówce i w kuchennych szafkach. Sylwia Majcher ma mnóstwo sposobów na to, by resztki zamiast do kosza trafiły na talerze. Autorka jest mistrzynią kuchennej improwizacji i ze światła w lodówce gotuje trzydaniowy...