• Informacje na temat:

    ewa gotuje ala pizza

Przepisy na temat: ewa gotuje ala pizza
  • Domowy zielnik: Sposób na świeże i aromatyczne przyprawy poza sezonem

    Wiosną i latem, gdy przypada pełnia sezonu na wszelkie warzywa i owoce, znacznie łatwiej jest przygotować aromatyczny i apetyczny obiad. Jednak, gdy tylko drzewa zaczną przybierać bajeczne kolory, a chodniki pokryją się kasztanami, kreatywne gotowanie przysparzać może nieco większych problemów. Jak z całorocznych i prostych w smaku warzyw przygotować danie, którego nie powstydziłby się prawdziwy...

  • Ciasto nie wymaga pieczenia. Jest pyszne zarówno w ciepłe jak i zimne dni. Najlepsze jest po dwóch dniach gdy wszystkie składniki się przegryzą lecz czasami nie wytrzyma tyle bo jest już zjedzone:))

  • Pizza lubi każdy z nas, gdy czujesz jej smak, nieważne jak jest podane bo jest w sam raz. Tadki niejadki to dla Was jest zapewne dorosły sięgnie też.

  • Takim kotlecikami zachęcamy nie tylko dzieci ale również dorosłych.

  • całkiem ciekawy sposób na placuszki o smaku pizzy:) przepis od ciotki Doroty:)

  • Jest to jedna z tych przekąsek, która sprawdza się na każdej imprezie.

  • Ciasto francuskie wykorzystujemy jako fajne, dekoracyjne przystawki, przekąski. Praktycznie wszystko można zawinąć.

  • na pysznym kruchym cieście

  • Tosty nie tylko zapiekane w tosterze, można wykorzystać je na kilka różnych sposobów, polecam pizzę.

  • Jest to jedna z tych przekąsek, która sprawdza się na każdej imprezie.

Artykuły na temat: ewa gotuje ala pizza
  • Cała Polska gotuje, czyli kuchenne rewolucje

    ...linii. Nie poddałam się. Zaczęłam szperać, podpytywać znajomych i znalazłam kurs kuchni pięciu przemian. To było prawdziwe objawienie, nie wiedziałam, że tak można myśleć o jedzeniu. Połknęłam(...) jeździć do Tajlandii. Ponieważ teraz jestem na etapie odkrywania arabskich przepisów, namawiam męża na wycieczkę do Maroka. Oni tam mają takie stożkowe gliniane garnki zwane tadżinami, w których dusi się...

  • Tę niezwykle prostą potrawę wymyślili biedacy. Dziś chyba nie ma na świecie nikogo, kto by chociaż raz w życiu jej nie skosztował. Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Historia pizzy ma grubo ponad tysiąc lat. Wcześniej pieczone placki powszechnie znane były w starożytnej Grecji; podawano je również z okazji urodzin faraonów w Egipcie. Po raz pierwszy słowo pizza (łacińskie...

  • Mapa smaków mojego życia

    Jak smakuje miłość? Czym pachnie pierwsza podróż? Mają w głowie obrazy związane z najważniejszymi dla nich momentami, ale przede wszystkim – smaki, które towarzyszyły tym chwilom. Kucharze Anna Starmach, Ewa Wachowicz i Grzegorz Łapanowski rysują kulinarną mapę swojego życia.

  • Dania kuchni włoskiej cieszą się w Polsce popularnością nie od dziś. Jak wskazuje „Raport 2013, Rynek Gastronomiczny w Polsce”, smaki pochodzące z kraju pizzy i makaronów, odpowiadają bardzo szerokiej rzeszy konsumentów. Pizza powoli staje się w naszym kraju potrawą narodową. Wszyscy doskonale zdają sobie sprawę z tego, że danie to pochodzi z Włoch. Ale czy wiedzą, że było także ulubionym przysmakiem polskiego króla?Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już...

  • Wypalone

    Beata na zebraniu w pracy rzuciła krzesłem w drzwi. Ewa dostawała napadów paniki w windzie, metrze, na ulicy. Marta nie miała siły, by wstać z kanapy... Coraz więcej kobiet choruje na depresję i nerwicę. Im bardziej stresująca praca, im rzadziej odpoczywamy, tym większe ryzyko, że nasz organizm odmówi współpracy. Czy z tego da się wyjść? Tak, ale czasem jedynym rozwiązaniem jest całkowita zmiana...

  • Polska pierwszym krajem w Europie, w którym debiutuje nowy styl pizzy na ręcznie wyrabianym cieście Fot. materiały prasowe Pizza Hut wprowadziła do oferty nowe ręcznie wyrabiane ciasto na zakwasie w stylu San Francisco, które debiutuje w restauracjach na terenie całego kraju. Przepis został opracowany przez zespół szefów kuchni, naukowców i ekspertów z całego świata, w tym z Polski. Rzemieślnicza pizza zdobywa rynek Pomysł stworzenia kompletnie nowego stylu ciasta do pizzy pojawił się w...

  • O czym milczą gwiazdy

    ...trenerek Anny Lewandowskiej i Ewy Chodakowskiej. Obie mają ponad milion obserwatorów. Dlaczego? - Ich profile dotyczą zdrowego stylu życia, czyli najmodniejszego obecnie kierunku w kulturze(...) i motywowanie ich dba Ewa Chodakowska. Pod zdjęciem w kostiumie kąpielowym napisała, że my, kobiety, za bardzo troszczymy się o innych, a za mało o siebie: "Opiekuj się sobą. Co masz do nadrobienia...

  • Pizzeria to nie jedyne miejsce, gdzie masz szansę zjeść smaczną pizzę. Ten włoski specjał możesz przygotować samodzielnie w domu. Zanim przystąpisz do pieczenia, poznaj kilka istotnych wskazówek. Fot. 123RF/Picsel Domowa pizza może być równie smaczna jak pizza przyrządzana przez pizzerię. Kluczową rolę odgrywa tutaj odpowiedni przepis oraz jakość składników. Ponadto należy unikać często popełnianych błędów, które sprawiają, że nawet najlepsza receptura nie przyniesie oczekiwanych efektów...

  • Dieta na lata - 20+

    ...tryb: oszczędzanie. Powoli czerpie z zapasów i spala wtedy mniej kalorii - wyjaśnia Agata Lewandowska. Bezpiecznie jest chudnąć powoli: od pół do kilograma tygodniowo - radzą eksperci. Rada: zamiast(...)20+ Studiujesz, pracujesz, weekendy spędzasz ze znajomymi. Jadasz głównie na mieście: kanapki, sałatki, czasem chińszczyzna, kebab, pizza. W twoim wieku organizm szybko i sprawnie zamienia...

  • Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna i wyjątkowa? Fot. 123RF/Picsel Korzenie pizzy sięgają starożytności. Jej pierwowzór podawali już starożytni Egipcjanie, Grecy czy Rzymianie. Pierwotnie był to płaski chleb posmarowany oliwą, czosnkiem, posypany ziołami, którym żywiła się uboga ludność. Pizza we współczesnej formie zaczęła robić karierę za sprawą...