• Informacje na temat:

    elastyczna polewa na ciasto z czekolady

Przepisy na temat: elastyczna polewa na ciasto z czekolady
  • Szybki przepis na polewę

  • Dzień dobry! Dzisiaj zapraszam Was na wyjątkowy deser dla wszystkich wielbicieli słodkości. Przygotowałam delikatne, wilgotne, bardzo aromatyczne i pachnące cynamonem ciasto marchewkowe z suszonymi owocami. Kubki smakowe dodatkowo rozpieszcza polewa z serka mascarpone oraz białej czekolady. Ciasto jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu - gorąco polecam! :)

  • Uwielbiam ciasta z sezonowymi owocami, a to jest wprost idealnym połączeniem puszystego ciasta, soczystych borówek i słodkiej, delikatnej, białej czekolady.

  • Wspaniała, błyszcząca, idealna polewa czekoladowa do dekoracji ciast i tortów :) ( Jak by co na zdjęciu tort mojego wykonania :))

  • zawsze się udaje

  • Z pewnością jest kilka bardzo podobnych przepisów na polewę, ja właśnie taką robię od dłuższego czasu i jest niezawodna, zawsze się udaje... Szybka do zrobienia, smaczna i co najważniejsze podczas krojenia nie kruszy się

  • Przepis od wielu lat stosowany przeze mnie. Sprawdzony, niezawodny:) a do tego przepyszny:)

  • Taka polewa dobrze się kroi i nie spływa z ciasta.

  • łatwa w przygotowaniu i bardzo smaczna

  • Polewa na ciasto

Artykuły na temat: elastyczna polewa na ciasto z czekolady
  • Ciasta z jabłkami

    ...przed wyłożeniem na ciasto należy namoczyć w soku jabłkowym. Ocalić wierzch ciasta Wierzch ciasta się przypalił? Zetrzyjmy tę warstwę na tarce, a ciasto posypmy obficie cukrem pudrem lub polejmy roztopioną czekoladą. Ciasto na strudel Z 50 dag mąki, 2 białek, szczypty soli i szklanki wody wyrobić elastyczne ciasto (nie powinno kleić się do rąk). Uformować kulę, przykryć ogrzaną miską, odstawić na...

  • Uwielbiamy ją za smak, zapach i to, że w kilka chwil dodaje nam sił i poprawia nastrój. Czekoladę możemy podjadać lub pić na tysiące sposobów i za każdym razem będzie nam smakowała tak samo dobrze. Jaki wpływ na organizm ma czekolada i dlaczego właściwie warto od czasu do czasu skusić się na słodką tabliczkę? Czekolada to przede wszystkim nieocenione źródło magnezu i składników pobudzających produkcję serotoniny czyli „hormonu szczęścia", odpowiadającego m.in. za zmniejszanie skutków...

  • Baby drożdżowe

    Na ciasto drożdżowe trzeba mieć więcej czasu, ale nie oznacza to, że jest trudne.

  • Rodzice bardzo niechętnie dają swoim dzieciom do jedzenia czekoladę, choć, jak wiadomo, jest to największy przysmak każdego małego szkraba. Okazuje się jednak, że popełniają błąd, bo czekolada ma wiele cudownych właściwości. Jakich? Zobaczycie poniżej. Czekolada ma jeszcze przed nami kilka tajemnic. / fot. 123RF.COM   Co już wiemy o czekoladzie?   Każdy dobrze wie, jak pyszną przekąską może być czekolada. Ale to nie jest jej jedyne zastosowanie! Czekolada jest idealnym składnikiem wielu...

  • Słodka niespodzianka

    ..., 1 i 1/2 łyżki kakao, po tabliczce białej i ciemnej gorzkiej czekolady, 12 jajek Na masę jabłkową: 1 kg jabłek, 1/2 szklanki cukru, po 1 galaretce wiśniowej i agrestowej Na masę budyniową: 1/2 litra mleka(...) wykałaczką. Przygotowanie: 70 minut Porcja: 420 kalorii Kremowy ambasador Składniki na 18 porcji: Na ciasto: po 1 szklance mąki i cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 6 jajek, 1 kisiel cytrynowy...

  • Gorzka, mleczna, nadziewana, z orzechami, a może biała? Niewątpliwa królowa deserów oraz słodyczy. O czym mowa? Oczywiście o czekoladzie! Pyszna, uwodzicielska i uzależniająca, wykorzystywana w kuchni jako afrodyzjak. 12 kwietnia jest jej światowym świętem, które należy koniecznie uczcić chociaż małą kosteczką. Fot. 123RF Ponoć osobowości każdego człowieka odpowiada dany typ czekolady. Nie istnieje chyba osoba, która za nią nie przepada, wyłączając osoby na nią uczulone. Jej ogromna...

  • Czekoladowy krem z dodatkiem mango, polewa malinowa - to wszystko znajduje się w cieście zaproponowanym przez Rafała. Ciasto parzone125 g masła1 szklanka wody1 szklanka mąki pszennej5 jaj Krem czekoladowy z mango750 ml mleka160 g drobnego cukru do wypieków1 jajko4 żółtka40 g skrobi ziemniaczanej20 g mąki pszennej2 czubate łyżki kakao150 g czekolady deserowej250 g masła (w temperaturze pokojowej)1 mango Polewa malinowa¾ szklanki malin6 łyżek wody1 łyżka skrobi ziemniaczanej Dekoracjaświeże...

  • Piękna powieść dla marzycieli, kochanków i romantyków. Lektura wzmaga apetyt! Gorzko-słodka woń miłosnej pokusy w bestsellerowej powieści. Wiedeń, A.D. 1881. Porucznik cesarsko-królewskiej armii August Liebeskind kończy służbę i przyjmuje posadę w należącej do stryja manufakturze czekolady. W jego życiu pojawia się Elena Palffy. To spotkanie daje początek niezwykłej relacji. Tajemnicza kobieta, czasem cyniczna i obcesowa, niekiedy sarkastyczna, fascynuje go swą innością i niezależnością....

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Fot. 123RF/Picsel Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i...

  • Pod okiem mistrzów cukiernictwa, Joanny i Janusza Profus wystartowały zajęcia dla wszystkich, którzy ze zwykłych zjadaczy czekolady, chcieliby zmienić się w deserowych specjalistów. Przemiana ta zachodzi w magicznym miejscu, Pracowni Czekolady zlokalizowanej w dawnej kamienicy Emila Wedla podczas cyklu warsztatów “W Kuchni z E.Wedel”. Fot. 123RF/Picsel Warsztaty kulinarne i czekoladowe to idealny pomysł na spędzenie wolnego czasu w kreatywny sposób, mogą również stanowić oryginalny pomysł na...