• Informacje na temat:

    ekskluzywny indyk faszerowany

Przepisy na temat: ekskluzywny indyk faszerowany
Artykuły na temat: ekskluzywny indyk faszerowany
  • Czy Uniwersytet może produkować wino? Od kilkuset lat najstarsze na świecie uniwersytety posiadają swoje winnice, a co roku ich przedstawiciele spotykają się i porównują swoje wyroby. Do tego - nie ma co ukrywać ekskluzywnego grona - dołączyła najstarsza polska uczelnia - Uniwersytet Jagielloński, który zorganizował konkurs na nazwę uniwersyteckiego wina. Dziś nastąpiło jego rozstrzygnięcie i oficjalna premiera wina Uniwersytetu Jagiellońskiego. Na konkurs nadesłano 163 propozycje z których...

  • Słodkie ciasto przełamane kwaskowatą frużeliną z jeżyn. Ciasto400 ml wody250 g masła300 g mąki pszennejszczypta soli9-10 jaj Krem1 l mleka 3,2%3 jaja4 łyżki mąki ziemniaczanej4 łyżki mąki pszennej 1 szklanka cukru1 laska wanilii250 g masła2-3 łyżki kakao Złożenie1 słoik frużeliny jeżynowej1 tabliczka gorzkiej czekolady2 garście prażonych orzechów włoskich CiastoZagotować wodę z masłem, dodać mąkę i sól. Podgrzewać na małym ogniu przez około dwie minuty, energicznie mieszając. Wystudzić....

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Mówi się, że wino to słońce zamknięte w butelce. Aby jednak dać mu szansę w pełni zabłysnąć, powinniśmy poznać parę zasad jego serwowania. W jaki sposób i do czego podawać białe wino? Fot. 123RF/Picsel Wino to wymagający trunek: potrzebuje odpowiedniej temperatury, atmosfery i towarzystwa. To ostatnie jest dzisiaj naszym głównym tematem, ale najpierw pokrótce omówmy dwie pierwsze kwestie. Nie za ciepło, nie za zimno Podając wino sprawdźmy, czy ma odpowiednią temperaturę. Nie musimy w tym celu...

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie przygotować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/PICSEL Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Chcąc jeść zdrowo, w pierwszej kolejności ograniczamy ilość spożywanego tłuszczu. Niestety, przygotowanie oryginalnego i niskotłuszczowego obiadu nie jest prostą sprawą. Na szczęście dla nas nie ma rzeczy niemożliwych. Fot. 123RF/Picsel Wszyscy kucharze doskonale wiedzą, że tłuszcz jest nośnikiem smaku, co sprawia, że przygotowanie smacznych potraw, zawierających zredukowaną ilość tłuszczu stanowi poważne wyzwanie. Postanowiliśmy się jednak z nim zmierzyć, przygotowując dla was kilka...

  • Czekoladowy batonik roztopiony na poligonie wojskowym dał początek kuchenkom mikrofalowym, z których obecnie korzysta się w wielu domach. Pierwsze modele bardziej przypominały ogromne szafy, niż nieduże urządzenia, które znamy dzisiaj. Fot. materiały prasowe O tym jak przypadkowe zdarzenie może zaważyć na całym przyszłym życiu przekonał się twórca mikrofalówki - Percy Spencer. Ten amerykański wynalazca nie skończył nawet szkoły podstawowej, a mimo to w 1939 roku był docenianym ekspertem w...

  • Jeśli do tej pory bakłażany nie gościły zbyt często na waszych talerzach, najwyższy czas to zmienić. Nasi użytkownicy podpowiedzą wam, jak to zrobić. Fot. 123RF/Picsel Powody, dla których powinniśmy jeść bakłażany, można by wymieniać bez końca. Warzywa te są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale również zdrowe. Dzięki zawartym w nim flawonoidom, chronią nas przed działaniem wonnych rodników, a tym samym przed nowotworami. Co więcej, to właśnie one sprawiają, że nasz organizm lepiej przyswaja...