• Informacje na temat:

    eko sklep swinoujscie lecytyne sojowa

Przepisy na temat: eko sklep swinoujscie lecytyne sojowa
  • Naleśniki - uwielbiam, kakao - ubóstwiam, a wszystko co słodkie - baaaaaaardzo lubię ;) Takie połączenie wprawiło mnie w cudowny nastrój, a do tego powstało na bazie ekologicznych składników. Dostałam pyszne jajka od wiejskich kurek, prawdziwą naturalną maślankę oraz wykorzystałam ekologiczną mąkę. Tak powstały eko - czeko naleśniki ze zdrową porcją błonnika, którą dostarczyły otręby orkiszowe. Smacznie polecam :)

  • Bardzo zdrowe pieczywo na śniadanie.

  • Pasta do pieczywa

  • Jajecznica z pomidorami dla dziecka i rodziny :)

  • Wypróbowany przepis na "Salsa sojowa"

  • Przepis wart wypróbowania: "Szynka sojowa"

  • Smaczny pomysł na "Pasta sojowa PRZY­GO­TO­WA­NIE"

  • Propozycja na lżejszą, zdrową, ale równie smaczną wersję Panna Cotty w odsłonie owsiano - sojowej z dodatkiem nutki waniliowej.

  • Delikatne ciasto na smaczne śniadanie.

  • sposób na soję ;)

Artykuły na temat: eko sklep swinoujscie lecytyne sojowa
  • Na ekologicznej mapie Polski, a dokładnie w Łodzi, pojawiło się nowe miejsce, w którym znaleźć można wszystko co zdrowe i ekologiczne. Od 6 lipca w każdą sobotę w centrum miasta, na terenie strefy OFF Piotrkowska, organizowany jest Eko Targ z ekologiczną żywnością, ale nie tylko. W wielu polskich miastach powstały już miejsca, w których kupić możemy ekologiczne produkty prosto od producentów. Inicjatywy te cieszą się dużym zainteresowaniem. Teraz czas przyszedł także na Łódź, w której Eko...

  • Kontrola Inspekcji Handlowej przyniosła zaskakujące wyniki: aż ok. 20 proc. ekologicznych produktów nie spełniało wymogów dotyczących tego typu żywności. Które produkty są naprawdę ekologiczne?    Fot. 123RF.COM/PICSEL Kiedy kupujemy żywność z certyfikatami mówiącymi, że jest ona ekologiczna, powinniśmy mieć pewność, że co najmniej 95 proc. składników danego produktu jest pozyskana naturalnymi metodami, bez użycia pestycydów i nawozów sztucznych oraz bez GMO (roślin modyfikowanych...

  • Ciepłe weekendy to doskonała okazja do przeniesienia spotkań z rodziną czy przyjaciółmi na zewnątrz. Nie jest tajemnicą, że zieleń rozkwitających roślin tworzy idealną przestrzeń do odpoczynku i relaksu, a otoczeni przez przyrodę stajemy się kreatywniejsi. Fot.123RF/Picsel Warto więc wykorzystać to, co daje nam natura, organizując wiosenne spotkanie dla bliskich. Jak nie zapomnieć przy tym o naszej planecie? Akcesoria, dzięki którym nasze garden party będzie nie tylko oryginalne i...

  • Są znakomitą alternatywą dla każdego, kto nie może albo nie chce używać najpowszechniejszej formy nabiału dostępnego w każdym sklepie spożywczym, czyli mleka pochodzenia zwierzęcego. Osoby mające specyficzną dietę, alergicy, weganie albo po prostu miłośnicy nowych kulinarnych wrażeń, coraz częściej sięgają po kiedyś egzotyczne dla nas mleka roślinne: sojowe, migdałowe czy kokosowe. Mleka roślinne z pewnością poznali już wielbiciele kuchni azjatyckiej. W daniach orientalnych, gdzie istotna...

  • Po wyroku Trybunału Europejskiego, producenci żywności będą musieli zmienić nazwy niektórych produktów. Fot. 123RF/Picsel Z pewnością wielu z nas zdążyło już przyzwyczaić się do tego, iż Unia Europejska lubi zaskakiwać nas niecodziennymi decyzjami. W ostatnich latach duże kontrowersje budziło chociażby uznanie ślimaków za ryby lub kontrola krzywizny bananów. Niedawno do grona absurdalnych regulacji dołączyła ta, dotycząca mleka kokosowego oraz masła orzechowego. Okazuje się bowiem, iż nazwy...

  • Miłośnik piwa i piwowar samouk stworzył książkę, która pokaże wam, że piwny świat nie kończy się na "jasnym pełnym". Idealna propozycja zarówno dla pasjonatów złotego trunku, jak i dla tych, którzy jego zalety zaczynają dopiero odkrywać. Fot. 123RF/Picsel W Polsce trwa „piwna rewolucja", która zmienia nasze podejście do piwa. Rośnie popularność małych browarów. Coraz więcej do powiedzenia mają odważni piwowarzy, którzy odchodzą od produkcji zwykłego jasnego lagera na rzecz piw wzorowanych na...

  • Menu wielkanocne w wersji ekologicznej? Czy to może się udać? Jak połączyć tradycję z nowoczesnymi trendami eko? - Kiedy z przyczyn zdrowotnych podjęłam decyzję o prowadzeniu ekologicznej kuchni, byłam przekonana, że żywność bio jest droga i niesmaczna, a przygotowanie świąt w stylu eko to karkołomny wyczyn - mówi Patrycja, która od pięciu lat prowadzi swój dom zgodnie z zasadami ochrony środowiska. - Tymczasem wcale nie jest to takie trudne. Kuchnia bio i ekologiczny dom to coś, co polecam...

  • Wiele osób na diecie bezglutenowej zastanawia się, w jaki sposób zastąpić mąkę pszenną. Oto kilka produktów, które bez obaw możecie włączyć do swojej diety. Mąka pszenna, mąka żytnia jasna, ciemna, razowa, mąka kukurydziana czy też mąka orkiszowa, to jedne z najbardziej znanych gatunków mąki. Jednakże potencjał tego produktu sięga dużo dalej, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę, że stale rośnie zapotrzebowanie na produkty bezglutenowe i te niezawierające gliadyny. Przedstawiamy wam...

  • Liczba otyłych osób podwoiła się od lat 80. XX wieku. Wszystko przez brak ruchu i coraz wymyślniejsze, dostępne w każdym momencie bomby kaloryczne. Jakiego jedzenia się absolutnie wystrzegać, aby uniknąć plagi XXI wieku? 1. Majonez Z pozoru majonez wydaje się całkiem niewinny. Przecież zawiera mniej tłuszczu niż margaryna, olej czy masło, a ma taki niebiański smak. Ale uwaga: Na 100 gramów majonezu, zwykle około 80 gramów to czysty tłuszcz. Problem z majonezem jest taki, że nakładamy go na...

  • Liczba otyłych osób podwoiła się od lat 80. XX wieku. Wszystko przez brak ruchu i coraz wymyślniejsze, dostępne w każdym momencie bomby kaloryczne. Jakiego jedzenia się absolutnie wystrzegać aby uniknąć plagi XX wieku? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Majonez Z pozoru majonez wydaje się całkiem niewinny. Przecież zawiera mniej tłuszczu niż margaryna, olej czy masło, a ma taki niebiański smak. Ale uwaga: Na 100 gramów majonezu, zwykle około 80 gramów to czysty tłuszcz. Problem z majonezem jest taki,...