• Informacje na temat:

    egzotyczne semifreddo

Przepisy na temat: egzotyczne semifreddo
  • Bardzo smaczny deser, kremowy, przypomina lody, ale jest łatwiejszy do zrobienia. Smakuje z wszystkimi owocami. Mrożonymi i świeżymi malinami, truskawkami, czy nawet porzeczką. Polecam na Walentynki :-)

  • Wypróbowany przepis na "Słodkie semifreddo"

  • Szybkie do zrobienia bajaderki z resztek ciasta, które nam zostały, w połączeniu z kilkoma innymi składnikami które zazwyczaj mamy w domu :)

  • Semifreddo, czyli na wpół zamrożone. Przepyszne domowe lody, bardzo kremowe, śmietankowe z dodatkiem truskawek, polecam :-)

  • Szybkie w przygotowaniu domowe lody z truskawkami, jagodami i pokruszonymi bezami. Idealne na panujące upały :)

  • Przyjemnie kawowy, delikatnie puszysty i rozpływający się w ustach deser.

  • Wypróbowany przepis na "Egzotyczne szaszłyki"

  • Połączenie zwykłych kotletów z kokosem i bananem sprawia, że danie staje się egzotyczne nie tylko w smaku ale i w wyglądzie.

  • Tosty trochę inaczej. Proste i wyśmienite!

  • Smaczny pomysł na "Semifreddo truskawkowo-jagodowe"

Artykuły na temat: egzotyczne semifreddo
  • Najbliższy odcinek programu "Bake Off - Ale Ciacho!" to walka o półfinał. Na placu boju pozostaną jedynie najlepsi cukiernicy-amatorzy. Fot. materiały partnera Siódmy odcinek „Bake Off - Ale Ciacho!" był podróżą po świecie czekolady. W konkurencji technicznej uczestnicy zmierzyli się z mistrzowskim przepisem Krzysztofa Ilnickiego na czekoladowe ciasteczka. Aby je przygotować, musieli zatemperować czekoladę, upiec bezglutenowe brownie, przygotować mus czekoladowy i krem chantily oraz wykonać...

  • W półfinałowym odcinku, uczestnicy, w konkurencji autorskiej mieli za zadanie przygotować deser, który przypomina lody - semifreddo. Jak poradzili sobie z tym tematem? Oceńcie sami.

  • W ósmym odcinku "Bake Off Junior" Gosia zaprezentowała przepis na egzotyczny tort bezowy. Beza6 białek1½ szklanki cukru drobnego1½ szklanki zmielonych migdałów½ szklanki migdałów w płatkach1 łyżka mąki ziemniaczanej Krem kokosowy450 g serka mascarpone160 ml śmietany kremówki 36% 1 szklanka wiórków kokosowych3 łyżki cukru pudru Marakuja curd2 jaja2 żółtka140 g cukru drobnego100 g masła2 łyżki soku z cytryny150 g pulpy z marakui Polewa malinowa300 g malin80 g cukru drobnego Beziki2 białka2 razy...

  • Kuchnia śródziemnomorska, kuchnia Europy Zachodniej, Europy Środkowej, Europy Wschodniej, kuchnia amerykańska… To tematy czterech pierwszych półfinałów konkursu BlogerChef. W maju kolejny, bardziej egzotyczny. W Bielsku-Białej, w restauracji „Dworek", blogerzy zaprezentują swój kulinarny kunszt tworząc autorskie dania inspirowane kuchniami Azji. Poznamy piątego finalistę, który zawalczy o tytuł BlogerChef'a już w czerwcu!   BlogerChef po raz piąty Zielone curry z dorszem, krewetki w mleku...

  • Już w tę niedzielę dowiemy się, którzy zawodnicy "Bake Off - Ale Ciacho" zmierzą się w finale walki o tytuł Polskiego Mistrza Wypieków. Fot. materiały partnera W ósmym odcinku „Bake Off - Ale Ciacho!" czekało nas mnóstwo emocji. W końcu trwała w nim walka o półfinał! Bohaterami tego odcinka były orzeźwiające, mrożone desery. Poprzeczka została zawieszona bardzo wysoko - uczestnicy nie mogli ograniczyć się do przygotowania zwykłych lodów lub sorbetu. Zadaniu przygotowanemu przez Krzysztofa...

  • Ochota na odrobinę egzotyki? Lodowy deser z gujawą i sosem waniliowym bez wątpienia was zachwyci. Masa z makiem2 jajka3 łyżki cukru pudru500 ml śmietanki 36%100 g bez100 g maku1 tabliczka czekolady mlecznej300 g mieszanki studenckiej100 g płatków białej czekolady Masa z gujawą2 jajka3 łyżki cukru pudru500 ml śmietanki 36%100 g bez200 g pulpy z gujawy200 g kandyzowanych kolorowych ananasów100 g orzechów macadamia½ ananasa Kruche ciasto450 g mąki pszennej150 g masła150 g margaryny5 żółtek...

  • Olga jak zwykle zaskoczyła nas pomysłowością i starannością wykonania deseru. Jeśli macie ochotę na Leśne orzeźwienie, śmiało skorzystajcie z przepisu. Sos owocowy225 g mrożonych owoców leśnych2 łyżki soku z pomarańczy125 g malin2 łyżki zagęszczonego soku malinowego1 łyżka wody1 kieliszek rumuszczypta gałki muszkatołowejszczypta ziela angielskiegoszczypta cynamonu Masa2 puszki zimnego mleka kokosowego125 ml śmietanki 30%½ szklanki cukru pudruekstrakt waniliowyekstrakt migdałowy Zabajone4...

  • Kolaż kulinarny, jak sam tytuł wskazuje, to pomieszanie różności - zawiera przepisy z różnych stron świata i z różnych kultur, na swojskie kartofle i egzotyczne owoce morza. W zamyśle autorki ten groch z kapustą, czy jak mawiał po łacinie Julian Tuwim, cicer cum, łączy jednak w całości przekonanie, że jedzenie jest jednym z największych uroków życia, że można jeść smacznie i zdrowo, a przede wszystkim, że nie trzeba się strasznie namęczyć, żeby coś pysznego przygotować. Gotowanie to tworzenie...

  • Australia to malowniczy kraj, który przyciąga nie tylko wspaniałą kuchnią i winami, ale także przepięknymi plażami i fantastyczną fauną. Czy jest coś, co szczególnie kojarzy Ci się z Australią? Plaża, kangury, misie koala, a może egzotyczne potrawy, jak stek z rekina? Odpowiedz na pytanie, a być może to właśnie Ty wygrasz wspaniały zestaw win z portfolio Jacob's Creek wraz z deską do serów i korkociągiem. Na Wasze odpowiedzi czekamy do 15.12.2015

  • Australia to malowniczy kraj, który przyciąga nie tylko wspaniałą kuchnią i winami, ale także przepięknymi plażami i fantastyczną fauną. Czy jest coś, co szczególnie kojarzy Ci się z Australią? Plaża, kangury, misie koala, a może egzotyczne potrawy, jak stek z rekina? Odpowiedz na pytanie, a być może to właśnie Ty wygrasz wspaniały zestaw win z portfolio Jacob's Creek wraz z deską do serów i korkociągiem. Na Wasze odpowiedzi czekamy do 15.12.2015