• Informacje na temat:

    egzotyczna przekąska

Przepisy na temat: egzotyczna przekąska
  • Mango i Ananas - egzotyczne suszone owoce od Bakalland

    ...-letnich drzewach. Dorodne i duże, soczyste plastry specjalnej odmiany mango to bogactwo błonnika, witaminy A oraz wapnia. Ta egzotyczna bakalia sprawdzi się jako wyszukana, zdrowa przekąska na co dzień(...) świeżej formie podania. Soczyste i jędrne plastry sprawdzą się jako wyszukana przekąska bogata w błonnik, będący nieodłącznym elementem zdrowej diety. Będą też niecodziennym dodatkiem do domowych...

  • Szybka sałatka - idealna do mięs z grilla!

  • Egzotyczne szaszłyki

    Tą przekąską zaskoczysz gości.

  • Szybkie ciasto z wykorzystaniem owoców kandyzowanych.

  • Krewetki w sosie curry

    Egzotyczna przekąska.

  • Delikatny torcik upieczony na Konkurs "Wekeend z Kasi":)

  • Pierwsze Jeżyki w białej czekoladzie – limitowane Jeżyki White Coconut

    Do rodziny ciastek Goplana Jeżyki dołączył nowy wariant smakowy – Jeżyki White Coconut. Po raz pierwszy „najeżone bakaliami” ciasteczka oblane są białą czekoladą. Egzotyczna, limitowana propozycja Jeżyków dostępna jest już w sklepach.

  • Dziecko słabo zaopatrzonej lodówki :). Rewelacyjnie smakuje serwowane na kuskusie.

  • Mango i ananas - bakaliowy duet w twojej kuchni

    Dojrzewające w ciepłym tajskim słońcu, złocisto-żółte, egzotyczne owoce mango i ananasa, są doskonałą propozycją dla tych, którzy pragną przedłużyć lato w swojej kuchni. Te słodkie owoce od wieków doceniane są przez mieszkańców Tajlandii i Indii, gdzie znajdują się ich największe uprawy. Dlaczego warto, aby stały się ulubioną przekąską i idealnym składnikiem naszych kulinarnych eksperymentów?

  • Sprawdzony przepis na "Tarta egzotyczna"

Artykuły na temat: egzotyczna przekąska
  • Kenia. Egzotyczny kraj, który warto odwiedzić

    Egzotyczna, pełna intensywnych barw, dzika... Pustynna, kipiąca zielenią, kusząca słońcem i wodą – oto Kenia.

  • Ser jest nie tylko przekąską, ale i wspaniałą przyprawą - dowiedz się, jak wzbogacić smak ulubionej potrawy, dodając do niej dojrzewający ser. Fot. 123RF/Picsel Dojrzewające i dojrzałe sery doskonale komponują się nie tylko z białym wytrawnym winem. Dodane do dań z makaronem, pizzy lub zup potrafią wydobyć ich głębię smaku! Najpopularniejszymi serami dojrzewającymi są włoskie Parmigiano Reggiano i Grana Padano. Ten pierwszy, wyrabiany z krowiego mleka, zazwyczaj dojrzewa od 12 do 18...

  • Ananasowa przekąska w tajskim stylu

    Samo zdrowie.

  • Organizowanie zabawy karnawałowej dla rodziny i przyjaciół, mimo że z reguły jest przyjemnym zadaniem, niekiedy może okazać się małym wyzwaniem, zwłaszcza w kwestii przygotowania odpowiedniego menu. Fot. 123RF/Picsel W trakcie karnawału trzeba zadbać o odpowiednią kreację i muzykę, ale także o przygotowanie smacznych i pożywnych potraw dla gości. W tym celu warto sięgnąć po Mieszankę studencką oraz mieszanki ziaren marki Kresto, które są dostępne aż w 5 różnych smakach. Produkty tego typu...

  • Niegranatowe śledzie z granatem i orzechami

    Egzotyczny i oryginalny smak, ciekawe składniki. Niezwykła przekąska nietrudna w przygotowaniu. Dla najbardziej wymagających smakoszy!

  • W ósmym odcinku "Bake Off Junior" Gosia zaprezentowała przepis na egzotyczny tort bezowy. Beza6 białek1½ szklanki cukru drobnego1½ szklanki zmielonych migdałów½ szklanki migdałów w płatkach1 łyżka mąki ziemniaczanej Krem kokosowy450 g serka mascarpone160 ml śmietany kremówki 36% 1 szklanka wiórków kokosowych3 łyżki cukru pudru Marakuja curd2 jaja2 żółtka140 g cukru drobnego100 g masła2 łyżki soku z cytryny150 g pulpy z marakui Polewa malinowa300 g malin80 g cukru drobnego Beziki2 białka2 razy...

  • Wodorosty - włącz je do diety dla zdrowia i urody

    Zaliczane w ostatnim czasie do kategorii "superfood" wodorosty pojawiają się niemal wszędzie: znajdziemy je w napojach, posiłkach, a nawet w produktach do pielęgnacji skóry. Ta intrygująca słona przekąska jest popularna zwłaszcza wśród fanów diet roślinnych, gdyż stanowi dla wegan skarbnicę niezbędnych aminokwasów. Wodorosty są jednocześnie źródłem pożywienia nie wymagającym wody ani nawozu...

  • Kuchnia śródziemnomorska, kuchnia Europy Zachodniej, Europy Środkowej, Europy Wschodniej, kuchnia amerykańska… To tematy czterech pierwszych półfinałów konkursu BlogerChef. W maju kolejny, bardziej egzotyczny. W Bielsku-Białej, w restauracji „Dworek", blogerzy zaprezentują swój kulinarny kunszt tworząc autorskie dania inspirowane kuchniami Azji. Poznamy piątego finalistę, który zawalczy o tytuł BlogerChef'a już w czerwcu!   BlogerChef po raz piąty Zielone curry z dorszem, krewetki w mleku...

  • Sezonowe "superfoods" - co modnego w kuchni?

    Co kilka miesięcy uwagę miłośników zdrowego żywienia i trendów spożywczych przykuwają tzw. superfoods. Zwykle są to egzotyczne składniki, jednak na liście tych super produktów pojawiają się dawno zapomniane produkty, o których warto sobie przypomnieć.

  • Ochota na odrobinę egzotyki? Lodowy deser z gujawą i sosem waniliowym bez wątpienia was zachwyci. Masa z makiem2 jajka3 łyżki cukru pudru500 ml śmietanki 36%100 g bez100 g maku1 tabliczka czekolady mlecznej300 g mieszanki studenckiej100 g płatków białej czekolady Masa z gujawą2 jajka3 łyżki cukru pudru500 ml śmietanki 36%100 g bez200 g pulpy z gujawy200 g kandyzowanych kolorowych ananasów100 g orzechów macadamia½ ananasa Kruche ciasto450 g mąki pszennej150 g masła150 g margaryny5 żółtek...