• Informacje na temat:

    efektowne ciasto francuskie

Przepisy na temat: efektowne ciasto francuskie
  • Ciasto-choinka - efektowne i łatwe

    Zdarza się, że ktoś nigdy nie piekł ciasta na święta, a chciałby w tym roku zabłysnąć przed rodziną. Wówczas może zrobić proste w wykonaniu ciasto-choinkę.

  • Smaczny pomysł na "Efektowne wrapy ze szpinakiem i kurczakiem"

  • Efektowna tarta tatin z gruszkami

    Pyszne ciasto, w sam raz na jesienną porę...

  • Ciasto francuskie daje wiele możliwości efektownego podania rozmaitych potraw...Sakiewki z mięsem i brokułami to jedna z nich ;)

  • Ślimaki z cista francuskiego

    Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego, 200 g białego mielonego sera, 100 g rodzynek, 4 łyżki cukru, 1 jajko Sposób przygotowania: Ser wymieszaj z połową cukru i rodzynkami. Ciasto francuskie rozwiń, pokryj warstwą nadzienia. Ciasto z powrotem zwiń w rulon, pokrój w cienkie plasterki, układaj je na blasze z papierem do pieczenia. Posmaruj rozbełtanym jajem, posyp resztą cukru, zapiekaj...

  • Doskonale sprawdza się na wszelkiego rodzaju imprezkach!!

  • Szybki makowiec z orzechami

    Efektowny warkocz z gotowego ciasta francuskiego.

  • Proste i szybkie w przygotowaniu.

  • Małe co nieco!

    Na słono. Przekąski, które przyrządzisz w ekspresowym tempie. Zrobią wrażenie na domowej imprezie, bo są pyszne i wyjątkowo efektowne!

  • Znalazłam ten przepis na innym portalu kulinarnym, a ponieważ moja rodzina kocha ciasta czekoladowe to po prostu musiałam je upiec.

Artykuły na temat: efektowne ciasto francuskie
  • Otulone ciastem

    Ciasta drożdżowe lub francuskie wypełnione wytrawnymi dodatkami i zapieczone to dania efektowne w formie i intrygujące w smaku.

  • Rogaliki, paszteciki, kieszonki, ciasteczka…z ciasta drożdżowego, czy francuskiego? Które wybrać? Teoretycznie nie powinniśmy porównywać dwóch ciast, które różnią się składnikami oraz sposobem wykonania. Często jednak czytając przepisy na rogaliki z ciasta francuskiego decydujemy się albo na zakup gotowego produktu, albo na zastąpienie go drożdżowym. Czemu boimy się ciasta francuskiego własnej roboty?   Czas wykonaniaCiasto francuskie wymaga aż 12 godzin przygotowania. Drożdżowe to tylko...

  • Łosoś ze szpinakiem i fetą, zapiekany w cieście francuskim

    Efektowne i smaczne.

  • Myśleliście, że tosty francuskie to nic trudnego? Sprawdźcie, czy udałoby wam się przygotować je z przepisu Michała Brysia. Ciasto cytrynowe 420 g mąki 450 400 g cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 8 jaj 180 g rozpuszczonego i wystudzonego masła 250 g crème fraiche 50 g świeżo wyciśniętego soku z cytryny skórka otarta z 6 cytryn Wykonanie Przygotować 2 foremki keksowe. W misie miksera wymieszać na wolnych obrotach mąkę, cukier oraz proszek...

  • Chrust, chrustek, faworki

    Najlepsze sposoby na ciasto, z którego wyjdą kruche i delikatne chruściki na karnawał.

  • Ciasto francuskie, jako produkt dosyć tani, łatwo dostępny i uniwersalny, bardzo często trafia do naszych koszyków Ciasto w czasie zakupów. Dopiero później okazuje się, że nie mamy pomysłu co z nim zrobić. Na szczęście, nasi użytkownicy znają nie jeden przepis z jego wykorzystaniem. Fot. 123RF/ Picsel Mając w lodówce opakowanie ciasta francuskiego nie straszni będą nam niezapowiedzeni goście ani nagłe napady głodu. Dzięki niemu w kilka minut wyczarujemy zaskakujące przekąski, które cieszą...

  • Sałatki z OLE!

    Białe szparagi, Złota cebula marynowana oraz Kukurydza mini to proponowane przez firmę Ole Partners efektowne dodatki do wiosennych sałatek.

  • We Francji gotowanie to styl życia a każdy posiłek jest małym świętem. David Gaboriaud propaguje tę ideę w Polsce. Lokalne produkty, wspólne gotowanie, celebrowanie posiłków - ta książka to nie tylko zbiór przepisów. To również niezwykła opowieść o tym, jak jedzenie łączy ludzi. Powolne degustowanie, nieśpieszne rozmowy, spędzanie czasu z bliskimi - z tej książki dowiesz się, jak robią to Francuzi. Coś francuskiego to nie tylko zbiór przepisów na francuskie klasyki, ale także wciągająca...

  • Łatwe przepisy na dania z parówkami

    ...) – podgrzewamy i... fasolka po bretońsku gotowa! 6. Chrupiące zawijańce Całe lub pokrojone parówki owinięte w paseczki ciasta francuskiego (można je posypać sezamem) pieczemy na złoto i... gotowe! Takie...

  • Maluję usta, gdy idę wyrzucić śmieci. To takie francuskie! – mówi Susan Loomis, autorka książki W mojej francuskiej kuchni. Opowieść o tradycji i miłości do domowych posiłków. Susan ukończyła prestiżową École de cuisine La Varenne, była krytykiem kulinarnym i prowadziła kawiarnię w Paryżu. Jednak zawsze chciała pisać książki o francuskiej kuchni i uczyć gotowania, i tym właśnie od dwudziestu lat zajmuje się w Normandii. Nie Paryż, nie Prowansja, ale małe normandzkie Louviers. To przypadek czy...