• Informacje na temat:

    efektowna zupa

Przepisy na temat: efektowna zupa
Artykuły na temat: efektowna zupa
  • Otulone ciastem

    Zupa cebulowa Składniki na 4 porcje: 5 dużych cebul, 2 ząbki czosnku, 2 łyżeczki brązowego cukru, 5 łyżek masła, 3 łyżki oleju, 150 ml wytrawnego białego wina, 1 l bulionu warzywnego, 1/2 łyżeczki suszonego tymianku, 2-3 łyżki czerwonego wytrawnego wina, 1/2 szklanki startego żółtego sera, 1/2 opakowania ciasta francuskiego, sól, pieprz.. Cebulę obierz z łupin i pokrój w cienkie talarki...

  • Chrzan to nieodłączny dodatek tradycyjnych dań wielkanocnych, mięs, domowych wędlin czy sałatek. Jego prawdziwą moc warto odkryć również w bardzo oryginalnej odsłonie. Fot. materiały prasowe Zupa chrzanowa z kremowym serkiem śmietankowym Hochland to wyjątkowa, świąteczna inspiracja - idealna, by skorzystać z niej już w te Święta!Aksamitna kremowa zupa chrzanowa z jajkami i chrupiącymi grzankami to znakomita alternatywna dla tradycyjnego żurku lub propozycja pierwszego dania podczas...

  • Właściwości rzeżuchy

    Rzeżucha działa dezynfekująco na układ pokarmowy, wspomaga pracę trzustki, a nawet obniża poziom cukru we krwi. Działa już 1 łyżeczka dodana do potrawy. Możesz ją wykorzystać w daniach: Wieżyczki z jajek Grzanki z pomidorami Rzeżuchowy koktajl Jajeczna sałatka warstwowa Zupa-krem z rzeżuchy Jaja na rzeżusze...

  • Tak przygotowana zupa grzybowa doskonale sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole. Składniki: 150 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 2 marchewki pokrojone w kostkę 1 korzeń pietruszki pokrojony w kostkę 1 duża, posiekana cebula Świeży tymianek Ok. 150 ml śmietanki 30% Masło klarowane do smażenia 1 drobno posiekany pęczek natki pietruszki Ok. 2 litry wody lub wywaru warzywnego Sól, pieprz Do podania: ugotowany makaron łazanki Wykonanie: Grzyby zalać zimną wodą i odstawić na noc...

  • Ten wspaniały bób!

    ...podsmażyć, dodać cebulkę, smażyć. Dodać masło, oprószyć mąką, wymieszać wlać mleko i nieco wody spod bobu. Doprawić solą pieprzem i cukrem. Bób podawać z szaszłykami, dekorować natką. Zupa z bobu...

  • Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem. Składniki: - 100g czerwonej papryki - 1 cebula średniej wielkości - 100g białej ryby ( np. karpia) - 200g łososia - 200g ziemniaków - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1/2 selera - 2...

  • W roli głównej

    Makaron w kuchniach naszych mam i babć służył głównie jako dodatek do zagęszczania zup, w naszych kuchniach awansował już do roli dania głównego.

  • Chcesz wygrać jeden z 18 markowych blenderów Braun Multiquick? A może masz ochotę na 100 zestawów produktów Winiary lub 10 000 zł na własne wydatki? Jeśli tak, weź udział w konkursie! Zasady konkursu Chcesz wygrać? Uzupełnij formularz konkursowy dostępny na stronie twojrytm.interia.pl i odpowiedz na pytanie: Jaka muzyka najbardziej inspiruje Cię w kuchni i dlaczego? Masz apetyt na więcej? 10 000 złotych czeka na Ciebie! Prześlij zdjęcie swojej rodziny jedzącej zupę Winiary. Konkurs...

  • Łatwe przepisy na dania z parówkami

    ..., a zarazem efektowna przekąska – parówki wystarczy wbić pionowo (wzdłuż) na szpadki szaszłykowe, następnie obtoczyć w roztrzepanym jajku i dowolnej panierce, np. z bułki tartej lub pokruszonych płatkach...

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...