• Informacje na temat:

    efektowna i prosta kolacja na ciepło

Przepisy na temat: efektowna i prosta kolacja na ciepło
  • Sprawdzony przepis na "Efektowna rozeta"

  • Dzisiejszy przepis powstał z tzw. potrzeby życiowej, a mianowicie z potrzeby okazji. Postanowiłam Mojemu Towarzyszowi zrobić niespodziankę i przygotować piątkową kolację przy świecach... ciąg dalszy przeczytacie na moim blogu Kulinarny Rollercoaster

  • Sycące na prawdę:))

  • Pomysł na obiad.

  • .....dobre serduszka

  • Prosta i szybka przystawka.

  • Danie na romantyczną kolację

  • Taką podobną sałatkę jadłam bardzo dawno temu w restauracji która już nie istniej,długo kombinowałam aby chociaż troszkę odtworzyć podobny smak i się udało.Nadaje się zarówno na obiad i kolacje.

  • Romantyczne zestawienie na kolację we dwoje.

  • LUB drugie śniadanie dla czterech:)

Artykuły na temat: efektowna i prosta kolacja na ciepło
  • Walentynki to dzień, który trzeba zaplanować z wyprzedzeniem. Marne szanse, że w ostatniej chwili uda nam się kupić bilety do kina, czy zarezerwować miejsce w dobrej restauracji. Brak inicjatywy może nam zrekompensować dobre menu w domowym zaciszu. Jeśli jeszcze nie pomyśleliśmy co podać na kolację dla ukochanej lub ukochanego, to jest to absolutnie ostatnia szansa. Podsuwamy kilka efektownych i szybkich w wykonaniu pomysłów. Grillowane bakłażany z tymiankiem i serem     - dojrzały bakłażan...

  • Tradycyjny goździk i rajstopy już dawno odeszły do lamusa. Z okazji Dnia Kobiet podarujemy naszym kochanym paniom odrobinę luksusu. Porozpieszczamy je pyszną kolacją, a zrelaksujemy lampką doskonałego wina. I wcale nie musimy mieć dużego doświadczenia w kuchni. Podpowiadamy, jak przygotować prostą, acz wykwintną kolację.   Większość kobiet nie przepada za tłustymi, mięsnymi daniami. Dlatego z okazji ich święta proponujemy potrawy lekkie i delikatne. Przygotowanie nie zajmie nam dłużej, niż...

  • Dwa razy do roku, w Beskidzie Niskim, swoje podwoje otwiera osobliwa restauracja. Nie ma adresu i nie znajdziemy jej w przewodnikach. Ni stąd, ni zowąd dziesięciu kucharzy postanawia wydać ucztę. Potrzebne im są tylko stoły i trochę sprzętów. Resztę umeblowania zapewniają góry. Fot. Towarzystwo z Beskidu Niskiego Przejść parę kilometrów górskim szlakiem, przeskoczyć przez strumień, zatrzymać się na chwilę, by odetchnąć i nacieszyć się pięknem, otaczającej nas natury. Na chwilę, bo na końcu...

  • Sosy do warzyw na ciepło Knorr raz na zawsze rozwiązały problem gotowanych warzyw o mało wyrazistym smaku. Dostępne w 4 wariantach smakowych pozwalają w prosty sposób przyrządzić pyszne, aromatyczne dania warzywne. Zostały one docenione przez konsumentów, którzy przyznali sosom Knorr wyróżnienie „Produkt Roku 2014”. Fot. 123RF.COM/PICSEL Sosy do warzyw na ciepło Knorr to linia 4 wariantów smakowych w zależności od rodzaju warzyw, do których są dedykowane: serowo-kremowy do brokułów i...

  • Kuchnia to nie miejsce, gdzie powinniśmy wytężać wzrok. Gotowanie to spektakl dla zmysłów wymagający dobrego oświetlenia. Fot. 123RF/PicselDobre światło pozwala na rozpoznanie, czy jedzenie się nie przypala, czy jakiegoś składnika brakuje, czy wszystko jest świeże, nieuszkodzone, dobrze pokrojone i dokładnie zmieszane. Jednym słowem - umożliwia kontrolowanie procesu przyrządzania posiłków. Udzielamy kilku praktycznych rad, jak rozmieścić punkty świetlne, aby gotowało się wygodnie, a kuchnia...

  • 11 października ukaże się książka WEGANONA, czyli Pawła Ochmana Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału. Tylko w tej książce znajdziecie to, czego nie ma w innych książkach wegańskich – przepisy na zdrowe smakołyki. Od samego patrzenia na przepisy ślinka cieknie! Słodycze kochamy wszyscy, zwłaszcza Paweł Ochman - weganin od 26 lat, autor popularnego bloga Weganon.pl. Jego kulinarna przygoda i miłość do cukiernictwa zaczęły się od zeszytu z przepisami mamy....

  • Aby gotować smacznie i z pasją wcale nie trzeba spędzać całych dni w kuchni. Wystarczy zainspirować się pomysłami najwybitniejszych szefów kuchni i skorzystać z ich instrukcji, by w rozsądnym czasie i proporcjach przygotować smaczne dania, którymi zachwycą się zaproszeni goście. Oto garść kulinarnych pomysłów Marco Ghia - szefa kulinarnych warsztatów i mentora na kursach gotowania Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie. Na przystawkę: Agnolotti z nadzieniem z wołowiny Poziom trudności:...

  • PYSZNE to luksusowy magazyn kulinarny stworzony dla tych, którzy uwielbiają jeść, kochają gotować i nie boją się eksperymentować z nowymi smakami i nieznanymi składnikami. fot. Pyszne/Facebook To pismo zarówno dla osób, dla których przyrządzanie potraw jest pasją i żywiołem, jak i dla tych, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z gotowaniem, ale nie boją się wyzwań i są otwarci na nowe, smaczne pomysły. W nowej odsłonie magazynu znajdziemy mnóstwo praktycznych porad i wskazówek, kuchnię...

  • Co jeść w pracy, żeby było zdrowo, prosto i szybko? Zobaczcie, co proponuje Anna Starmach! fot. 123RF.COM/PICSEL Kanapki? Sałatki? A może makaron? Zobaczcie, jakie propozycje na lunch do pracy ma Anna Starmach!

  • Znamy już laureatów, do których powędrują wspaniałe książki "Apetyt" Philipa Kazana oraz zestaw gadżetów Smaker.pl Bardzo chcieliśmy podziękować za wszystkie nadesłane do nas zgłoszenia. Przepięknie opisaliście w nich swoje marzenia dotyczące romantycznej kolacji. Jesteśmy pod wielkim wrażeniem! Niestety mogliśmy nagrodzić tylko cztery osoby. Zobaczcie, jak wyobrażają sobie oni romantyczną kolację: Pani Malwina K. "Mieszkam na południu Polski, dlatego też moją wymarzoną kolację wyobrażam...