• Informacje na temat:

    efektowna galaretka owocowa

Przepisy na temat: efektowna galaretka owocowa
  • doskonała galaretka na soku owocowym własnej produkcji,bez konserwantów

  • Świetny niskokaloryczny deser dla dzieci,młodzieży i dorosłych.

  • Sprawdzony przepis na "Efektowna galaretka z czerwonego wina"

  • Wypróbowany przepis na "Galaretka mocno owocowa"

  • Aromatyczny dodatek do mięs i wędlin.

  • Smaczny pomysł na "Galaretka owocowa bez żelatyny"

  • Szybki sposób na coś lekkiego, deserowego i delikatnie słodkiego. Minimum pracy, a efekt oceńcie sami.

  • Bardzo szybki deser, który kochają i dzieci i dorośli!

  • Zdrowy deser, babka owocowa z winogronem, malinami, borówkami, serem oraz z nasionkami chia.

  • Przyznaję się szczerze, że tą tartę zrobiłam z gotowego kruchego ciasta. Ale podaję tutaj mój sprawdzony przepis na ciasto na tartę:) Miałam ochotę na coś słodkiego a nie miałam za dużo owoców. Potrzeba matką wynalazków i użyłam też dżemu jako substytutu:)

Artykuły na temat: efektowna galaretka owocowa
  • Szampany i inne bąbelki

    Czy prosecco to szampan? Jak podawać szampany i wina musujące? Czy wypada otwierać je z hukiem? I czy winem z bąbelkami łatwej się upić – odpowiada Michał Bardel, mistrz sommelier, autor książki „Korek czy zakrętka? Wszystko, czego chcesz się dowiedzieć o winie, tylko nie masz kogo zapytać”.

  • Z kultową dietą warzywno-owocową dr Ewy Dąbrowskiej odbudujesz dobrą kondycję Twojego organizmu, poprawisz wygląd swojej skóry, zwalczysz uczucie zmęczenia, ograniczysz infekcje i zwiększysz odporność. Jedzenie, które spożywasz na co dzień, może być najlepszym i jedynym lekarstwem, jakiego potrzebujesz. W tej książce znajdziesz smaczne przepisy diety warzywno-owocowej. Pokochaj warzywa, zioła, przyprawy, kiszonki. Przejmij kontrolę nad swoim zdrowiem. Naucz się dbać o jakość, a nie ilość...

  • Lekkie ciasta bez pieczenia

    ...porcji: 50 dag truskawek, szklanka cukru, 2 dag żelatyny, 1/2 litra maślanki, 400 ml śmietanki kremówki 30 proc., opakowanie cukru wanilinowego, galaretka truskawkowa 1. Truskawki umyj dokładnie pod(...) truskawek, sok z jednej cytryny, 1/2 szklanki cukru, szklanka cukru pudru, cukier wanilinowy, 1 i 1/2 łyżki żelatyny, galaretka truskawkowa, listki mięty do dekoracji 1. Truskawki umyj pod bieżącą...

  • Tym razem Beata Dąbrowska oraz dr Ewa Dąbrowska zaprosiły do współpracy trzy przedstawicielki odmiennych profesji: dietetyka, trenera sportowego oraz coacha, pokazując tym samym, że wprowadzenie na stałe zmian w naszym życiu wymaga zróżnicowanego podejścia do problemu. Czytając tę książkę, czytelnik pozna: 5 filarów zdrowego odżywiania - podstawę skutecznej diety, powody, dla których nie może schudnąć i pozbyć się problemów ze zdrowiem, tajemne" metody dietetyków przedstawione w czytelny...

  • Najwyższy czas na truskawki

    Gdy nadchodzą ciepłe dni, na straganach piętrzą się łubianki pełne dojrzałych owoców. Ich smak to prawdziwa uczta dla podniebienia, a piękny kolor raduje oczy.

  • W kolejnym odcinku, zawodnicy będą musieli zmierzyć się z ponadczasową klasyką - ciasteczkami, które z pewnością nie raz gościły na ich stołach w czasie rodzinnych spotkań. Biszkopt: 150 g białko 130 g cukier drobny 75 g żółtko 38 g mąka migdałowa 90 g mąka pszenna 23 g skrobia kukurydziana   Ubić białko z cukrem do sztywności. Dodać płynne żółtko i suche składniki, a następnie wymieszać. Wyszprycować na matę silikonową. Piec w 190 C do złotego koloru. Galaretka: 310 g sok...

  • Wypróbuj przepis, z którym w trzecim odcinku musieli zmierzyć się uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho!". HERBATNIK - spód 40g masła 35g cukru 60g mąki 450 15g mąki migdałowej 65g płatków owsianych 50g masła   Połączyć 5 pierwszych składników. Upiec w formie kruszonki do złotego koloru. Zagotować masło dodać do odpieczonej kruszonki i wymieszać. Wycisnąć 6 spodów grubości 3-4mm wewnątrz wycinaka. Schłodzić. ŻELKA PEKTYNOWA   100g puree malinowego 35g puree z czarnej porzeczki 5g...

  • Słodkie przetwory przyrządzamy wówczas, kiedy w sklepach półki pełne są świeżych i pachnących owoców. Chcąc utrwalić smak lata, decydujemy się zamknąć go w słoiku razem ze słodyczą owocu. Fot. 123RF/Picsel Najbardziej popularny jest dżem, który przyrządza się z owoców, gotowanych z dużą ilością cukru, aż do uzyskania pożądanej gęstości. Niekiedy, aby osiągnąć lepszy efekt, używa się do tego procesu specjalnego cukru żelującego lub dodaje substancji żelującej. Najczęściej jest to pektyna...

  • Mówi się, że w ich przygotowanie trzeba włożyć serce - być może dlatego niegdyś nazywane były kordiałami. Ich walory smakowe i zdrowotne odkryto już w starożytności, a przez długie lata sposób ich przyrządzania owiany był tajemnicą. Na szczęście nasi użytkownicy znają sekret doskonałych, domowych nalewek. Fot. 123RF/Picsel Tajniki wyrobu nalewek znano już w czasach starożytności. Prekursorem w tej dziedzinie sztuki kulinarnej był ponoć sam Hipokrates, którego nalewkę na bazie wina i miodu...

  • W finałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Krzysztof Ilnicki poprosił uczestników o przygotowanie wyjątkowego tortu. poradzilibyście sobie z jego odtworzeniem? BISZKOPT ORZECHOWY 33 g mąki pszennej typ 450 58 g mielonych orzechów laskowych 100 g białka 80 g cukru pudru 80 g masła MetodaPrzesiać mąkę i wymieszać z orzechami. Ubić bezę. Upłynnić masło. Połączyć wszystkie składniki. Na blasze wyszprycować dysk o rozmiarach mniejszych niż rant tortu i o grubości wg uznania. Upiec w...