• Informacje na temat:

    efektowna galaretka owocowa

Przepisy na temat: efektowna galaretka owocowa
  • doskonała galaretka na soku owocowym własnej produkcji,bez konserwantów

  • Świetny niskokaloryczny deser dla dzieci,młodzieży i dorosłych.

  • Sprawdzony przepis na "Efektowna galaretka z czerwonego wina"

  • Wypróbowany przepis na "Galaretka mocno owocowa"

  • Aromatyczny dodatek do mięs i wędlin.

  • Smaczny pomysł na "Galaretka owocowa bez żelatyny"

  • Szybki sposób na coś lekkiego, deserowego i delikatnie słodkiego. Minimum pracy, a efekt oceńcie sami.

  • Bardzo szybki deser, który kochają i dzieci i dorośli!

  • Zdrowy deser, babka owocowa z winogronem, malinami, borówkami, serem oraz z nasionkami chia.

  • Przyznaję się szczerze, że tą tartę zrobiłam z gotowego kruchego ciasta. Ale podaję tutaj mój sprawdzony przepis na ciasto na tartę:) Miałam ochotę na coś słodkiego a nie miałam za dużo owoców. Potrzeba matką wynalazków i użyłam też dżemu jako substytutu:)

Artykuły na temat: efektowna galaretka owocowa
  • Lekkie ciasta bez pieczenia

    ...porcji: 50 dag truskawek, szklanka cukru, 2 dag żelatyny, 1/2 litra maślanki, 400 ml śmietanki kremówki 30 proc., opakowanie cukru wanilinowego, galaretka truskawkowa 1. Truskawki umyj dokładnie pod(...) truskawek, sok z jednej cytryny, 1/2 szklanki cukru, szklanka cukru pudru, cukier wanilinowy, 1 i 1/2 łyżki żelatyny, galaretka truskawkowa, listki mięty do dekoracji 1. Truskawki umyj pod bieżącą...

  • Z kultową dietą warzywno-owocową dr Ewy Dąbrowskiej odbudujesz dobrą kondycję Twojego organizmu, poprawisz wygląd swojej skóry, zwalczysz uczucie zmęczenia, ograniczysz infekcje i zwiększysz odporność. Jedzenie, które spożywasz na co dzień, może być najlepszym i jedynym lekarstwem, jakiego potrzebujesz. W tej książce znajdziesz smaczne przepisy diety warzywno-owocowej. Pokochaj warzywa, zioła, przyprawy, kiszonki. Przejmij kontrolę nad swoim zdrowiem. Naucz się dbać o jakość, a nie ilość...

  • Najwyższy czas na truskawki

    Gdy nadchodzą ciepłe dni, na straganach piętrzą się łubianki pełne dojrzałych owoców. Ich smak to prawdziwa uczta dla podniebienia, a piękny kolor raduje oczy.

  • W kolejnym odcinku, zawodnicy będą musieli zmierzyć się z ponadczasową klasyką - ciasteczkami, które z pewnością nie raz gościły na ich stołach w czasie rodzinnych spotkań. Biszkopt: 150 g białko 130 g cukier drobny 75 g żółtko 38 g mąka migdałowa 90 g mąka pszenna 23 g skrobia kukurydziana   Ubić białko z cukrem do sztywności. Dodać płynne żółtko i suche składniki, a następnie wymieszać. Wyszprycować na matę silikonową. Piec w 190 C do złotego koloru. Galaretka: 310 g sok...

  • Wypróbuj przepis, z którym w trzecim odcinku musieli zmierzyć się uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho!". HERBATNIK - spód 40g masła 35g cukru 60g mąki 450 15g mąki migdałowej 65g płatków owsianych 50g masła   Połączyć 5 pierwszych składników. Upiec w formie kruszonki do złotego koloru. Zagotować masło dodać do odpieczonej kruszonki i wymieszać. Wycisnąć 6 spodów grubości 3-4mm wewnątrz wycinaka. Schłodzić. ŻELKA PEKTYNOWA   100g puree malinowego 35g puree z czarnej porzeczki 5g...

  • Słodkie przetwory przyrządzamy wówczas, kiedy w sklepach półki pełne są świeżych i pachnących owoców. Chcąc utrwalić smak lata, decydujemy się zamknąć go w słoiku razem ze słodyczą owocu. Najbardziej popularny jest dżem, który przyrządza się z owoców, gotowanych z dużą ilością cukru, aż do uzyskania pożądanej gęstości. Niekiedy, aby osiągnąć lepszy efekt, używa się do tego procesu specjalnego cukru żelującego lub dodaje substancji żelującej. Najczęściej jest to pektyna bądź żelatyna....

  • Czy jogurty owocowe są zdrowe i dietetyczne? Wydawałoby się, że tak. Prawda jest jednak inna. Fot. 123RF.COM/PICSEL Źródło: TVP/x-news

  • W finałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Krzysztof Ilnicki poprosił uczestników o przygotowanie wyjątkowego tortu. poradzilibyście sobie z jego odtworzeniem? BISZKOPT ORZECHOWY 33 g mąki pszennej typ 450 58 g mielonych orzechów laskowych 100 g białka 80 g cukru pudru 80 g masła MetodaPrzesiać mąkę i wymieszać z orzechami. Ubić bezę. Upłynnić masło. Połączyć wszystkie składniki. Na blasze wyszprycować dysk o rozmiarach mniejszych niż rant tortu i o grubości wg uznania. Upiec w...

  • Mówi się, że w ich przygotowanie trzeba włożyć serce - być może dlatego niegdyś nazywane były kordiałami. Ich walory smakowe i zdrowotne odkryto już w starożytności, a przez długie lata sposób ich przyrządzania owiany był tajemnicą. Na szczęście nasi użytkownicy znają sekret doskonałych, domowych nalewek. Fot. 123RF/Picsel Tajniki wyrobu nalewek znano już w czasach starożytności. Prekursorem w tej dziedzinie sztuki kulinarnej był ponoć sam Hipokrates, którego nalewkę na bazie wina i miodu...

  • Zimowe miesiące należą do najpiękniejszych w roku. Co rano, zza oszronionych okien, możemy podziwiać biały świat. Mroźne powietrze orzeźwia i wręcz namawia do spacerów po skrzypiącym śniegu. Aura zachęca także do uprawiania zimowych sportów, a najmłodsi najchętniej w ogóle nie schodziliby z sanek. Niestety zima niesie ze sobą ryzyko rozmaitych urazów. Grożą nam przemarznięcia, bóle reumatyczne, stany zapalne stawów, a także stłuczenia, zwichnięcia oraz złamania. Dobra dieta może wzmocnić...