• Informacje na temat:

    efektowna galaretka

Przepisy na temat: efektowna galaretka
  • Bomba truskawkowa straccitella

    Składniki: - 25 dag serka mascarpone, - 2 śmietanki kremówki (1/2 l), - 10 dag gorzkiej czekolady, - 75 dag truskawek, - sok z cytryny, - 1/2 szklanki cukru, - szklanka cukru pudru, - cukier waniliowy, - 1,5 łyżki żelatyny, - galaretka truskawkowa, - całe truskawki i listki mięty do dekoracji Przygotowanie: > Półokrągłą salaterkę wysmaruj tłuszczem. Żelatynę rozpuść w niewielkiej...

  • Sprawdzony przepis na "Efektowna galaretka z czerwonego wina"

  • Wielkanocne jajka

    Dietetycy zalecają jedno dziennie, ale w święta z pewnością można zrobić wyjątek. Pomysłów na podanie jajek jest mnóstwo, my wybraliśmy najciekawsze. Sprawdzą się nie tylko od święta!

  • Sprawdzony przepis na "Efektowna rozeta"

  • Sprawdzony przepis na "Efektowna rolada z jagodami"

  • Proste, efektowne i co najważniejsze smaczne. Znika w mgnieniu oka, a dzieci pytają, kiedy zrobisz znowu. :) Robi się ekspresowo, tylko trzeba na galaretkę poczekać.

  • Smaczny pomysł na "Efektowna gruszka w cieście"

  • Wypróbowany przepis na "Efektowna kapusta faszerowana po francusku"

  • Wypróbowany przepis na "Efektowna tarta z gruszkami"

  • Sprawdzony przepis na "Efektowna krucha tarta z jabłkami i śliwkami"

Artykuły na temat: efektowna galaretka
  • Deser z truskawek, kefiru i galaretki

    U Was też tak gorąco? Jeżeli tak, to polecam Wam na dziś taki prosty przepis na deser. Jest to w zasadzie galaretka z kefiru z truskawkami. Banalna, ale dość efektowna, przy tym orzeźwiająca . No i nie napracujecie się przy niej z pewnością :)

  • W kolejnym odcinku, zawodnicy będą musieli zmierzyć się z ponadczasową klasyką - ciasteczkami, które z pewnością nie raz gościły na ich stołach w czasie rodzinnych spotkań. Biszkopt: 150 g białko 130 g cukier drobny 75 g żółtko 38 g mąka migdałowa 90 g mąka pszenna 23 g skrobia kukurydziana   Ubić białko z cukrem do sztywności. Dodać płynne żółtko i suche składniki, a następnie wymieszać. Wyszprycować na matę silikonową. Piec w 190 C do złotego koloru. Galaretka: 310 g sok...

  • Galaretki wracają do łask

    ..., przecedzić. Zalać nim warzywa, odstawić do zastygnięcia (na ok. 2 godz.). Wypróbuj również nasze przepisy na desery z galaretką: Babeczki cytrusowe Malinowa galaretka Tęczowa pianka...

  • Bardzo fajny pomysł na karpatkę w zupełnie innym wydaniu. Ciasto parzone z krakersem60 g masła60 g cukru trzcinowego80 g mąki pszennej 145 g masła250 ml mleka160 g mąki4 jaja Galaretka prosecco40 g żelatyny 400 g prosecco Krem bawarski105 g mleka3 żółtka50 g cukru12 g namoczonej żelatyny320 ml chłodnej śmietany 36%1 łyżeczka wody z kewry Jeżynowo-lawendowy crème diplomat500 g jeżyn3 gałązki kwiatów lawendy10 g żelatyny namoczonej w wodzie30 g brązowego cukru1 żółtko5 g mąki ziemniaczanej150...

  • Ptysie z kremem

    Te niewielkie ciastka deserowe są wyjątkowo efektowne.

  • Efektowna dekoracja oraz piękna kolorystyka. Oto słodka pizza według Jakuba Jakubowskiego. 5 jabłek płatki migdałów do smaku cynamon mielony do smaku goździki mielone do smaku sok z jednej cytryny Budyń 2 szklanki mleka 1 łyżka masła 3 łyżki cukru waniliowego odrobina wanilii 2 łyżki skrobi ziemniaczanej 2 żółtka barwnik niebieski Dekoracja kwiatki dekoracyjne z opłatka biała czekolada Ciasto rozwałkować i przełożyć do blachy. Dwa jabłka obrać, pokroić na cienkie plasterki i położyć na...

  • Cudeńka z żelatyny

    Pokrojone w kostkę kolorowe galaretki zatopione w mlecznej żelatynie były prawdziwym hitem wśród deserów w latach 80. Od tego czasu sztuka przygotowywania atrakcyjnych wizualnie deserów na bazie żelatyny znacznie się rozwinęła.

  • Zobacz przepis, jaki Tomasz Batko przygotował w siódmym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!". Biszkopt czekoladowy 250 ml stoutu 250 g masła 75 g kakao 400 g drobnego cukru 140 ml kwaśnej śmietany 2 jaja 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 275 g mąki 2½ łyżeczki sody oczyszczonej   Krem piwny 350 ml piwa miodowego 2-3 łyżki miodu 2 żółtka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki skrobi ziemniaczanej 200 g masła 3-4 łyżki brązowego cukru   Galaretka piwno-miodowa 300 ml piwa miodowego 2-3...

  • Pięć powodów, dla których warto jeść czerwone porzeczki

    Soki, lody, ciasta, torty, kremy, tartaletki, dżemy, galaretki, koktajle, a nawet dressing sałatkowy oraz glazura do mięsnej pieczeni – aż tyle jest w stanie zdziałać niewielka i zupełnie niepozorna czerwona porzeczka. A żeby było jeszcze ciekawej, jej kulinarne możliwości to zaledwie początek długiej listy zalet, jakie w sobie kryje. Co jeszcze, poza plejadą nieznanych dotąd kompozycji smakowych możemy zyskać wprowadzając czerwone porzeczki do codziennego menu?

  • Kruche ciasto z bezą, galaretką i śmietanową masą. Ciasto kruche3 szklanki mąki250 g masła 1 szklanka cukru pudru5 żółtek1½ łyżeczki proszku do pieczenia Beza5 białek1 szklanka cukru pudru1 opakowanie płatków migdałowych Galaretka½ kg wiśni200 ml czerwonego wina3 szklanki soku wiśniowegoskórka starta z 1 pomarańczy 5 goździków250 g cukru1½ łyżeczki żelatyny albo agaru1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Śmietana½ l śmietany 30%250 g serka mascarpone 1 łyżeczka żelatyny bądź agaru ½ szklanki cukru...