• Informacje na temat:

    efektowna galaretka

Przepisy na temat: efektowna galaretka
  • Bomba truskawkowa straccitella

    Składniki: - 25 dag serka mascarpone, - 2 śmietanki kremówki (1/2 l), - 10 dag gorzkiej czekolady, - 75 dag truskawek, - sok z cytryny, - 1/2 szklanki cukru, - szklanka cukru pudru, - cukier waniliowy, - 1,5 łyżki żelatyny, - galaretka truskawkowa, - całe truskawki i listki mięty do dekoracji Przygotowanie: > Półokrągłą salaterkę wysmaruj tłuszczem. Żelatynę rozpuść w niewielkiej...

  • Sprawdzony przepis na "Efektowna galaretka z czerwonego wina"

  • Wielkanocne jajka

    Dietetycy zalecają jedno dziennie, ale w święta z pewnością można zrobić wyjątek. Pomysłów na podanie jajek jest mnóstwo, my wybraliśmy najciekawsze. Sprawdzą się nie tylko od święta!

  • Sprawdzony przepis na "Efektowna rozeta"

  • Sprawdzony przepis na "Efektowna rolada z jagodami"

  • Proste, efektowne i co najważniejsze smaczne. Znika w mgnieniu oka, a dzieci pytają, kiedy zrobisz znowu. :) Robi się ekspresowo, tylko trzeba na galaretkę poczekać.

  • Wypróbowany przepis na "Efektowna tarta z gruszkami"

  • Smaczny pomysł na "Efektowna gruszka w cieście"

  • Wypróbowany przepis na "Efektowna kapusta faszerowana po francusku"

  • Sprawdzony przepis na "Efektowna krucha tarta z jabłkami i śliwkami"

Artykuły na temat: efektowna galaretka
  • Deser z truskawek, kefiru i galaretki

    U Was też tak gorąco? Jeżeli tak, to polecam Wam na dziś taki prosty przepis na deser. Jest to w zasadzie galaretka z kefiru z truskawkami. Banalna, ale dość efektowna, przy tym orzeźwiająca . No i nie napracujecie się przy niej z pewnością :)

  • W kolejnym odcinku, zawodnicy będą musieli zmierzyć się z ponadczasową klasyką - ciasteczkami, które z pewnością nie raz gościły na ich stołach w czasie rodzinnych spotkań. Biszkopt: 150 g białko 130 g cukier drobny 75 g żółtko 38 g mąka migdałowa 90 g mąka pszenna 23 g skrobia kukurydziana   Ubić białko z cukrem do sztywności. Dodać płynne żółtko i suche składniki, a następnie wymieszać. Wyszprycować na matę silikonową. Piec w 190 C do złotego koloru. Galaretka: 310 g sok...

  • Galaretki wracają do łask

    ..., przecedzić. Zalać nim warzywa, odstawić do zastygnięcia (na ok. 2 godz.). Wypróbuj również nasze przepisy na desery z galaretką: Babeczki cytrusowe Malinowa galaretka Tęczowa pianka...

  • Od zawsze krzew czarnego bzu był uważany za roślinę o nadzwyczajnych właściwościach. Dowiedzione jest naukowo, że wiele jego składników ma istotny i korzystny wpływ na ludzki organizm. Dzięki tej książce dowiecie się, jak domowymi sposobami leczyć dolegliwości dnia powszedniego, tak aby słaby ból nie zamienił się w duży problem zdrowotny. Wiele znanych przepisów i receptur wskazuje, że czarny bez jest silnie zakorzeniony także w naszej domowej kuchni. Niezależnie od tego, czy jest to dżem z...

  • Ptysie z kremem

    Te niewielkie ciastka deserowe są wyjątkowo efektowne.

  • Cała rodzina zajada się Twoim ulubionym sernikiem, a Ty musisz obejść się smakiem z powodu restrykcyjnej diety? Nic podobnego! Sprawdź nasze pomysły na sernik bez laktozy w 3 odsłonach. Sernik bez laktozy przygotujesz na wiele sposobów. Tradycyjny twaróg możesz zastąpić sojowym tofu, kaszą jaglaną lub specjalnym twarogiem o obniżonej zawartości laktozy. Do ciasta wystarczy dodać suszone owoce, migdały, orzechy, a nawet masło orzechowe, aby uzyskać bardziej wyrazisty smak deseru. A jeśli...

  • Cudeńka z żelatyny

    Pokrojone w kostkę kolorowe galaretki zatopione w mlecznej żelatynie były prawdziwym hitem wśród deserów w latach 80. Od tego czasu sztuka przygotowywania atrakcyjnych wizualnie deserów na bazie żelatyny znacznie się rozwinęła.

  • Częścią bożonarodzeniowej tradycji są potrawy, których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Jakie ciasta zamierzacie przygotować dla najbliższych w tym roku? Poza tradycyjnym makowcem, keksem, sernikiem oraz pierniczkami, warto pomyśleć o ciastach pełnych smacznych i zdrowych owoców. Święta Bożego Narodzenia kojarzą się z ubieraniem choinki, rozpakowywaniem prezentów oraz tradycyjnymi potrawami, których zapach wypełnia nasze domy. Jeśli chcemy zaskoczyć bliskich i przygotować coś na...

  • Pięć powodów, dla których warto jeść czerwone porzeczki

    Soki, lody, ciasta, torty, kremy, tartaletki, dżemy, galaretki, koktajle, a nawet dressing sałatkowy oraz glazura do mięsnej pieczeni – aż tyle jest w stanie zdziałać niewielka i zupełnie niepozorna czerwona porzeczka. A żeby było jeszcze ciekawej, jej kulinarne możliwości to zaledwie początek długiej listy zalet, jakie w sobie kryje. Co jeszcze, poza plejadą nieznanych dotąd kompozycji smakowych możemy zyskać wprowadzając czerwone porzeczki do codziennego menu?

  • Starożytni Grecy wierzyli, że pigwa została im przekazana przez samą Afrodytę, boginię piękna i miłości. Owocem tym obdarowywano pannę młodą w dniu zaślubin. Pigwa, odległa kuzynka gruszek i jabłek, symbolizowała miłość i płodność. Pigwy nie da się jeść na surowo, ale można z niej zrobić pyszną marmoladę. / fot. 123rf.com   Pigwa to bardzo twardy i superkwaśny owoc, nie nadaje się więc do jedzenia na surowo. Niewiele osób wie, że można z niej zrobić nie tylko kompot, ale też sos, nalewkę,...