• Informacje na temat:

    eco-vital rezygnacja

Przepisy na temat: eco-vital rezygnacja
  • Sałatka wiosenna warstwowa z kurczakiem i słonecznikiem

  • Oxymel to wyciąg z roślin podnoszących odporność wykonany na bazie octu jabłkowego, posłodzony miodem. To prawdziwa bomba odpornościowa, a ponieważ wielkimi krokami nadchodzi jesienna plucha, chłód i mroźna zima, warto sobie tę odporność wzmocnić. Oxymel działa także wspomagająco podczas kuracji, gdy już złapiesz katar i chrypkę.

Artykuły na temat: eco-vital rezygnacja
  • Jak obniżyć cholesterol i przetrwać święta? Wystarczy kilka trików kulinarnych, by tradycyjne potrawy świąteczne nie były ciężkostrawne i tłuste. Fot. 123RF Czas świąt i biesiadowania zwykle wiąże się ze spożywaniem tradycyjnych posiłków, które zwykle są tłuste, słodkie, a jak zjemy ich za dużo, to też ciężkostrawne. Przed trudnym wyborem potraw dostępnych na stole świątecznym stoją zwłaszcza osoby stosujące dietę odchudzającą czy obniżającą cholesterol. Zatem jak obniżyć cholesterol podczas...

  • Konkurs w zdrowym Ciele zdrowy duch zakończony. Miło nam przedstawić szczęśliwych laureatów, do których powędrują fantastyczne nagrody marki Fit&Easy. Za wszystkie nadesłane do nas zgłoszenia bardzo dziękujemy. Wybór zwycięzców nie był łatwy, po długich obradach udało się nam jednak wyłonić piątkę laureatów.   Pierwsze miejsce: Tribalde Kenwood oraz eco torbę otrzymuje Pani Beata. FIT & EASY FAMILY Lekka sałata idealna dla całej rodzinki. Dzięki niej wszyscy będą mieli uśmiechnięte...

  • Pragniesz w końcu zacząć racjonalnie się ożywiać, jeść mniej słodyczy i kalorycznych przekąsek, za to więcej warzyw i owoców. W wyobraźni już cieszysz się swoją nową, szczupłą sylwetką, zdrową cerą i rozpierającą cię energią. W sklepach przyglądasz się kreacjom mniejszym o dwa rozmiary i stawiasz sobie jedno pytanie: jak zdołam wytrwać na diecie? Stres, nieregularne odżywianie, złe nawyki żywieniowe nie sprzyjają utrzymaniu zgrabnej figury. Dieta wymaga dyscypliny i samozaparcia, ale wytrwać...

  • Dopiero zjadłeś spory obiad i nadal jesteś głodny? To jak najbardziej możliwe. Winnym tej sytuacji jest.. twój posiłek. Najprawdopodobniej zawierał w sobie produkty, które tylko wzmagają nasz apetyt. Niestety, ich lista jest całkiem pokaźna. O tym jak szybko po posiłku odczujemy głód, decyduje indeks glikemiczny (IG) zjadanych przez nas potraw. W dużym uproszczeniu, opisuje on poziom cukru jaki utrzymuje się w naszej krwi po spożyciu posiłku. Im indeks glikemiczny jest wyższy, tym ten czas...

  • Mleko owsiane, sojowe lub kokosowe coraz częściej zaczyna gościć w naszych kuchniach. Jak je przygotować samodzielnie ? To naprawdę dziecinnie proste. Rezygnacja z mleka krowiego oraz innych produktów zawierających laktozę często wiąże się z zaprzestaniem spożywania jakichkolwiek rodzajów mleka. W końcu poza mlekiem krowim, na rynku dostępny jest również szeroki wachlarz mlek roślinnych. Niestety, ceny takich produktów są dosyć wysokie: litr mleka roślinnego, w zależności od rodzaju i...

  • Podczas długiej i mroźnej zimy potrzebujemy solidnej dawki witamin. Gdzie najszybciej je znaleźć? w sałatkach oczywiście! Wspólnie z marką Feat& Easy przygotowaliśmy sałatkowy konkurs, w którym do wygrania są fantastyczne nagrody!   Co należy zrobić by zostać jednym z 5 laureatów konkursu? Wystarczy, że : -> zalajkujesz fanpage'a Fit&Easy na Facebook'u -> znajdziesz przepis na sałatkę w serwisie Smaker i zaproponujesz do niego konkretny mix sałat od Fit &Easy - wybór uzasadnisz...

  • Surówka do obiadu to standardowy dodatek. Są na tym świecie jednak tacy, którzy z surówek skomponowali całą swoją dietę. Rawfood - co to takiego? Rawfood, czyli witarianizm, polega na spożywaniu surowych posiłków - obrabianych w temperaturze maksymalnie do 42 stopni.   Podwaliny pod witarianizm położył szwajcarski lekarz Maximillian Bircher-Benner, twórca popularnego musli. Gdy sam wyleczył się z żółtaczki, będąc na diecie składającej się z surowych jabłek, postanowił założyć sanatorium w...

  • Kawa, stres i pospieszne jedzenie są dużym obciążeniem dla organizmu, ponieważ utrudniają trawienie i przemianę materii. W konsekwencji jesteśmy zmęczeni, brakuje nam energii i nie możemy sobie poradzić z nadwagą. Jest na to rada! Detoks, czyli dieta oczyszczająca. Stosując ją, wspomagamy przyswajanie substancji, których potrzebuje organizm, ułatwiamy neutralizację i wydalanie szkodliwych produktów przemiany materii, a przy okazji możemy zrzucić parę kilogramów. Odtruwanie nigdy jeszcze nie...

  • Książka, inspirowana bardzo popularnymi w Polsce publikacjami światowego promotora diety bezglutenowej doktora Williama Davisa, jest ich rodzimą kontynuacją, dostosowaną do polskiej diety i tradycji kulinarnej. Wartościowych publikacji adresowanych do celiaków i osób na diecie bezglutenowej jest w polskich księgarniach niewiele. Najczęściej ich autorzy skupiają się wyłącznie na bezglutenowości i wykorzystują składniki, które nie powinny mieć wstępu do naszych kuchni (np. produkty zawierające...

  • Kontynuacja bestsellerowej „Kuchni polskiej bez pszenicy” z przepisami na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Dzięki tej książce na twoim bezglutenowym stole nie zabraknie żadnej świątecznej potrawy! Kalendarz aż puchnie od rozmaitych wyjątkowych okazji. Niektóre mają w naszym kraju długą tradycję, inne dopiero znajdują zwolenników. Autorki skupiły się na dwóch świętach, które z różnych względów są dla Polaków najważniejsze, a jednocześnie mają najbogatszą kulturę kulinarną. Uszka i pierogi,...