• Informacje na temat:

    e ciasto z rabarbarem

Przepisy na temat: e ciasto z rabarbarem
  • Placek z rabarbarem

    ...wymieszaj zsiadłe mleko z jajkami i olejem. Domieszaj porcjami do sypkich składników. Szybko wymieszaj całość mikserem. Wyłącz go, gdy tylko składniki dobrze się połączą (zbyt długo ucierane ciasto po upieczeniu może zrobić się gumowate i niesmaczne). Do ciasta dodaj rabarbar. Przemieszaj całość łyżką. Blachę wyłóż pergaminem. Na spodzie formy rozsmaruj ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do...

  • Pyszne, lekkie ciasto z rabarbarem!

  • Ciasto francuskie z rabarbarem i pistacjową posypką

    Sposób przygotowania 1. Rabarbar obierz, przekrój na pół i przełóż do garnka. Dodaj cukier i zalej wodą. Gotuj, aż zmięknie, odstaw do wystygnięcia.  2. Ciasto francuskie ułóż na blaszce do pieczenia. Przekrój na mniejsze kwadraty. Wokół każdego natnij ramkę o szerokości ok. 2 cm.  3. Każdy kwadrat posmaruj dżemem i ułóż ugotowany rabarbar.  4. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Piecz...

  • ciasto ucierane z rabarbarem jest lekkie i puszyste. Możemy je przygotować również z truskawkami lub morelami. Polecam!

  • Ziemniaczane krążki z rabarbarem

    Sposób przygotowania 1. Ciasto: ziemniaki obierz, ugotuj. Przeciśnij je przez praskę i wystudź. Drożdże rozetrzyj  z 1 łyżką cukru. Dodaj  2 łyżki mąki i tyle mleka, by powstał gęsty zaczyn. Odstaw go do wyrośnięcia. Pozostałą mąkę wsyp do miseczki. Dodaj resztę cukru, jajka, pozostałe mleko i ziemniaki (dzięki nim ciasto zachowa świeżość przez kilka dni). Dołóż zaczyn. Zagnieć ciasto, wlewając...

  • Bardzo proste... Bardzo dobre...Bardzo szybko znika... :) Myślę, że z innymi owocami będzie równie smaczne...

  • Tarta francuska z rabarbarem

    To warzywo jest niesamowicie kwaśne na surowo i pysznie kwaskowe po upieczeniu z cukrem. Ciasto z nim to poezja.

  • Ciasto z rabarbarem niby takie zwyczajne i bardzo popularne ale.... wystarczy dodać troszkę wiórków kokosowych i już jest inne. Słodkie jogurtowe z orzeźwiającym smakiem rabarbaru z nutą kokosu.

  • Tartaletki z ciasta francuskiego

    Z rabarbarem i pistacjami. Pyszne!

  • proste i pyszne ciasto, które zawsze się udaje, można oczywiście wykorzystać inne owoce, ale idealnie smakuje z kwaśnym rabarbarem

Artykuły na temat: e ciasto z rabarbarem
  • Rabarbar

    ...wystudź na kratce. Tuż przed podaniem ciasto delikatnie oprósz cukrem pudrem. Strudel z rabarbarem i jabłkami Składniki na 8-10 porcji: Na ciasto: 30 dag + 3 łyżki mąki pszennej, 1 żółtko, 125 ml(...) z żółtkiem. Ciasto francuskie pokrój na kwadraty. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdy kwadrat wyłóż budyń i paski rabarbaru. Boki ciastek posmaruj rozmąconym żółtkiem, posyp...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy oraz potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, z pewnością zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na...

  • Kruchy placek z rabarbarem

    Wiosenne ciasto, któremu rabarbar nadaje charakterystycznego smaku. Smak dzieciństwa.

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, może zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na swój...

  • Wiosenny serowiec z rabarbarem

    Oto kolejna propozycja przepisu na ciasto z rabarbarem...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF Na sklepowych półkach już od dłuższego czasu mienią się zielono-czerwone łodygi rabarbaru. Ich smak, choć kwaskowaty, uwodzi nas w kuchni i z pewnością wielu osobom kojarzy się z babcinymi, letnimi wypiekami. Bo w końcu cóż smakowało lepiej niż ciasto z...

  • Szybki placek z rabarbarem

    .... Tortownicę posmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą lub wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto, wierzch wyrównaj łyżką. Na wierzchu rozłóż rabarbar. Piecz 40-45 min w temperaturze 180°C do tzw...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF/Picsel Na sklepowych półkach już od dłuższego czasu mienią się zielono-czerwone łodygi rabarbaru. Ich smak, choć kwaskowaty, uwodzi nas w kuchni i z pewnością wielu osobom kojarzy się z babcinymi, letnimi wypiekami. Bo w końcu cóż smakowało lepiej, niż ciasto...

  • Ciasta z rabarbarem

    Słodko-winne ciasto z blachy Składniki: 2 puszki (po 425 g) moreli, 1 kg rabarbaru, 20 dag masy marcepanowej, 25 dag masła, 25 dag cukru, 2 cukry wanilinowe, 1/3 fiolki migdałowego zapachu do(...) posmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Na spodzie rozsmarować ciasto. Rozłożyć połówki moreli oraz kawałki rabarbaru, lekko wciskając je w ciasto. Wierzch posypać resztą cukru i pozostałym cukrem...

  • Smak dzieciństwa, ciepłych dni i wypadów do babci na wieś. Kompot z rabarbaru, ciasto z rabarbarem, słodkie, lekko kwaskowe, orzeźwiające... Okazuje się, że pojawiający się właśnie rabarbar jest nie tylko smaczny, ale także chroni przed rakiem. Babcie zawsze wiedzą co dobre... Rabarbar przywędrował do europejskich ogródków z Chin, gdzie uprawiano go już 3 tysiące lat przed naszą erą. Do dziś znajduje się na liście 50 podstawowych roślin leczniczych. Czym rabarbar zapracował sobie na to...

Wideo na temat: e ciasto z rabarbarem
  • Zmysłowe smaki: Crumble z rabarbarem

    go spożywać osoby dbające o linię. Doskonale smakuje na ciepło. Ci, którzy nie liczą kalorii, mogą zjeść go z gałką lodów. My proponujemy wam crumble w wersji z rabarbarem - koniecznie wypróbujcie nasz przepis! Crumble z rabarbarem - tu znajdziesz dokładny przepis. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Nowalijki w kuchni uczestników programu "MasterChef Junior"

    Bruno Pluciński i Patryk Piskorz pożegnali się z programem "MasterChef Junior". Razem z jurorką programu Anną Starmach przygotowali w kuchni "Dzień Dobry TVN" dania z nowalijkami. Na stole pojawiły się potrawy takie jak: ciasto ucierane z rabarbarem, wiosenna sałatka ze szparagami i groszkiem, cukinia z rzodkiewką na ciepło oraz mini gołąbki z botwiny. Czy chłopcy rozdają autografy swoim fanom?

  • Prosta tarta z wyjątkowym przybraniem

    Wystarczy jedynie twarda obieraczka do warzyw lub nożyk do sera - tak właśnie wyczarujemy piękną ozdobę tarty. Okazuje się, że rabarbar doskonale sprawdza się jako przybranie. Jak sprawić, by nasze ciasto wyglądało pięknie? Ola Głębicka w programie "Pytanie na śniadanie" przedstawiła swoją klasyczną tartę z delikatnie cytrynowym kremem i dekoracją z rabarbaru, która idealnie zrównoważy słodycz