• Informacje na temat:

    dzika kaczka

Przepisy na temat: dzika kaczka
  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    ...gołąbka. Mają inny smak niż normalna kaczka. Wiatrem pachną. Gołąbki zresztą też piekłyśmy. Dzika kaczka faszerowana Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Kaczkę dokładnie pozbawić resztek pierza(...). Albo smażone. Albo szynka pieczona. Kaczka pieczona Kaczkę oskubać, wypatroszyć, oczyścić, pęsetą usunąć resztki pierza, ewentualnie opalić nad ogniem, umyć i osuszyć. Jabłka obrać, pokroić...

  • Świetny drink!

  • Nogi dzika

  • Napój bezalkoholowy idealny na urodziny dziecka.

  • Przepis wart wypróbowania: "Udziec z dzika"

  • Smaczny pomysł na "Potrawka z dzika"

  • Mielonka z dziczyzny prasowana i parzona metodą sous vide, czyli jeszcze smaczniejsza niż lubisz

  • Kotlety mielone z dzika, podane z ziemniakami , marynowanym ogórkiem i ostrą papryczką czereśniową. Polecam!!!

  • Przepis wart wypróbowania: "Dzika rolada w sosie własnym"

  • Przepis wart wypróbowania: "Swojski gulasz z dzika"

Artykuły na temat: dzika kaczka
  • Dzika kaczka

    Kochasz naturę? Ten motyw jest dla ciebie!

  • Tym razem Piotr Sajdak przygotuje dla Was danie, którym zachwycił jury programu Masterchef Polska.   Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.

  • Zapach prawdziwego mężczyzny

    Haha, przypomniałam sobie dziś zabawną sytuację sprzed kilku lat. Nie ważne jak, nie wazne przez kogo trafiłam na randkę z myśliwym. Takim zapalonym odstrzeliwaczem...

  • Dziką różę możemy spotkać w babcinym ogródku lub w czasie spaceru po parku czy też lesie. Oprócz tego, że pięknie kwitnie, jest doskonałym źródłem witamin i w niezwykły sposób wpływa na nasze zdrowie. Dlatego warto zaopatrzyć się w jej kwiaty lub owoce. Fot.123RF/Picsel W Polsce możemy spotkać koło 20 odmian dzikiej róży. Każda z nich nieco różni się od pozostałych wyglądem i zawartością dobroczynnych składników, jednak wszystkie są doceniane przez zielarzy i wykorzystywane zarówno w celach...

  • Wyjątkowa podróż do lat 20

    Zlokalizowany w pobliżu stolicy Dolnego Śląska kompleks Zamek Topacz Resort & Art SPA, rozciągający się na terenie 50 ha, to wyjątkowa perła architektoniczna i prawdziwa, zielona oaza spokoju. Sercem całego kompleksu jest Zamek, którego historia sięga początków XIV wieku. Kunszt i precyzja z jakim odnowiona została budowla, a także duch nowoczesności, który został w nią tchnięty, to nie jedyne powody, dla których warto odwiedzić to miejsce.

  • W kwestii smaku ambitni i utalentowani kucharze z Radisson Blu Hotel Kraków nie idą na ustępstwa - doceniają smak tradycyjnych polskich potraw ale nie boją się eksperymentować. W marcu proponują gościom restauracji Milk&Co najlepsze polskie specjały w nowej odsłonie, która może zaskoczyć, zadziwić, zachwycić... Fot. 123RF Wielka rewolucja w gastronomii nie ominęła Polski. Coraz więcej jest u nas kucharzy, którzy mają świeże spojrzenie na tradycyjne potrawy, eksperymentują i odnoszą sukcesy....

  • 7 uwag o unikaniu złych restauracji

    ...słodkości z mięsiwem, pasztet z dzika sos miodowo-piwny… z kuchni staropolskiej, zupa z migdałów z polskiej kuchni szlacheckiej, żurawiny raz jeszcze… polskie napitki oprócz wini szampana bo tych : win nie...

  • Z prekursorskiego badania „Apetyt na region”, przeprowadzonego na zlecenie województwa podkarpackiego, wynika że aż 80% wakacyjnych podróżników deklaruje chęć eksplorowania zakątków gwarantujących możliwość doświadczania autentyczności miejsca poprzez kontakt z lokalną kulturą i kuchnią. Fot. Krzysztof ZielińskiPodróżując po Podkarpaciu mamy możliwość przemierzenia szlaku kulinarnego Podkarpackie Smaki i odkrycia wyjątkowej kuchni tego regionu. Tradycje kulinarne Podkarpacia są...

  • Wiosna miłosna

    Zimą na ulicach widać tylko płaszcze, kurtki i futerka. Wiosną kobiety zrzucają kolejne warstwy ubrań, z każdym cieplejszym dniem coraz więcej. A mężczyźni od tego wariują, bo są wzrokowcami. Czy to dlatego zakochujemy się na wiosnę?

  • Popularność nalewek wynika z ich słodkiego, owocowego smaku, oraz zdrowotnych właściwości. Dawniej ich receptury były pilnie strzeżone i przekazywane z pokolenia na pokolenie. W dzisiejszych czasach każdy z nas ma dostęp do przepisów, z których można wyczarować ulubiony trunek. Fot. 123RF/Picsel Na staropolskich stołach królowały nalewki, a najlepsze receptury stały się dla ich posiadaczy skrzętnie skrywanym sekretem, przekazywanym z pokolenia na pokolenie. Słodkie alkoholowe napoje były...