• Informacje na temat:

    dzień dobry tvn kuchnia agnieszka maciąg

Przepisy na temat: dzień dobry tvn kuchnia agnieszka maciąg
  • wariacja na temat Bulletproof Coffee

  • Sprawdzony przepis na "Ciastka - buźki na dobry dzień"

  • Pyszna i zdrowa alternatywa dla porannej kawy - dodaje energii, poprawia przemianę materii i świetnie smakuje.

  • Ten pasztet z cukinii robiłam już kilka razy. Za każdym razem bardzo nam smakuje. Przepis znalazłam u Agnieszki Maciąg. Ja tylko lekko go zmodyfikowałam ;) Jest pyszny zarówno na zimno podany na chlebie jak również jako ciepły dodatek do obiadu, np. z sosem grzybowym.

  • Wypróbowany przepis na "Kuchnia andaluzyjska"

  • Wspomnienie barw jesieni natchnęło mnie do tego, aby zrobić dzisiaj na śniadanie puchate i pyszne amerykańskie naleśniki. Żeby było jak w filmach, podałam je z syropem klonowym. Takie małe szczęście na powitanie dnia :-)

  • Zrobienie zakwasu na prawdziwy domowy chleb jest bardzo łatwe, choć nieco czasochłonne. Cały proces trwa cztery dni, a piątego dnia można przystąpić do pieczenia chleba. Czas poświęcony na zrobienie zakwasu to pięć minut dziennie, resztę czasu zakwas rośnie i można sobie nie zawracać nim głowy.

  • W ten weekend znalazłam przepis. Nie czekałam ani chwili...zrobiłam;) Pyszne, chrupiące, posypane makiem lub solą. Nie doczekały następnego dnia. Są po prostu pyszne:)

  • Przepis wart wypróbowania: "Jak przygotować dobry zakwas na żurek ?"

  • Pyszne ciacho - "Palce lizać"

Artykuły na temat: dzień dobry tvn kuchnia agnieszka maciąg
  • Rozstanie się opłaca!

    ..." TVN. Plotkuje się nawet, że gwiazda jest nową kandydatką do prowadzenia "Dzień dobry TVN"! Justyna Kasprzak, Iwona Zgliczyńska(...) mam, a ostatnio pokonała Agnieszkę Maciąg, Agnieszkę Pilaszewską i Martę Grycan na castingu do programu TVP "Życie od kuchni". Dziś doradza innym na wizji i stanowi poważną konkurencję dla...

  • Energetyczne śniadania, pożywne dania obiadowe, lekkostrawne kolacje, pyszne przekąski - w tej książce znajdziesz przepisy na wszystko. Również na desery, których zjedzenie nie spowoduje wyrzutów sumienia. Program „Dzień Dobry TVN" od dekady gości w milionach polskich domów. Wiele osób zaczyna od niego dzień. Przez dziesięć lat w programie pojawiły się tysiące kulinarnych receptur. Pysznie i zdrowo od rana do wieczora - to kilkadziesiąt fantastycznych przepisów na dania zarówno smaczne,...

  • Czy tłuszcze w każdej postaci szkodzą naszej sylwetce? Czy za wszelką cenę powinniśmy starać się wyeliminować go z naszej diety? Na te i wiele innych pytań odpowiada dietetyczka Agata Ziemnicka-Łaska. Często słyszymy, że tłuszcze są niezdrowe i powodują tycie, dlatego powinniśmy wyeliminować je z diety. Tymczasem to w nich rozpuszczają się ważne dla zdrowia witaminy, m.in. A,D,E i K. Z których tłuszczów należy zatem całkowicie zrezygnować, a które ograniczyć? Agata Ziemnicka - Łaska: -...

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia, na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Fot. 123RF/Picsel W wigilijny wieczór zapach aromatycznego makowca wita gości już od progu, wskazując drogę do zastawionego pysznymi potrawami stołu. Mimo że nie każdy jest jego fanem, ma on swoje stałe miejsce w bożonarodzeniowym menu. W jaki sposób mak wpływa...

  • Jak nasze babcie i mamy to robią, że smak przygotowywanych przez nie potraw pozostaje na długo w pamięci? Jednym z takich dań jest niewątpliwie rosół. Jedyny i niezastąpiony jako podstawa do wielu, innych potraw. Oto kilka porad jak przygotować idealny rosół w domowym zaciszu. Fot. 123RF/Picsel Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć...

  • Na co Goście zwracają szczególną uwagę w menu? Jakie obserwujemy trendy kulinarne i jakie standardy gastronomiczne wyznaczają sieci hotelowe w Polsce? Aby odpowiedzieć na te, i inne nurtujące pytania, zbadano poczynania 5 dużych sieci hotelowych w Polsce, zapytano o zdanie kulinarnych ekspertów oraz zebrano opinie Gości. Raport, na podstawie analizy działań największych sieci hotelowych, które wiodą prym na polskim rynku, przedstawia poranne doświadczenia Gości. Śniadania bowiem to już nie...

  • Autorka proponuje tradycyjne polskie potrawy w nowoczesnym - lekkim i zdrowym wydaniu. Każda pozycja z serii zawiera liczne kolorowe ilustracje prezentujące potrawy oraz sposób ich wykonania. Kuchnia polska dzień po dniu Małgorzaty Caprari składa się z 12 tomów, odpowiadających kolejnym miesiącom. W każdym z nich znajdą Państwo przepisy na smakowite obiady i kolacje z uwzględnieniem dostępnych w danym miesiącu produktów - sezonowych warzyw i owoców.

  • Po takim śniadaniu bez wątpienia każdy dzień będzie udany. Jagodzianki, słone tartaletki, niebieska owsianka i napój z ananasem - co o tym myślicie? Tartaletki125 g mąkiszczypta proszku do pieczenia75 g masła1 żółtko Salsa do tartaletek 1 awokado hassosok z limonki1 duży pomidor malinowysól i pieprz do smaku1 jajko Owsianka owocowa „Niebieski błękit"½ płatków owsianych⅓ szklanki waniliowego mleka sojowego niebieska spirulina według uznania250 g malin2 banany250 g borówekopakowanie wiórków...

  • Dziś w Stanach Zjednoczonych hucznie obchodzony jest Dzień Niepodległości. Przypadkowo lub nieprzypadkowo 4 lipca to także święto hot-doga. Fot. 123RF/Picsel To doskonała okazja by poznać historię hot-dogów.   Amerykańskie hot-dogi pochodzą z Niemiec. W 1987 roku Frankfurt nad Menem obchodził 500 urodziny hot-doga. Ponoć w 1487 roku, czyli na pięć lat przed wyprawą Kolumba w stronę Nowego Świata, właśnie we Frankfurcie powstała pierwsza, charakterystyczna cienka i długa kiełbaska - znana dziś...

  • Gorzka, mleczna, nadziewana, z orzechami, a może biała? Niewątpliwa królowa deserów oraz słodyczy. O czym mowa? Oczywiście o czekoladzie! Pyszna, uwodzicielska i uzależniająca, wykorzystywana w kuchni jako afrodyzjak. 12 kwietnia jest jej światowym świętem, które należy koniecznie uczcić chociaż małą kosteczką. Fot. 123RF Ponoć osobowości każdego człowieka odpowiada dany typ czekolady. Nie istnieje chyba osoba, która za nią nie przepada, wyłączając osoby na nią uczulone. Jej ogromna...

Wideo na temat: dzień dobry tvn kuchnia agnieszka maciąg
  • Zielona i zdrowa kuchnia Agnieszki Maciąg

    Agnieszka Maciąg jest zwolenniczką zdrowego żywienia, a o zastosowaniu warzyw, ziół i owoców w kuchni pisze w swoich książkach i na blogu. O swojej najnowszej publikacji "Smak zdrowia" opowiedziała w "Dzień Dobry TVN". Maciąg przygotowała także m.in. pasztet z cukinii i zielony koktajl z proszkiem Moringa.

  • Agnieszka Maciąg: Kasza jaglana genialnie oczyszcza organizm

    - W ciele przeciętnego Polaka zbiera się osiem kilogramów toksyn - powiedziała Agnieszka Maciąg w "Dzień Dobry TVN". Jak oczyścić organizm? Czym jest Ayurveda? W kuchni programu Maciąg przedstawiła przepisy na oczyszczające dania. Wśród nich znalazły się: kasza jaglana z pesto z natki pietruszki i warzywami oraz regenerujący bulion z warzyw z kurkumą i imbirem. (Źródło: DDTVN/x-news)

  • Agnieszka Maciąg: W ciele przeciętnego Polaka zbiera się osiem kilogramów toksyn

    - W ciele przeciętnego Polaka zbiera się osiem kilogramów toksyn - powiedziała Agnieszka Maciąg w "Dzień Dobry TVN". Jak oczyścić organizm? Czym jest Ayurveda? W kuchni programu Maciąg przedstawiła przepisy na oczyszczające dania. Wśród nich znalazły się: kasza jaglana z pesto z natki pietruszki i warzywami oraz regenerujący bulion z warzyw z kurkumą i imbirem. (Źródło: DDTVN/x-news)