• Informacje na temat:

    dynia w syropie do placka

Przepisy na temat: dynia w syropie do placka
  • Możesz jeść i chudnąć. Wystarczy, że wyrzucisz z diety cukier

    Chcesz schudnąć, ale nie chcesz się głodzić? Słusznie! Najlepsze będzie stosowanie zdrowej diety, która pozwoli ograniczyć to, co najbardziej sprzyja tyciu - cukier! Mamy dla was kilka sprawdzonych przepisów, które są pyszne, zdrowe i łatwe w przygotowaniu.

  • Leczy przeziębienie.

  • Kuchnia bułgarska

    Kuchnia bułgarska jest kuchnią bałkańską, w której wiele jest potraw wspólnych dla wszystkich krajów narodów zamieszkujących półwysep, często noszą nawet one podobnie brzmiące nazwy, najczęściej pochodzenia tureckiego lub greckiego.

  • Zwarzona masa...ten koszmar przeżyo wiele z nas.. Oto masa w stylu ,,cos z niczego'''', gdy inne zawiodą.

  • Do deserów i jako kompot.

  • Są pyszne;można użyć do herbatki rozgrzewającej lub do zimnych drinków.POLECAM!

  • Niezastąpione do ciast, deserów czy też herbaty.

  • Najlepsze na przeziębienie lub po prostu do herbaty czy deserów- Najprostszy sposób przygotowanie i najszybszy-polecam gorąco-bo sezon na malinki w pełni...trzeba się zaopatrzyć na zimę....

  • Kilka ciekawostek o dyni

  • Pyszne rogaliki na każdą okazję. Spróbuj a nie pożałujesz!!!

Artykuły na temat: dynia w syropie do placka
  • Maia Sobczak: „Przepisy na szczęście”

    Złociste, ledwo złamane na patelni warzywa, chrupiące, o intensywnym kolorze, podane ze zdjętymi z ognia boczniakami i świeżo przyrządzoną, intensywną pastą curry. Delikatne, faszerowane orzechami nerkowca kwiaty dyni, podsmażane na klarowanym maśle, skąpane w słodkim syropie klonowym, oprószone świeżo mielonym pieprzem. Mokre, zielone mango z chilli i świeżą kolendrą z dodatkiem brązowego ryżu...

  • Dynia to wdzięczne warzywo, które może być składnikiem niezliczonej ilości dań, począwszy od zup, poprzez makarony, placki, sosy, a na deserach skończywszy. Możemy ją jeść bez wyrzutów sumienia ponieważ jest niskokaloryczna, a przy tym bogata w liczne witaminy i minerały. Dynia pochodzi z Ameryki Południowej, do Europy trafiła za sprawą Krzysztofa Kolumba. Obecnie najczęściej kojarzona jest z zabawą halloweenową, która staje się coraz bardziej popularna w naszym kraju. Warto jednak wiedzieć,...

  • Kocham kino domowe

    Co robić w jesienne wieczory? Najlepiej zaszyć się w domu z kimś bliskim, otulić miękkim kocem i obejrzeć dobry film. Nie ma jednak kina bez ulubionych przekąsek. Nic tak dobrze nie smakuje jak domowe, ciepłe minidania, które można przygotować z wyprzedzeniem.

  • Syrop glukozowo-fruktozowy znajduje się bardzo wielu produktach dostępnych w sklepach – od soków, przez jogurty i pieczywo, na ketchupie i musztardzie kończąc. Dlaczego producenci tak chętnie go używają? I czy rzeczywiście jest dla nas szkodliwy? Fot. 123RF.COM/PICSEL W latach 70. XX wieku amerykański rynek został zdominowany przez syrop glukozowo-fruktozowy, wypierając nawet zwykły, znany wszystkim cukier z buraków. Czym jest syrop glukozowo-fruktozowy? Syrop glukozowo-fruktozowy to roztwór...

  • Chcesz być szczęśliwy? Jedz (dobrze)

    Złociste, ledwo złamane na patelni warzywa, chrupiące, o intensywnym kolorze, podane ze zdjętymi z ognia boczniakami i świeżo przyrządzoną, intensywną pastą curry. Delikatne, faszerowane orzechami nerkowca kwiaty dyni, podsmażane na klarowanym maśle, skąpane w słodkim syropie klonowym, oprószone świeżo mielonym pieprzem. Mokre, zielone mango z chilli i świeżą kolendrą z dodatkiem brązowego ryżu...

  • Dynia to smaczne i zdrowe warzywo, które może być składnikiem niezliczonej ilości dań. Chociaż zwykle jadamy ją w wersji wytrawnej, nasi użytkownicy wiedzą, że równie dobrze sprawdza się w deserach. Fot. 123RF/Picsel 100 gramów tego owocu - tak, dynia jest owocem! - zawiera jedynie 28 kcal oraz 2,8 g błonnika. Mamy zatem do czynienia z owocem dietetycznym, wręcz odchudzającym, a jednocześnie sycącym. Miąższ dyni zawiera beta-karoten, czyli prowitaminę A. Ten przeciwutleniacz wykazuje...

  • Nie przyzwyczajaj dziecka do cukru

    ...zjeść brzoskwinię lub ananasa z puszki. Kupuj wtedy owoce konserwowane w soku, nie w syropie. Białą bułkę, np. kajzerkę, zastąp razową, najlepiej z dodatkiem pestek dyni czy słonecznika. Zamiast(...) proszku do pieczenia, sztucznych barwników itp. Kawałek drożdżowego placka podany z porcją twarożku naturalnego lub kawałkami owoców będzie wyśmienitym podwieczorkiem dla szkraba. Zdrowsze od tych ze...

  • Czy wiedzieliście, że melon to gatunek ogórka? Nie? A, że arbuz to warzywo dyniowate? Pewnie też nie. Wiedzą o tym autorzy tej książki, którzy przygotowali dla was smakowite przepisy na warzywa dyniowate. Ogórek, dynia, cukinia, arbuz, melon - czyli 107 kolorowych i smakowitych przepisów na wiosenny talerz!W książce znajdziesz przepisy na: Wegetariański tatar na komosie Lody ogórkowe z serem ricotta, miodem oraz nutą rozmarynu i zielonego pieprzu Pizza z pesto z fioletowego jarmużu Pieczone...

  • thanksgiving jest tutaj wazniejsze niz samo swieto bozego narodzenia . Pojechalismy dzisiaj do siostry mojego meza amgirl zabrala sie z nami a tam oczywiscie...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...