• Informacje na temat:

    dynia marynowana limonka i imbirem

Przepisy na temat: dynia marynowana limonka i imbirem
  • Niskokaloryczne potrawy świąteczne

    ...minut Jedna porcja zawiera: 960 kJ/229 kcal Szaszłyczki łososiowo-krewetkowe Składniki na 4 porcje: - 300 g łososia, - sól, - sok z połówki cytryny, - 8 krewetek, - limonka, - 3 łyżki...

  • Szybki przepis ale dyńka potem wyśmienita!!!

  • Sprawdzony przepis na "Marynowana dynia"

  • Wspaniały dodatek do sałatek na zimę.

  • Dynia doskonale sprawdza się nie tylko jako ozdoba podczas Halloween, ale również jako pyszny i zdrowy składnik w domowej, tradycyjnej kuchni. Jej słodko-kwaśny smak idealnie pasuje do wielu potraw. Przygotowanie dynii marynowanej nie jest trudne, a efekt jest pyszny!

  • Wspaniała przekąska na zimowe dni

  • Aromatyczna dyńka z curry :) Z podanych niżej składników wychodzi ok. 15 słoików 0,5 l.

  • Może byc dodatkiem do ciasta ucieranego z owocami,albo jarzynką do mięsa

  • Nareszcie przyszła Pani Dynia :). Pyszna do mięs i doskonała jako przekąska.

  • Ciekawy pomysł na nadmiar dyni. Odrobina słońca w słoiku zimowe wieczory. Zapraszam na www.zwysokosci.blog.pl Wkrótce jeszcze więcej przepisów z dynią w roli głównej.

Artykuły na temat: dynia marynowana limonka i imbirem
  • Jajko i spółka

    ...), 1/2 buraka, 100 g masła, 50 g cukru, 2 jajka, 2 żółtka Beza: 2 białka jaj, 120 g cukru  1. Mąkę wymieszaj z cukrem pudrem, solą i imbirem. Dodaj posiekane w kostkę masło i wyrób szybko...

  • Czy wiedzieliście, że melon to gatunek ogórka? Nie? A, że arbuz to warzywo dyniowate? Pewnie też nie. Wiedzą o tym autorzy tej książki, którzy przygotowali dla was smakowite przepisy na warzywa dyniowate. Ogórek, dynia, cukinia, arbuz, melon - czyli 107 kolorowych i smakowitych przepisów na wiosenny talerz!W książce znajdziesz przepisy na: Wegetariański tatar na komosie Lody ogórkowe z serem ricotta, miodem oraz nutą rozmarynu i zielonego pieprzu Pizza z pesto z fioletowego jarmużu Pieczone...

  • Na słodko czy na ostro?

    ​Smaku tych truskawek, które mamy teraz, nic nie przebije. Są najsmaczniejsze - wygrzane w słońcu, soczyste, słodkie, aromatyczne, rozpływające się w ustach. A to dlatego, że teraz kupujemy nasze, krajowe truskawki, prosto z krzaczka.

  • Halloween kojarzy nam się głównie z jednym, konkretnym warzywem. Jest to nieoceniona dynia, z której wyczarujemy nie tylko złowieszcze ozdoby, ale także przerażająco pyszne desery! Fot. 123RF/Picsel Odkąd Halloween na dobre zawitało w polskich domach poszukujemy już nie tylko oryginalnych strojów na imprezy, ale także przepysznych przekąsek na straaaszne przyjęcia. W roli głównej może wystąpić dynia, która zostanie wykorzystana jako przepiękna ozdoba, a jej miąższ może być podstawą do...

  • Niskokaloryczne potrawy świąteczne

    ...minut Jedna porcja zawiera: 960 kJ/229 kcal Szaszłyczki łososiowo-krewetkowe Składniki na 4 porcje: - 300 g łososia, - sól, - sok z połówki cytryny, - 8 krewetek, - limonka, - 3 łyżki...

  • Imbir to rodzaj intensywnej w smaku i rozgrzewającej przyprawy o szerokich zastosowaniach. Sproszkowany, wchodzi w skład popularnej przyprawy curry. Można go wykorzystywać w kuchni w świeżej i sproszkowanej postaci - będzie miał jednak inny smak i zastosowanie. Imbir sproszkowany i świeży są wykorzystywane do różnych dań. Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje imbiru Imbir w proszku, kupowany jak każda inna przyprawa, świetnie nadaje się do potraw słodkich - do pierników, szarlotek, ciast dyniowych...

  • Dynia to wdzięczne warzywo, które może być składnikiem niezliczonej ilości dań, począwszy od zup, poprzez makarony, placki, sosy, a na deserach skończywszy. Możemy ją jeść bez wyrzutów sumienia ponieważ jest niskokaloryczna, a przy tym bogata w liczne witaminy i minerały. Fot. 123RF/Picsel Dynia pochodzi z Ameryki Południowej, do Europy trafiła za sprawą Krzysztofa Kolumba. Obecnie najczęściej kojarzona jest z zabawą halloweenową, która staje się coraz bardziej popularna w naszym kraju. Warto...

  • Dynia to smaczne i zdrowe warzywo, które może być składnikiem niezliczonej ilości dań. Chociaż zwykle jadamy ją w wersji wytrawnej, nasi użytkownicy wiedzą, że równie dobrze sprawdza się w deserach. Fot. 123RF/Picsel 100 gramów tego owocu - tak, dynia jest owocem! - zawiera jedynie 28 kcal oraz 2,8 g błonnika. Mamy zatem do czynienia z owocem dietetycznym, wręcz odchudzającym, a jednocześnie sycącym. Miąższ dyni zawiera beta-karoten, czyli prowitaminę A. Ten przeciwutleniacz wykazuje...

  • Na słodko i na słono. Marynowana, gotowana, duszona, smażona i pieczona. Dynia w każdej postaci smakuje wyjątkowo. Jest to jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw, z którego bez trudu wyczarujecie niebanalne smakołyki. Fot. 123RF/ Picsel To pomarańczowe warzywo jest często pomijane w naszym codziennym jadłospisie - najprawdopodobniej w związku z trudnościami, jakie przysparza jej obieranie - a szkoda, gdyż ma dużo wartości odżywczych. Bogata jest w liczne witaminy oraz makro i...

  • Tradycyjne Carpaccio włoskie wykonuje się z surowego mięsa łososia lub tuńczyka. Można jednak to wspaniałe danie przygotować używając marynowanego śledzia norweskiego. Sprawdźcie przepis! Składniki: 4 świeże filety ze śledzia norweskiego 1 bulwa kopru włoskiego 3 pomarańcze 100 g grubej soli morskiej 180 g cukru 20 g pieprzu 10 g przyprawy "5 smaków" 60 ml białego octu winnego 40 g masła 60 g rukoli 40 g orzeszków pinii 1/2 papryczki chili zielony pieprz świeży imbir świeża kolendra...