• Informacje na temat:

    duża tarta z jabłkami

Przepisy na temat: duża tarta z jabłkami
  • Krucha tarta z jabłkami i malinami

    Bez mąki pszennej, bez jajek, bez masła. Ale ile smaku!

  • Upieczcie tę szarlotkę, poczekajcie chwilkę, aby przestygła, pokrójcie, posypcie cukrem pudrem i jeszcze ciepłą połóżcie na talerz z gałką waniliowych lodów. Konia z wozem dla tego, kto poprzestanie na jednym kawałku!

  • Murzynek z jabłkami

    Idealny dla miłośników czekolady

  • Nie za słodki wierch i kruche ciasto. Naprawdę polecam!

  • Torciki z jabłkami

    ...z cytryny 2 łyżki miodu 12 dag brązowego cukru 1 łyżeczka cynamonu 1 op. lukru masło i tarta bułka do formy Przygotowanie: 1. Ciasto: mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj masło, cukier puder...

  • Przepis wart wypróbowania: "Tarta z jabłkami"

  • 10 łatwych przepisów na jabłka!

    ..., biszkopt czy tarta! Dlatego gdy mamy ochotę na ciasto - zróbmy je z jabłkami, będzie i zdrowsze, i pyszniejsze! Na patyczkach Pięknie wyglądają i równie dobrze smakują! Wystarczy kilka niedużych(...) cukru trzcinowego. Do makaronu, ryżu... Rurki, kokardki czy inny makaron znakomicie smakuje w wersji na słodko, z owocami, a szczególnie - z jabłkami! Starte lub pokrojone możesz poddusić na...

  • Tarta idealna na spokojne popołudnie

  • Tarta jabłkowa

    Z dodatkiem dżemu morelowego – pycha!

  • Doskonała do kawki.

Artykuły na temat: duża tarta z jabłkami
  • Tarta karmelowa z jabłkami

    Przygotowanie: Na stolnicę lub blat przesiej mąkę. Wsyp cukier oraz cynamon, wymieszaj. Dodaj pokrojony na małe kawałki tłuszcz oraz wodę. Szybko zagnieć...

  • W okresie Wielkanocy nie sposób nie postawić na stole tradycyjnych polskich potraw: ćwikły, sałatki (zwykle jarzynowej, którą przecież uwielbiają Polacy), faszerowanych jaj, pasztetu, starannie udekorowanego mazurka czy pieczonej białej kiełbasy. A także zup, w których zwykle się ona pojawia – czyli barszczu białego i żurku. Tarta z białą kiełbasą to nowoczesna wersja klasycznego dania/materiały promocyjne Białą kiełbasę można przecież podać w innym, nieco unowocześnionym i niekoniecznie...

  • Efektowna krucha tarta

    Tartę podawaj z kleksem z bitej śmietany lub kulką lodów.

  • Owoce zapiekane pod kruszonką, z angielska zwane crumble, to doskonały pomysł na deser o każdej porze roku. Świetnie smakuje z truskawkami, śliwkami czy wiśniami, jednak zimą warto przygotować go z jabłkami, gruszką, orzechami włoskimi, dodatkiem korzennych przypraw i imbiru, które dodatkowo rozgrzeją w mroźne wieczory. Do ekspresowego przygotowania crumble wystarczą podstawowe składniki, a dodatek mąki orkiszowej i brązowego cukru sprawi, że nawet osoby dbające o linie sięgną po dodatkową...

  • Dlaczego warto jeść jabłka codziennie?

    ​Najczęściej uprawiane i najchętniej jadane owoce na świecie. Ich smakiem możemy delektować się przez okrągły rok. Nie bez powodu mówi się - "jedz jedno jabłko dziennie, a lekarz nie będzie ci potrzebny". Ułatwiają trawienie, zmniejszają obrzęki, a ocet jabłkowy wspomaga leczenie wrzodów. Spośród wszystkich owoców Polacy wybierają je najczęściej - i dobrze. Ich korzyści zdrowotne są nieocenione.

  • Tę wspaniałą tarę można przygotować na obiad lub kolację. Nie tylko smakuje, ale także wygląda wspaniale. Ciasto kruche:  300g mąki 6g soli morskiej156g bardzo zimnego masła pokrojonego w kostkę o boku 1.5 cm1 żółtko ok 100g wody lodowato zimnej (uwaga: wlewać stopniowo, nie całą od razu bo może się okazać, że mąka nie jest tak wysoko chłonna i potrzeba nieco mniej wody) Sposób przygotowania: Mąkę połączyć z solą i wsypać do miski. Zrobić zagłębienie i wrzucić w nie masło i żółtko.Zacząć...

  • Ciasta z jabłkami

    Krucha tarta Składniki na 8-10 porcji: Na ciasto: 25 dag mąki pszennej, 15 dag masła lub margaryny, 8 dag cukru pudru, 2 żółtka. Na nadzienie: 1 kg kwaskowych jabłek, 1 łyżeczka cynamonu, 1-2 łyżki cukru, garść rodzynek. Ponadto: 1 jajko, 2-3 łyżki bułki tartej, cukier puder. Przesianą mąkę wymieszaj z cukrem pudrem. Dodaj pokrojony na małe kawałki tłuszcz oraz żółtka. Szybko zagnieć gładkie...

  • Z bogactwem warzyw i owoców zawsze kojarzyłem przełom wiosny i lata. Jednak to nadchodząca jesień przynosi uginające się od owoców gałęzie w sadach. Fot. 123RF/Picsel Jeśli wybierzecie się za miasto i leniwym krokiem pospacerujecie rozglądając się po owocującej naturze, zachwycą was jabłonie. Tak, to właśnie teraz, gdy pogoda grymasi nadchodzi sezon na jabłka.   Jabłko to najpopularniejszy owoc na świecie. Na wskroś polski, choć uprawiany także w wielu innych rejonach świata. Okrągłe,...

  • Tarta z mięsem i serem

    Wystarczy 80 minut, aby przygotować danie, które smakuje za każdy razem.

  • Wyjątkowa tarta, do której przygotowania potrzebny wam będzie... gramofon Ciasto Kruche 145g masło 100g cukier puder 40g mąka migdałowa 2g sól 60g jaja 300g mąka T450 25g mąka ziemniaczana Zagnieść kruche cisto. Schłodzić w lodówce Po schłodzeniu rozwałkować ciasto do grubości 3-3,5mm i wyłożyć nim formę.Odpiec z obciążeniem do złotego koloru.   Opaska z czekolady 300g biała czekolada Rozpuścić 225g czekolady do temperatury 42-45C. Dosypać 75g czekolady, wymieszać do całkowitego...