• Informacje na temat:

    duszone z drobiu

Przepisy na temat: duszone z drobiu
  • Zioła najlepsze do drobiu

    .... 3. Bazylia świetnie pasuje np. do makaronów czy zapiekanek z dodatkiem drobiu. 4. Natka i czosnek poprawią smak dań z mielonego mięsa, np. klopsów. 5. Szałwia będzie wyborna do kurczaka pieczonego, np. udek, i duszonego, np. w potrawkach.

  • Poniżej nie zamieściłem przepisu na konkretne danie, ale znajdziemy tu przydatne rozwiązanie kłopotliwej sytuacji, w której z pewnością znalazł się każdy kto przy dzieleniu porcji musiał walczyć ze stawiającym " kościsty opór" ptaszyskiem

  • Składniki: 4 cykorie, 6 dag masła, 1 cebula, 1/2 łyżeczki cukru, sól, pieprz, sok z 1 cytryny, 80 ml białego wina, 250 ml rosołu z drobiu (może być instant), 1 pomidor, 1/2 pęczka natki pietruszki, 3 plasterki szynki lub chudego boczku.

  • szybkie, smaczne, proste

  • Burritos

    ...pierś kurczaka pokroić w paski. Placki kukurydziane skropić wodą, podgrzać w piekarniku. Ciepłe placki posmarować sosem meksykańskim, wyłożyć na nie sałatę, duszone warzywa, cieciorkę i wędzonego(...) cebulę albo inne warzywa. Czyli można dodać do środka to, co kto lubi. Porcja - 540 kcal Czas przygotowania: 30 minut Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się! Lubisz potrawy z drobiu? Zobacz również...

  • Wykwintne danie, dobre zarówno na wykwintny obiad, jak i romantyczną kolację

  • Kurczak z grzybami

    ...wykałaczkami. Obsmażyć w rondlu, dodać rosołek, dusić około 15 minut. Porcja - 455 kcal Czas przygotowania: 45 minut Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się! Lubisz potrawy z drobiu? Zobacz również...

  • Delikatna, bardzo smaczna galareta z drobiu.

  • Pulpety z kaparami

    Składniki na 4 porcje: - 50 dag mielonego mięsa z drobiu, - 3 ząbki czosnku, - 1 jajo, 1 bułka, - 1 czerwona papryka, - 2 łyżki oleju, - 2 łyżki kaparów, - sól, pieprz, - natka pietruszki Przygotowanie: Natkę pietruszki i ząbki czosnku drobno posiekać. Bułkę namoczyć w wodzie. Do mięsa dodać rozdrobniony czosnek, natkę, jajko, odciśniętą bułkę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem...

  • proste ,smaczne po prostu palce lizać

Artykuły na temat: duszone z drobiu
  • Dania z drobiu

    Pomysłowe dania obiadowe dla rodziny czteroosobowej.

  • 14 października 2014 r. Polskę odwiedził Marco Pierre White, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni na świecie, kulinarny geniusz i ambasador Bulionetki do duszonych dań Knorr. Na specjalnej konferencji prasowej pokazywał, jak przyrządzać znakomite dania duszone. Fot. materiały prasowe Tego dnia było to z pewnością najsmaczniejsze miejsce na mapie Warszawy. Goście zgromadzeni w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie, przedstawiciele mediów, blogerzy, miłośnicy kuchni, mieli wyjątkową...

  • Dania z drobiu dla liczących kalorie

    Wiosną nabieramy chęci, by zadbać o linię. Wypróbujmy te lekkie a sycące drobiowe przysmaki.

  • Smaczny i szybki obiad? Siostra Anastazja i siostra Salomea proponują kurczaka w winie z surówką z rukoli i pomidorków. Palce lizać. Filety z kurczaka duszone w czerwonym winie Składniki: 60 dag filetów z kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku 50 dag pieczarek zamkniętych 1 szklanka wytrawnego wina czerwonego sok z 1 cytryny 1/3 łyżeczki ziół prowansalskich 3-4 łyżki oliwy sól pieprz Wykonanie: Cebule obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i drobno posiekać. Pieczarki wymyć. Mięso wymyć,...

  • Kurczak - fakty i mity

    W ciągu ostatnich kilku lat wzrosło spożycie drobiu, a wraz z nim… liczba mitów na temat tego rodzaju mięsa.

  • Amerykańskie barbecue niewiele ma wspólnego z polskim grillowaniem, bowiem w procesie pieczenia mięsa liczy się tu nie tylko jego jakość, ale też sposób opiekania i rodzaj używanego do tego drewna. W Stanach Zjednoczonych, Kanadzie, Australii i Nowej Zelandii grillowanie nosi nazwę barbecue - słowo to odnosi się nie tylko do sprzętu używanego do przyrządzania mięsa, ale oznacza też przyjęcie, podczas którego piecze się i podaje grillowane potrawy.   Drewno decyduje o smaku! Barbecue to...

  • O, pieczone kurczę!

    A także indyk, a nawet kaczka lub gęś. Maluchy uwielbiają dania z drobiu, bo dobrze im służą i świetnie smakują.

  • Wino i jedzenie to duet doskonały, oczywiście jeśli zostanie odpowiednio skomponowany. Ile rodzajów dań i win, tyle różnych możliwości. Sprawdź, jakie potrawy najlepiej smakują z winem czerwonym. Na początek kilka prostych wskazówek, które pomogą przy pierwszej selekcji czerwonego wina. Warto zapamiętać, że delikatne potrawy idealnie komponują się z lekkim winem. Im bardziej zdecydowany smak dania, tym wino powinno być bardziej wyraziste. Przeważnie są to czerwone wina o wyższej zawartości...

  • 6 rad, jak zdrowiej przyrządzać mięso

    ...1. Najzdrowsze jest mięso gotowane, duszone bez obsmażania oraz pieczone bez tłuszczu lub grillowane na patelni grillowej. 2. Lekkostrawne i zachowujące najwięcej składników odżywczych jest mięso ugotowane na parze lub w szybkowarze, np. z dodatkiem warzyw, ziół. Ten sposób przyrządzania szczególnie poleca się w przypadku delikatnych gatunków mięs, np. drobiu, cielęciny, królika. 3. Jeśli od...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego zawiera niewiele tłuszczu. Zwykle przygotowujemy piersi, jednak warto pamiętać, że także pozostałe części kurczaka są niezwykle smaczne. Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...