• Informacje na temat:

    duszone udko z indyka

Przepisy na temat: duszone udko z indyka
  • Mięsa bez grama tłuszczu

    Kurczaka, wołowinę, żeberka czy indyka można przyrządzić bez dodatku tłuszczu! Wystarczy sól, miód, rękaw do pieczenia, folia aluminiowa i kilka innych "sztuczek".

  • Idealny główny składnik obiadów. Wystarczy zrobić do tego jeszcze surówka i czy młode ziemniaczki.

  • Udka są bardzo dobre, skórkę mają chrupiącą.. Danie nadaje się dla rodziny na obiad jako drugie danie, ale również dla gości. Podane z Ryżem Balbinki i z surówką z kiszonej kapusty smakują rewelacyjnie. Życzę wszystkim Smacznego!

  • Udka w innej odsłonie ;) Smacznego! Zapraszam do obserwowania profilu ;)

  • Smaczne, proste danie.

  • Kurczak bardzo często gości na polskich stołach. Jest też wdzięcznym produktem, można przygotować go na wiele sposobów. W każdej postaci smakuje wybornie. Tym razem proponujemy udka kurczaka w daniu jednogarnkowym, z boczniakami cytrynowymi. W początkowej fazie smażony jest na maśle, dzięki czemu nabiera delikatnego smaku, a sos śmietanowy nabiera wyrazistego, maślanego smaku.

  • Wspaniale danie. Polecam serdecznie.

Artykuły na temat: duszone udko z indyka
  • O, pieczone kurczę!

    Począwszy od piersi kurczaka lub indyka zmiksowanej w zupce, poprzez pulpeciki, aż po soczyste udko - drób ma stałe miejsce w dziecięcym menu już od drugiej połowy 1. roku życia. I to nie bez powodu(...) potrawki, np. z kurczaka lub indyka duszonego w jarzynach. Te mięsa doskonale komponują się także z owocami: daktylami, rodzynkami, pomarańczami, śliwkami oraz brzoskwinią lub ananasem z puszki. Już...

  • 14 października 2014 r. Polskę odwiedził Marco Pierre White, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni na świecie, kulinarny geniusz i ambasador Bulionetki do duszonych dań Knorr. Na specjalnej konferencji prasowej pokazywał, jak przyrządzać znakomite dania duszone. Fot. materiały prasowe Tego dnia było to z pewnością najsmaczniejsze miejsce na mapie Warszawy. Goście zgromadzeni w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie, przedstawiciele mediów, blogerzy, miłośnicy kuchni, mieli wyjątkową...

  • Co jeść po usunięciu woreczka żółciowego?

    ...oraz jogurty 0 proc. tłuszczu. Z mięs wybieraj białe i chude czerwone. Może to być np. pierś indyka i udka kurczaka bez skóry, cielęcina, wołowina, polędwiczki wieprzowe, schab. Dwa razy(...) biszkoptowe (przygotowane bez dodatku żółtka jajka) i jedna brzoskwinia obrana ze skórki. Herbata z cytryną. Obiad. Pierwsze danie: zupa jarzynowa, drugie danie: pulpety z indyka w sosie koperkowym...

  • Jak żaby trafiły na francuskie salony, jaka dieta obowiązuje ślimaki przed wejściem na talerze i co jadał Casanova, legendarny kochanek wszechczasów? Fot. 123RF/Picsel Większości turystom, odwiedzającym kraj nad Sekwaną, francuska kuchnia kojarzy się przede wszystkim z żabimi udkami. Jakże muszą czuć się więc rozczarowani, kiedy w menu kolejnej odwiedzanej restauracji nie znajdują ani jednej potrawy potwierdzającej mit francuskiego żabojada. Zacznijmy jednak od początku. Historia jedzenia...

  • ...zmielonym pieprzem.   Mięsne kluski z hiszpańskimi oliwkami Składniki na farsz: udko z indyka, włoszczyzna, zielone lub czarne hiszpańskie oliwki, łyżka gęstej śmietany, suszone pomidory, seler naciowy, gałka muszkatołowa, koper, natka pietruszki, sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia salsy: Udko z indyka dusimy z włoszczyzną przez około 2 godziny. Po ostudzeniu wywaru, mięso...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego zawiera niewiele tłuszczu. Zwykle przygotowujemy piersi, jednak warto pamiętać, że także pozostałe części kurczaka są niezwykle smaczne. Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Gulasz z trzech rodzajów mięsa

    ...drobiowego (pierś indyka, kurczaka itd.), po pół łyżeczki ostrej i słodkiej papryki mielonej, pieprzu i soli 2 łyżki ostrego keczupu, 1 mała cukinia, 1 mały bakłażan, 150 g małych pomidorków...

  • Mięso drobiowe znamy i cenimy wszyscy: za smak, zapach i niezwykłe wartości odżywcze. Odkąd około 3 tys. lat przed naszą erą w obejściach ludzkich siedzib pojawiły się pierwsze udomowione kurczaki, popularność tego gatunku mięsa wciąż wzrasta i wzrasta. Nie ma chyba miejsca na Ziemi, gdzie nie trafia na stół kurczak, indyk czy kaczka. Ale czy o drobiu wiemy rzeczywiście wszystko? Fot. 123RF/Picsel Mięso "fitness"? Coraz częściej można spotkać się z określeniem tego rodzaju mięsa jako...

  • Płaski brzuszek w 7 dni

    ...kolacja: duży grejpfrut DZIEŃ 6 śniadanie: kromka ciemnego pieczywa z pastą jajeczną z natką II śniadanie: 4 śliwki obiad: kawałek duszonej piersi indyka, 2 małe ziemniaki(...) podwieczorek: 2 kromki chrupkiego pieczywa z drobiową wędliną kolacja: gotowane udko kurczaka, pomidor DZIEŃ 4 śniadanie: jogurt naturalny z kiwi II śniadanie: kromka ciemnego pieczywa...

  • Smaczny i szybki obiad? Siostra Anastazja i siostra Salomea proponują kurczaka w winie z surówką z rukoli i pomidorków. Palce lizać. Filety z kurczaka duszone w czerwonym winie Składniki: 60 dag filetów z kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku 50 dag pieczarek zamkniętych 1 szklanka wytrawnego wina czerwonego sok z 1 cytryny 1/3 łyżeczki ziół prowansalskich 3-4 łyżki oliwy sól pieprz Wykonanie: Cebule obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i drobno posiekać. Pieczarki wymyć. Mięso wymyć,...