• Informacje na temat:

    duszone grzybki z cebulką

Przepisy na temat: duszone grzybki z cebulką
Artykuły na temat: duszone grzybki z cebulką
  • ...masełku z cebulką trwa dość długo. No, i koleżnka, która wpadła w gościnę się załapała i pół patelni zmiotła, jak nic. Znaczy - smakowało! Jakby co, zostało jeszcze, więc na ucztę grzybkową zapraszam...

  • 14 października 2014 r. Polskę odwiedził Marco Pierre White, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni na świecie, kulinarny geniusz i ambasador Bulionetki do duszonych dań Knorr. Na specjalnej konferencji prasowej pokazywał, jak przyrządzać znakomite dania duszone. Fot. materiały prasowe Tego dnia było to z pewnością najsmaczniejsze miejsce na mapie Warszawy. Goście zgromadzeni w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie, przedstawiciele mediów, blogerzy, miłośnicy kuchni, mieli wyjątkową...

  • Naleśnikowe różności

    ..., 1/2 szklanki śmietany 18%, 1 paczka mrożonych warzyw (np. groszek, marchewka, kukurydza, grzybki mun), 20 dag żółtego sera, 1 cebula, 1 łyżka oleju, sól, pieprz, 3-4 łyżki ketchupu. Do mąki wbić jajka...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Nasi użytkownicy mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je naszym bliskim. 1. Jajka koguciki Fot. Megi110278 na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie Takie urocze koguciki będą bez wątpienia uroczą ozdobą każdego wielkanocnego stołu. Nie trzeba wiele zachodu, aby zamienić zwykłe jajka w bardzo ciekawą (i smaczną) dekorację.   2.Deser fałszywe jajka Fot. OkolicePalnika na Smaker.pl /...

  • Z różnych świata stron

    ...dag filetu z kurczaka, 4 jajka, 2-4 łyżki oleju do smażenia, 2 marchewki, 1 czerwona papryka, 2 cebule, 10 pieczarek, przyprawa do dań chińskich (gotowa mieszanka), 3 grzybki mun, sól, papryka. Ryż ugotować na sypko. Grzybki namoczyć. Mięso umyć, pokroić na paseczki, posypać przyprawą do dań chińskich. Po 15 minutach usmażyć. Paprykę, marchew, pieczarki i cebulę oczyścić i pokroić. Grzybki mun...

  • Jak zbierać grzyby? Jak powinniśmy je smażyć i mrozić? Ciekawostki o tzw. „darach lasu” zdradza znany i ceniony kucharz - Pascal Brodnicki, ambasador Ramy Smaż jak szef kuchni. Fot. 123RF/Picsel Uwielbiam polską tradycję jesiennego zbierania grzybów. Grzyby zbierać możemy już na przełomie czerwca i lipca - w tym roku na Warmii mieliśmy prawdziwe zatrzęsienie koźlarzy, które lokalni grzybiarze nazywają osakami" - mówi Pascal. „Sam nie wiem co sprawia mi większą przyjemność - chodzenie po lesie...

  • Jak moje ślubne szczęście w niedzielę chodzi do pracy, to ja już bardzo wcześnie na nogach jestem. Już po ósmej nastawiłam na rosól, zaczęłam robić rolady wołowe i dusić grzybki do sosu. Bo rolady będą z sosem grzybowym i kaszą, do tego ogórek kiszony i papryka z cebulką. Za chwilę zaniosę po porcji mojej Teściówce! Mieszka blok koło nas, to czemu nie? Zawsze się cieszy na nasze smakowitości...

  • Smaczny i szybki obiad? Siostra Anastazja i siostra Salomea proponują kurczaka w winie z surówką z rukoli i pomidorków. Palce lizać. Filety z kurczaka duszone w czerwonym winie Składniki: 60 dag filetów z kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku 50 dag pieczarek zamkniętych 1 szklanka wytrawnego wina czerwonego sok z 1 cytryny 1/3 łyżeczki ziół prowansalskich 3-4 łyżki oliwy sól pieprz Wykonanie: Cebule obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i drobno posiekać. Pieczarki wymyć. Mięso wymyć,...

  • Jak wygląda obiad u rodziny Golców? Słynni bliźniacy uchylili rąbka tajemnicy i zdradzili, jakie są ich ulubione potrawy, które pamiętają z domu. Co jedli w dzieciństwie bracia Golcowie?   Łukasz Golec wraz z żoną Edytą oraz Paweł Golec z żoną Katarzyną przygotowali w kuchni "Dzień Dobry TVN" swoje rodzinne przysmaki. Rodzina Golców przyrządziła tatara z pstrąga, kwaśnicę oraz mrówkowiec.   Na przystawkę...   Najlepszą przystawką według braci Golców jest tatar z pstrąga. Aby przygotować w...

  • W polskich lasach znajdziemy nie tylko ciszę i spokój, ale również doskonale grzyby. Symbolem lata są bezapelacyjnie kurki, których rok w rok poszukują tysiące zapalonych grzybiarzy. Fot. 123RF/Picsel Zanim na naszych stołach zagoszczą podgrzybki i maślaki, prym wiodą kurki. Kurki to pospolite grzybki wyróżniające się intensywną barwą (żółtą bądź pomarańczową), gładkim, matowym kapeluszem o lekko podwiniętych, falistych brzegach, mocnym trzonem i lekko korzennym zapachem. Możemy spotkać je w...