• Informacje na temat:

    duszona kapusta kiszona z pieczarkami

Przepisy na temat: duszona kapusta kiszona z pieczarkami
  • Kapusta kiszona z pieczarkami gości w moim domu w ciągu roku a w wigilię pieczarki zamieniam grzybami suszonymi.

  • Składniki : 50 dag pokrojonej kiszonej kapusty, 50 dag pokrojonej słodkiej białej kapusty , 10 dag pieczarek pokrojonych w plastry, 1 cebula pokrojona w kostkę, 5 dag suszonych grzybów, 10 dag wędzonego boczku, 20 dag karczek wieprzowy, 10 dag udziec z dzika, 20 dag wędzonych wędlin, 3 dag suszonych śliwek, 3 dag smalcu, 100 ml czerwonego wina, 50 ml miodu pitnego, jałowiec, liść laurowy, ziele angielskie, czarny pieprz, cukier, sól.

  • Wspaniale danie, jako dodatek do ziemniakow z miesem duszonym. Dosc szybkie i proste danie, bardzo, bardzo smaczne.

  • Składniki : 50 dag pokrojonej kiszonej kapusty, 50 dag pokrojonej słodkiej białej kapusty, 10 dag pieczarek pokrojonych w plastry, 1 cebula pokrojona w kostkę, 5 dag suszonych grzybów, 10 dag wędzonego boczku, 20 dag karczek wieprzowy, 10 dag udziec z dzika, 20 dag wędzonych wędlin, 3 dag suszonych śliwek, 3 dag smalcu, 100 ml czerwonego wina, 50 ml miodu pitnego, jałowiec, liść laurowy, ziele angielskie, czarny pieprz, cukier, sól.

  • Pożywna zapiekanka

    ...kapustę z pieczarkami, wierzch potrawy oprószyć startym serem. Tak przygotowane porcje wstawić do mikrofalówki lub piekarnika i zapiekać, aż ser się rozpuści. Polać keczupem. Czas przygotowania...

  • Smaczny pomysł na "Kapusta kiszona z makaronem i pieczarkami"

  • Szybki i tani obiad

    10 pomysłów na dania obiadowe, które przygotujesz w pół godziny! Proste przygotowanie, łatwo dostępne składniki!

  • Smaczny dodatek do dania głównego zamiast surówki.

Artykuły na temat: duszona kapusta kiszona z pieczarkami
  • Czenaki litewskie

    Jednak można je także przygotować w garnku. Dobrze nadaje się do tego celu szybkowar. W oryginalnych przepisach występuje biała kapusta, ale z powodzeniem można zastąpić ją kapustą pekińską. Ta gęsta zupa jest rozgrzewająca i bardzo treściwa, a dodatek śmietany i ogórków idealnie przełamuje smak duszonych warzyw. Cebulę kroimy na ćwiartki, a następnie w plasterki. Kapustę pekińską szatkujemy...

  • Wigilijny wieczór to szczególny czas dla nas i naszych bliskich, których chcemy ugościć najlepiej, jak to możliwe. Posiłki przygotowujemy z dbałością o najmniejszy szczegół tak, żeby były nie tylko związane z wieloletnią tradycją, ale także pyszne i zdrowe. Fot. 123RF Na stole wigilijnym niepodzielnie króluje karp i barszcz czerwony, ale w wielu domach wśród dwunastu potraw znajdziemy też kapustę kiszoną w różnych wydaniach. Skąd wzięła się na naszych stołach? Jedna z dwunastu Powszechnie...

  • Kuchnia Pięciu Przemian

    ..., ogórki, szpinak Przemianę Metalu - kurczenie się i starzenie - jesień i smak ostry - ryż, jęczmień, owies, ostra papryka, ziele angielskie, cebula, kapusta, korzeń pietruszki, rzodkiewka, szczypior(...), cebulę pokrojoną w piórka. Wszystko delikatnie wymieszać. Naleśniki z pieczarkami i papryką Składniki : Naleśniki: Z - 3 całe jajka, 1 łyżka oliwy, ½ l słodkiej śmietany, ok.30 dag mąki...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę kiszoną? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie się z nią zaprzyjaźnić gdyż jest nie tylko bardzo smaczna, ale i wyjątkowo zdrowa. Oto kilka pomysłów na jej wykorzystanie. Kiszona kapusta to podstawa wielu tradycyjnych dań kuchni polskiej. Kupując ją, powinniśmy wybierać tę sprzedawaną z beczki, gdyż jest ona najzdrowsza i posiada najwięcej wartości odżywczych. Kapusta stanowi cenne źródło witamin C, B, K, A i E, które pomagają w oczyszczeniu organizmu...

  • Pyszne dania wielkopostne

    ...tarce o grubych oczkach. 2. Kiszoną kapustę pokrój (jeśli kapusta jest bardzo kwaśna, możesz ją opłukać), dodaj odrobinę kminku, ugotuj w niewielkiej ilości wody i odcedź. Pieczarki oczyść, pokrój(...) nim równomiernie rozłóż kapustę z pieczarkami. Wierzch potrawy posyp startym żółtym serem. Tak przygotowane porcje wstaw do kuchenki mikrofalowej lub piekarnika i zapiekaj, aż ser się roztopi (ok. 15

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • DZIEŃ ÓSMY Śniadanie : owocowa sałatka z mandarynki, połowy banana, kiwi i jabłka oraz sokiem z cytryny, 1 kromka chrupkiego pieczywa cienko posmarowanego...

  • Kapustka króluje nie tylko na boisku, ale także na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon (nie ten sportowy) i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które wręcz zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, letnie dni. Warto wiedzieć, że warzywo to jest nie tylko wyjątkowo...

  • Wykwintne dania z gęsiny

    ...z pieczarkami i szalotkami wymieszać z sosem do dań drobiowych. Wsypać sos pieczeniowy i zagotować. Połączyć ze śmietaną. Gęś podzielić na porcje. Podawać z sosem. Udekorować ziołami. Gęsina po...

  • Kapustka króluje na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Warzywo to pozwoli wam przygotować proste i sycące dania, które dosłownie zachwycają smakiem. Warto wiedzieć, że młoda kapusta jest nie tylko wyjątkowo pyszna, ale i bardzo zdrowa. Znajdziecie w niej mnóstwo witaminy C, A,E...