• Informacje na temat:

    drzem brzoskwiniowy z białą czekoladą

Przepisy na temat: drzem brzoskwiniowy z białą czekoladą
  • Smakuje wybornie przy odrobinie dobrej kawy.

  • Likier kokosowy z białą czekoladą

  • Herbatniki i andruta kruszymy na drobno. Dodajemy łyżkę masła i razem mieszamy. Mała foremkę do tarty lub tortownicę smarujemy masłem i wyklejamy pokruszonymi ciastkami. Ostawiamy do lodówki. Serek mascarpone miksujemy ze śmietaną. Dodajemy cukier. Mieszamy na mniejszych obrotach z przestudzoną białą czekoladą. Wylewamy na przygotowany ciasteczkowy spód. Dekorujemy malinami i wstawiamy do lodówki.

  • dla smakoszy bitej smietan i białej czekolady

  • Klasyczne już ciasto tym razem z kaszą manną oraz z kawałkami białej czekolady i dużą ilością migdałów.

  • Aksamitny sernik z białą czekoladą jest jednym z moich ulubionych ciast. Od momentu gdy pierwszy raz go upiekłam, skradł moje serce. Pyszny, mięciutki i pachnący wanilią sernik. Dodatek białej czekolady sprawia, iż ciasto nabiera dodatkowego smaku. Niezwykle ciekawe jest wykorzystanie w przepisie ciasta kruchego, składającego się z dwóch kolorów: jasnego i ciemnego. Aksamitny sernik z białą czekoladą często gości na moim stole przy okazji świąt czy ważnych uroczystości rodzinnych. Polecam!

  • ciasto delikate nie za slodkie poprostu cudo :)

  • mazurek w kolorze słońca. Niesamowicie kruchy, intensywnie pomarańczowy. Mazurek, od którego trudno się oderwać...

  • te właśnie muffinki z białą czekoladą obok marchewkowych i waniliowych wędrują do trójki moich ulubionych. Czekoladę dość grubo posiekałam i jedząc można trafić na całe jej kawałki. Z podanych składników wyszło mi 9 sztuk.

  • Pyszne,delikatne muffiny,super deser do pysznej kawy lub gorącej czekolady:)

Artykuły na temat: drzem brzoskwiniowy z białą czekoladą
  • Sernik, który urzeka smakiem i aromatem. Pomysł na połączenie pomarańczy i białej czekolady to strzał w dziesiątkę! Zobacz przygotowanie sernika krok po kroku. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl. Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • Mamy doskonałą wiadomość dla wszystkich kawoszy i miłośników czekolady. Od teraz możecie rozkoszować się swoim ulubionym napojem bez wyrzutów sumienia. Naukowcom udało się potwierdzić jego niezwykłe właściwości. Fot. 123RF/Picsel Wielu kawoszy uważa, że kawę powinniśmy pić czarną, bez jakichkolwiek dodatków. Z pewnym niesmakiem spoglądają na osoby, które dodają do niej cukier i mleko. Tymczasem okazuje się, że pijąc kawę bez dodatków mogą wiele stracić. Naukowcy z Uniwersytetu Georgia...

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i deserów, ale...

  • Święta Wielkanocne bez białej kiełbasy? Nie ma takiej możliwości! I nieważne, w której części Polski mieszkasz - biała kiełbasa i tak zapewne pojawi się na twoim stole. I choć może nie należy do najpiękniejszych dań, to z pewnością nadrabia wyśmienitym smakiem. Ale czy na pewno wiesz, czym właściwie jest biała kiełbasa? Fot.123RF/Picsel Mało kto wyobraża sobie bez niej święta. Pyszna i soczysta, może być jedzona na wiele sposobów. W polskich domach głównie jest jednak łączona z kwaśnym...

  • Uwielbiamy ją za smak, zapach i to, że w kilka chwil dodaje nam sił i poprawia nastrój. Czekoladę możemy podjadać lub pić na tysiące sposobów i za każdym razem będzie nam smakowała tak samo dobrze. Jaki wpływ na organizm ma czekolada i dlaczego właściwie warto od czasu do czasu skusić się na słodką tabliczkę? Czekolada to przede wszystkim nieocenione źródło magnezu i składników pobudzających produkcję serotoniny czyli „hormonu szczęścia", odpowiadającego m.in. za zmniejszanie skutków...

  • Zaufali jej między innymi Magda Gessler, Sephora, Instytut Adama Mickiewicza oraz Cartalia. I choć z wykształcenia jest zootechnikiem, stworzyła jedną z najbardziej rozpoznawalnych pracowni czekolady w Warszawie. Dziś Victoria & Fortunata, bo o niej mowa, obchodzi swoje 6. urodziny. Dorota Jaworska z wykształcenia jest zootechnikiem. Od zawsze wiedziała, że praca na etacie to nie dla niej. I choć w tamtym momencie życia zabrakło jej odwagi do samodzielnego kierowania, i tak - prędzej czy...

  • Gorzka, mleczna, nadziewana, z orzechami, a może biała? Niewątpliwa królowa deserów oraz słodyczy. O czym mowa? Oczywiście o czekoladzie! Pyszna, uwodzicielska i uzależniająca, wykorzystywana w kuchni jako afrodyzjak. 12 kwietnia jest jej światowym świętem, które należy koniecznie uczcić chociaż małą kosteczką. Fot. 123RF Ponoć osobowości każdego człowieka odpowiada dany typ czekolady. Nie istnieje chyba osoba, która za nią nie przepada, wyłączając osoby na nią uczulone. Jej ogromna...

  • Przepis Sylwii Białej zyskał przychylność jurorów. Jeśli masz ochotę, wykonać to ciasto na bazie brownie w domu, nic prostszego, wydrukuj przepis! Lista składników Brownie: 100g czekolady gorzkiej100g masła2 jajka80g cukru pudru40 g mąki pszennejKulki chłodzone czekoladowe:100g mascarpone100ml śmietanka 30%100g czekolada deserowaMus truskawkowy:60 dag truskawek świeżych9 listków żelatyny ( Oetker)110 g cukru zwykłego320ml śmietany 30%Dekoracja:100g śmietany 30%100g serka mascarpone100g...

  • Piękna powieść dla marzycieli, kochanków i romantyków. Lektura wzmaga apetyt! Gorzko-słodka woń miłosnej pokusy w bestsellerowej powieści. Wiedeń, A.D. 1881. Porucznik cesarsko-królewskiej armii August Liebeskind kończy służbę i przyjmuje posadę w należącej do stryja manufakturze czekolady. W jego życiu pojawia się Elena Palffy. To spotkanie daje początek niezwykłej relacji. Tajemnicza kobieta, czasem cyniczna i obcesowa, niekiedy sarkastyczna, fascynuje go swą innością i niezależnością....

  • Rodzice bardzo niechętnie dają swoim dzieciom do jedzenia czekoladę, choć, jak wiadomo, jest to największy przysmak każdego małego szkraba. Okazuje się jednak, że popełniają błąd, bo czekolada ma wiele cudownych właściwości. Jakich? Zobaczycie poniżej. Czekolada ma jeszcze przed nami kilka tajemnic. / fot. 123RF.COM   Co już wiemy o czekoladzie?   Każdy dobrze wie, jak pyszną przekąską może być czekolada. Ale to nie jest jej jedyne zastosowanie! Czekolada jest idealnym składnikiem wielu...