• Informacje na temat:

    drożdżowo

Przepisy na temat: drożdżowo
Artykuły na temat: drożdżowo
  • Placek drożdżowo-serowy z jabłecznym wierzchem

    Przygotowanie: 1. Stop 50 g masła. Mleko lekko podgrzej. Do miseczki wsyp mąkę, szczyptę soli oraz 75 g cukru i 1 torebkę cukru wanilinowego. Drożdże pokrusz,...

  • Rogaliki drożdżowo-serowe z marmoladą

    Idealne do popołudniowej kawy.

  • Powakacyjne kłopoty z cerą dojrzałą

    .... Zmyj po 15 min. Drożdżowo-cytrynowa dla cery z wypryskami Świeże drożdże rozetrzyj z letnim mlekiem na gęstą papkę. Dodaj łyżeczkę soku z cytryny. Nałóż na twarz. Zmyj po 10 min.

  • Maseczki ziołowe Buña

    ...nawilża cerę, łagodzi zaczerwienienia, przynosi ulgę, odżywia i regeneruje twarz przywracając jej naturalny blask. Drożdżowo-glinkowa maseczka oczyszczająca z szałwią Zawarty w maseczce ekstrakty...

  • Budapeszt. Nie tylko parlament

    ...schwytany przez pogan i zamknięty w drewnianej beczce, którą wrzucono do Dunaju.  Po tak intensywnym dniu niemal koniecznością jest pójście na langosza. Zapewniamy, że ten drożdżowo-ziemniaczany placek...

  • Aromatyczne maseczki, idealne dla skóry

    Odświeżająca maska drożdżowo-migdałowa - 1/4 kostki drożdży spożywczych - 10 kropli soku z cytryny - olejek ze słodkich migdałów Dla kogo? Dla kobiet, które chcą oczyścić i odświeżyć cerę, a także dodać jej blasku. Efekt? Drożdże działają na cerę kojąco i łagodzą podrażnienia. To zasługa zawartego w nich kwasu pantotenowego. Zawierają też witaminy z grupy B (B1, B2, B6). Oprócz tego są...

  • Klasyka francuskiego cukiernictwa – ślimaki z rodzynkami i z orzechami, Christophe Felder

    ...drożdżowo-francuskiego, ale warto było. Zrobiłam ich 48 sztuk bo jak już robić to robić i połowę w stanie surowym zamroziłam w paczuszkach… będą grzały ręce i buzie w najbliższych dniach, na podwieczorkach...

  • ...letnią niż wiosenną. Po zakupach , wpadłam do koleżanki na kawę, tak bez zapowiedzi. W sobotę wyprodukowałam kilkadziesiat oponek drożdżowo-serowych, zdjęcia nie będzie bo mi sie nie chce robić.    

  • Czy domowe ciasta muszą być zawsze przygotowywane z cukru, mąki, czekolady i owoców? Oczywiście, że nie! Coraz popularniejsze stają się bowiem ostatnio w cukiernictwie jarzyny. Fot. 123RF/PicselWe własnoręcznie wykonywanych deserach sprawdzą się jednak nie tylko marchew czy dynia, ale także inne, nieco bardziej „wytrawne" warzywa, po które raczej niewielu entuzjastów cukiernictwa zechciałoby sięgnąć. Sprawdźcie zatem razem z nami, jakie słodkości - ładne, pyszne i zdrowe - przygotujecie ze...