• Informacje na temat:

    drożdżówki z lukrem

Przepisy na temat: drożdżówki z lukrem
  • Sprawdzony przepis na domowe drożdżówki

    ...posmarować roztrzepanym białkiem, wgłębienia napełnić równomiernie twarożkiem, a na wierzchu układać po dwie połówki śliwek, lekko dociskając. Piec drożdżówki ok. 15-20 minut w 190 stopniach...

  • Z dżemem, serem, makiem ze wszystkim smakują pysznie

  • Sześć sekretów długo świeżego ciasta

    Właśnie wyjęte z piekarnika ciasteczka, drożdżówki albo sernik kuszą, żeby zjeść je do ostatniego okruszka. Ale warto przecież zostawić sobie coś na później. Podpowiemy ci co zrobić, by wypieki nawet po kilku dniach nie były wyschnięte i czerstwe.

  • Zainspirowały mnie ciasteczka fińskie Ewy, pomyślałam by spróbować na cieście drożdżowym zrobić bułeczki śniadaniowe. A oto efekt:)

  • smaczne, puszyste drożdżówki z jabłkami, sliwkami, orzechami i rodzynkami. Ciasta praktycznie nie trzeba wyrabiać, apetycznie pachnie cytryną, polecam :-)

  • Maleńkie, zielone drożdżówki, w cieście szpinak, na wierzchu kiwi :) Bardzo smaczne, puszyste.

  • Pyszności na śniadanko do mleka!

  • Puszyste drożdżówki z makiem oblane lukrem

  • moje ulubione drożdżówki

  • pyszne, mięciutkie, puszyste drożdżówki, bardzo przyjemnie się je robi i równie szybko znikają :-)

Artykuły na temat: drożdżówki z lukrem
  • Smakowite drożdżówki

    ...roztrzepanym jajkiem z mlekiem. Piecz w temperaturze 180° C przez 15-20 minut. Drożdżówki z rodzynkami i lukrem Składniki na ok. 15 sztuk: Na ciasto: 4 szklanki mąki pszennej, 3 jajka, 6 dag roztopionego(...) wyłożoną papierem do pieczenia i odstaw do wyrośnięcia na około 40 min. Po tym czasie każdą drożdżówkę posmaruj lukrem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180° C przez 20 minut. Drożdżówki z marmoladą...

  • Jak odróżnić drożdżówki ze sztucznymi dodatkami od tych bez? Fot. 123RF.COM/PICSEL   Wiadomo, że drożdżówek nie jedzą osoby na diecie. Tego typu wypieki na pewno nie są dietetyczne. Okazuje się, że to nie jest ich jedyna wada. Aby obniżyć koszty produkcji i poprawić wygląd, smak i fakturę swoich wypieków, producenci wykorzystują przeróżne dodatki. Jedne mają na celu zwiększenie intensywności smaku (np. dodatkowy tłuszcz), przedłużenietrwałość wyrobu (konserwanty), poprawę wyglądu drożdżówki...

  • Kiedy jedzenie wymaga odwagi

    Nie dostaniesz chleba ani ciepłych drożdżówek. Będziesz słyszała tylko ten bezwzględny, uporczywy, podstępny głos. Ten głos stał się częścią ciebie. Jest twoim przyjacielem i oprawcą. Nie potrafisz z nim walczyć - i właściwie nie chcesz. I tak nie masz na to siły. Nie możesz go słuchać i nie możesz od niego uciec. Chciałabyś umrzeć. Tak właśnie czuje się człowiek chory na anoreksję.

  • Na co dzień Olga mieszka we francuskim Hex. Nic więc dziwnego, że w konkurencji autorskiej postanowiła odtworzyć jedną z najbardziej rozpoznawalnych budowli z tej miejscowości. Ciasto: 8 szklanek mąki 2 kostki masła 3 szklanki cukru pudru 5 jaj   Karmel: 800 g cukru   Lukier królewski: 3 jajka 1 szklanka cukru pudru   CiastoMąkę, masło, cukier puder i jaja zmiksować do połączenia się składników, następnie wyrobić ręcznie. Schłodzić w lodówce przez ok. pół godziny....

  • Smaczne, ale czy wartościowe?

    ...drożdżowe uchodzi za lekkostrawne, nadające się nawet dla rekonwalescentów, ale jest kaloryczne i pozbawione praktycznie wartości odżywczej. A jeśli drożdżówka jest z kruszonką, lukrem czy posypana...

  • Jak przygotować pyszny i delikatny sernik z rodzynkami? Siostra Anastazja i siostra Salomea mają sprawdzony sposób. Przekonajcie się sami! Sernik z rodzynkami. Bez spodu Składniki: 1 kg sera białego 1 budyń śmietankowy 1 szklanka cukru pudru 20 dag masła 1 cukier waniliowy starta skórka z 1 cytryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag rodzynek 2 łyżki mąki 1 łyżka smażonej skórki pomarańczowej 8 jaj Wykonanie: Rodzynki sparzyć, odsączyć i obtoczyć w mące.Białka ubić na sztywną...

  • Tego bezwzględnie unikaj. Najbardziej niezdrowe produkty

    ...regułą, efekty mogą być opłakane. Płatki śniadaniowe Muesli i granola - tak. Miodowe, czekoladowe, ciasteczkowe, różowe, zielone i polane lukrem płatki - nie. Od lat słyszymy, że płatki...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar ogrodowy przywędrował do nas z Azji Środkowej i południowej Syberii. W Europie pojawił się około XVI wieku, za sprawą Marco Polo. Z kolei w Polsce poznano go stosunkowo niedawno, bowiem dopiero w XVIII wieku, jednak nie potrzeba było dużo czasu,...

  • Piknikowy kosz pełen słodyczy

    ...placek podziel teraz na 12-16 kwadratów. Na środku każdego ułóż kawałek czekolady i zawiń rogi ciastka do środka. 5. Drożdżówki ułóż na wyłożonej pergaminem blasze (zachowaj między nimi spore odstępy(...). Ciasto przełóż do szprycki i wyciskaj na pergamin paseczki, zachowując odstępy między nimi. Piecz na złoty kolor, a po wyjęciu oprósz cukrem pudrem lub polej lukrem. Warto wiedzieć: Paluchy ptysiowe...

  • Karnawał to czas zabawy i radości. Ważną częścią każdego udanego przyjęcia jest także pyszne jedzenie. Jeśli właśnie planujesz imprezę i poszukujesz kulinarnych inspiracji, sprawdź, co proponuje mistrz sztuki kucharskiej Mateusz Gessler, Ambasador Centrów Handlowych Pasaż Tesco. Najprostszym rozwiązaniem na spotkanie ze znajomymi będą ciekawe przekąski. Najlepiej, aby takie mini dania były zróżnicowane pod względem smaków (wytrawne i słodkie) oraz sposobu podania (na zimno i na ciepło). Oto...