• Informacje na temat:

    drożdżówka z parówką

Przepisy na temat: drożdżówka z parówką
Artykuły na temat: drożdżówka z parówką
  • Apetyt rośnie w miarę jedzenia?

    Jedną z podstawowych potrzeb fizjologicznych człowieka jest jedzenie. Służy ono nie tylko zaspokajaniu głodu i pokrywaniu zapotrzebowania na składniki odżywcze. Powinno również dawać satysfakcję. Najlepiej, by posiłek był spożywany w spokojnej atmosferze, a przy tym smakował. Jednak o tym ile zjemy, będzie decydować zjawisko tzw. sytości sensorycznie specyficznej. To ona wyjaśnia, dlatego po zjedzeniu obfitego posiłku mamy ochotę na słodkości.

  • Podobno lepiej jest nie wiedzieć jak robi się politykę i parówki. Tym pierwszym nie będziemy się zajmować, jednak drugie nas zainteresowało. Co kryje się w parówkach i czy w ogóle znajdziemy w nich mięso? Fot. 123RF Powinniśmy się obawiać? W końcu ponure legendy głoszą, że parówki robi się z papieru toaletowego i tektury. Na szczęście, możemy je włożyć między bajki - kontrole żywności są obecnie na tyle restrykcyjne, że żaden przedsiębiorczy producent nie mógłby pozwolić sobie na tego typu...

  • Przepis na dobry dzień

    ..., ciężkostrawna drożdżówka lub niezdrowe, tłuste parówki. Tymczasem dietetycy alarmują: śniadanie  to  najważniejszy i niezwykle istotny dla właściwego funkcjonowania organizmu posiłek w ciągu dnia! To, co...

  • W piątek (20.03.2009 r.) zakończył się konkurs PUZZLE. Przepis umieszczony na zdjęciu to "Drożdżówka z miski" Spośród wielu nadesłanych zgłoszeń, za które bardzo serdecznie dziękujemy, jury wyłoniło zwycięzców. W konkursie nagrody otrzymali: wpiecielska kkamil.b aisak mysza75 oraz autor przepisu i zdjęcia annawk Wszystkim zwycięzcom gorąco gratulujemy. Nagrody zostaną wysłane pocztą. Kolejny konkurs już niebawem. Zapraszamy!!

  • ..., batonikach, drożdżówkach, lodach, czekoladach, chipsach. • Jaja kurze są dodawane przez producentów do ciast, tortów, gofrów, lodów, deserów, naleśników, pasztetów, pierogów, pieczywa (jajkiem smaruje...

  • Z Nowym Jorkiem zdecydowanie kojarzy nam się bajgiel z serem oraz karmelowa latte. Jakie kulinarnie skojarzenia mają zwycięzcy konkursu? Zobaczcie sami. Ogromnie dziękujemy za wszystkie przesłane na konkurs zgłoszenia. W waszych odpowiedziach królowały raczej szybkie dania typu hot-dog i burger. Jakoś nas to nie dziwi, w końcu Nowojorczycy żyją w ciągłym biegu. Książki "Smitten Kitchen, czyli Nowy Jork na talerzu" powędrują do: Pani Magdy "Żółte taksówki i hot-dogi to pierwsza myśl jaka mi...

  • Urlop od wyrzeczeń

    ...i owocami: 324 kcal Porcja tiramisu, kremówki: 570 kcal Drożdżówka z budyniem: 296 kcal Zwykle desery starasz się dawkować z umiarem, by utrzymać szczupłą sylwetkę. Ale podczas wakacji mówisz...

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...

  • Nie przyzwyczajaj dziecka do cukru

    Zastanawiałaś się kiedyś, ile cukru dziennie je twoja pociecha? Ciastka, czekolada, żelki... - wiesz, że łakocie to jego główne źródło. Dlatego starasz się nie przesadzać z ich ilością. Ale cukier jest też w sokach, płatkach śniadaniowych, drożdżówkach czy owocowym jogurcie, które maluch chętnie zjada. Nawet w produktach, które zupełnie nie kojarzą się jako słodkie, np. keczupy, pieczywo czy...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar ogrodowy przywędrował do nas z Azji Środkowej i południowej Syberii. W Europie pojawił się około XVI wieku, za sprawą Marco Polo. Z kolei w Polsce poznano go stosunkowo niedawno, bowiem dopiero w XVIII wieku, jednak nie potrzeba było dużo czasu,...