• Informacje na temat:

    drozdzowka z bananami

Przepisy na temat: drozdzowka z bananami
  • Pierwszy raz robiłam z bananami i bardzo nam smakowały.

  • Szybkie,proste danie,które wyśmienicie smakuje podane z ryżem:)

  • Aromatyczny omlecik na śniadanko.

  • Idealny na lekką kolację.

  • Dodatek do obiadu lub jako deser.Ja w ten sposób przemycam banana mojemu dziecku:)

  • Znalazłam fajny przepis na ciasto z bananami i długo się do niego przymierzałam, w końcu zrobiłam i nie wyszło.... Stwierdziłam, że przepis trzeba trochę poprawić, co też zrobiłam. I tym razem się udało. Warto było próbować. Myślę, że zrobię je jeszcze nie raz.

  • Sernik mojej Mamy. PYCHOTA!!!!!

  • Pleśniak zawsze piekłam z jabłkami, tym razem dałam banany.Przepis się sprawdził.

  • kolejna odmiana poczciwego pleśniaka :-) robiłam go już z wiśniami, jabłkami, truskawkami, gruszkami, brzoskwiniami i porzeczkami, tym razem przyszedł czas na ... banany :-)

  • Sernik na kruchym spodzie z bananami, pianką i kruszonka. Sernik wyszedł pyszny.

Artykuły na temat: drozdzowka z bananami
  • Ile musisz ćwiczyć, żeby spalić te produkty?

    Jesteś na diecie, ale od czasu do czasu zdarzają ci się małe "grzeszki": słodki banan, garść orzechów, gałka lodów albo kawałek pizzy? Zobacz, ile i jak musisz ćwiczyć, żeby je „odpokutować”.

  • Porządna dawka energii, dzięki której przetrwasz nawet najcięższy dzień. SKŁADNIKI - 100 g płatków owsianych - 500 ml mleka - 2 banany - 1 jogurt naturalny mały - 2-3 łyżki masła kokosowego - płatki kokosowe - 1 łyżeczka cynamonu - 6 kostek białej czekolady (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Krok 1Do garnka wsypujemy płatki owsiane i zalewamy je mlekiem. Zagotowujemy. Dodajemy masło kokosowe. Gotujemy przez około 6-7 minut, mieszając od czasu do czasu.Krok 2Owsiankę przekładamy do 2 lub 3 miseczek w...

  • Zdrowe śniadanie to podstawa dobrego samopoczucia

    Większość z nas od dziecka słyszy, by nie wychodzić z domu bez śniadania. Niektórzy nie zgadzają się z tą teorią, twierdząc, że w porannym pośpiechu nie ma na to czasu. Niektórzy po przebudzeniu, zupełnie nie odczuwają głodu i próby zjedzenia czegokolwiek są daremne. Wolimy wyjść wcześniej z domu, a śniadanie zjeść w pracy. Często udajemy się do pobliskiej piekarni i wybieramy słodkie drożdżówki czy bułki pszenne, które zjadamy w pośpiechu. Ten sposób na rozpoczęcie dnia, nie jest jednak...

  • Nie lada gratka dla miłośników egzotycznych owoców. Dzięki nim, poczujesz się, jak na tropikalnych wakacjach. SKŁADNIKI - 1 świeży ananas - 1-2 mango - 2 banany - 2 szklanki kefiru PRZYGOTOWANIE Krok 1Ananasa obieramy. Kroimy go w plastry, usuwamy łyżeczką środek a następnie kroimy plastry w kostkę. Mango obieramy i kroimy na kawałki. Banany również obieramy i kroimy w plasterki.Krok 2Owoce wrzucamy do blendera i miksujemy. Dodajemy kefir i miksujemy wszystko razem. Wkładamy gotowe smoothie...

  • 8 dietetycznych przekąsek, które możesz zabrać do pracy

    Chcesz trzymać dietę i odżywiać się zdrowo, jednak w pracy możesz kupić tylko drożdżówki albo batony z automatu? Oto kilka pozycji na pożywną i lekką przekąskę, którą z łatwością zabierzesz do pracy i będzie ci smakować nawet na zimno.

  • Jak zdrowo zacząć dzień? Oczywiście pysznym śniadaniem! Warto zadbać aby było smaczne i dawało nam energię na długie godziny. Jednak nie jest to proste wyzwanie - często brakuje na czasu i pomysłów. Dziś podpowiadamy w jaki sposób możecie urozmaicić swój poranek. Śniadanie może być naprawdę ciekawym posiłkiem, warto o to zadbać, gdyż w końcu to co zjemy o poranku decyduje o tym jak nasz organizm będzie funkcjonować w ciągu dnia. Wystarczy, że nie będziecie ograniczać się do zwykłej kanapki z...

  • Czego nie wolno jeść na pusty żołądek?

    Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Brzmi jak dietetyczny banał, choć to prawda. Są jednak produkty, które zjedzone na czczo, spowodują więcej szkody, niż pożytku. Jakie?

  • Pyszne drożdżowe ciasto z mirabelkową konfiturą, to znakomite słodko-kwaśne połączenie smaków. Nadzienie migdałowe300 g zmielonych migdałów300 g cukru trzcinowego1 łyżeczka ekstraktu migdałowego300 g masłaskórka starta z jednej pomarańczy Kruszonka100 g masła w temperaturze pokojowej6 czubatych łyżek cukru trzcinowego13 czubatych łyżek mąki Ciasto drożdżowe20 g świeżych drożdży1 łyżka cukru¼ szklanki mleka550 g mąki pszennej80 g cukru100 g zmielonych migdałów1 szklanka letniego mleka 3...

  • Zdrowe odżywianie – rady od czego zacząć

    Chciałabyś się dobrze odżywiać, ale nie wiesz jak się za to zabrać? Nie czujesz się na siłach, by radykalnie zmienić wszystkie swoje nawyki żywieniowe? Na szczęście jest na to prosty sposób!

  • Na słodko i na słono. Marynowana, gotowana, duszona, smażona i pieczona. Dynia w każdej postaci smakuje wyjątkowo. Jest to jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw, z którego bez trudu wyczarujecie niebanalne smakołyki. Fot. 123RF/ Picsel To pomarańczowe warzywo jest często pomijane w naszym codziennym jadłospisie - najprawdopodobniej w związku z trudnościami, jakie przysparza jej obieranie - a szkoda, gdyż ma dużo wartości odżywczych. Bogata jest w liczne witaminy oraz makro i...