• Informacje na temat:

    drozdzowka mojej mamy

Przepisy na temat: drozdzowka mojej mamy
  • Smaczne i mieciutkie rowniez nastepnego dnia:-)

  • Prosta zupa dla fasolowych smakoszy wg przepisu mojej mamy :)

  • Kruche i delikatne rogaliki z marmoladą wg przepisu mojej mamy.

  • Ulubiona, szybka i prosta sałatka mojej mamy. Wszystkim smakuje i zawsze prosimy o WIĘCEJ....

  • Skoro jesień, to jabłka, a skoro jabłka – to szarlotka, a najlepiej – szarlotka mojej mamy. A raczej jabłecznik mojej mamy, bo ona sama nigdy nie nazywała tego pysznego i prostego ciasta szarlotką. W czasach mojego dzieciństwa to był po prostu jabłecznik. Mama na szczęście często go piekła. Uwielbiałam to ciasto! A najbardziej wtedy, gdy było świeżutkie i ciepłe, przed chwilą wyjęte z piekarnika. Mama nie chciała się godzić na jedzenie tak świeżego ciasta. Ostrzegała, że brzuchy nas rozbolą....

  • Jest po prostu przepyszny!

  • na tłusty czwartek

  • szybkie i pożywne danie na ciepło

  • Pyszny, klarowny, idealny na zimne dni

  • specjalnie dla oliwia_winna kaloryczne tluste paczki;) pozdrawiam cie oliwio;)

Artykuły na temat: drozdzowka mojej mamy
  • Kiedy jedzenie wymaga odwagi

    ...w bibliotece, zawsze przeglądałam nowe książki. Kiedy patrzę niewidzącym wzrokiem na półkę "Popularnonaukowe i literatura faktu", nagle jeden tytuł przebija się do mojej świadomości: Eating with Your Anorexic...

  • Katarzyna Meller postanowiła przypomnieć przepisy swojej mamy, Beaty. Tradycyjne potrawy stają się pretekstem do przywołania rodzinnych wspomnień i anegdot, a także przypomnienia ulubionych dań członków całej rodziny Stare receptury są inspiracją dla córki do poszukiwania własnych smaków. Przepisy są proste i szybkie w przygotowaniu, choć zdarzają się i takie, które wymagają nieco więcej kunsztu kulinarnego. Pojawiają się dania tradycyjne - na przykład, pasztet, łazanki z kapustą, zrazy,...

  • IQuchnia - uczta dla duszy i ciała

    ...(IG) produktów, a więc poziom glukozy, jaki mamy we krwi po zjedzeniu danego produktu. Przyczyną przybierania na wadze jest nadmiar insuliny. Jeśli zjadamy zbyt dużo cukru, nasza trzustka produkuje...

  • W tej książce znajdziesz zapach tajskich przygód, aromat egzotycznych doznań i mnóstwo praktycznych informacji, jak zostać mistrzem tajskich dań we własnej kuchni! Przemierzając Tajlandię, Daria Ładocha ze studentki dziennikarstwa stała się kulinarnym coachem. Szefowie lokalnych restauracji wprowadzili ją w tajniki swojej pracy, starsze kobiety gotujące dla rodzin zdradziły tradycyjne receptury. Obrała kilogramy krewetek, pokroiła góry warzyw i wróciła, by podzielić się tym, czego się...

  • ...oczywiście Trójeczka ulubiona moja, (dziś od rana Pan Mann, teraz Niedzwiedź) słonko świeci, zaległości dziennikowe nadrobione, kawusia spita,  plan działania pracnego w głowie czyli wszystko gra i buczy - mamy piatej 13go lipca roku 2012, jest cudnie!!   zapachy za mna chodzą od jakiegoś czasu i o nich dziś chciałam   dostałam od serdecznego bukiet róż, takich ogrodowych (z gatunku Rosa...

  • Masz dość monotonnych potraw, ale brak Ci pomysłów jak urozmaicić codzienne posiłki ? Weź udział w konkursie i wygraj jedną z trzech książek Darii Ładochy „W mojej tajskiej kuchni” Fot.123rf   Książka „W mojej tajskiej kuchni" odkrywa przed nami tajemnice Azji. Niecodzienne przyprawy, zaskakujące dodatki, wielość kolorów wprowadzają nas w świat egzotyki i tajskich przygód. Dzięki 90 przepisom zawartym na stronach książki Darii Ładochy będziesz mógł poeksperymentować w kuchni i przygotować...

  • Nie buduj domu na przeklętej ziemi

    Nadal, gdy pomyślę, co działo się na tej budowie, przechodzą mnie ciarki...

  • Miedziane rondle wiszą nad kuchnią, tymianek i rozmaryn rozsiewają swój zapach w ogrodzie, a boulangerie jest otwarta każdego dnia w tygodniu. I jak tu nie kochać francuskiej prowincji i francuskiego jedzenia? Dwadzieścia lat temu Amerykanka Susan Loomis dała się temu uwieść i zamieszkała wraz z rodziną w niewielkiej miejscowości Louviers w Normandii. Opowiadając o swoich sąsiadach oraz przyjaciołach, ich tradycjach i zwyczajach, odziedziczonych po przodkach i pięknie kultywowanych przez...

  • Zostań foodisem

    Rośnie grupa Polaków, którym nie jest wszystko jedno, co jedzą. I nie chodzi tu wcale o hedonizm kulinarny, ale przede wszystkim o zdrowe żywienie. Zanim cokolwiek wrzucą do koszyka w supermarkecie, długo analizują etykietę. Dziwacy? Nie, świadomi konsumenci.

  • Prowadzisz bloga lub kulinarny fanpage? Podziel się z nami swoim pomysłem na danie z mrożonych warzyw lub owoców, a być może to właśnie do ciebie trafi jedna z atrakcyjnych nagród. Jesień trwa w najlepsze i coraz trudniej nam o świeże warzywa i owoce, które będą wspierały nasz organizm w walce z jesiennymi przeziębieniami. Dlaczego by więc nie sięgnąć po mrożone produkty, które są wyjątkowo łatwo dostępne? Abyśmy mogli cieszyć się ich smakiem przez cały rok, zebrano i zamrożono je w szczycie...