• Informacje na temat:

    drozdzowka dobra

Przepisy na temat: drozdzowka dobra
  • Śniadaniowe rewolucje

    Najlepszy przepis na dobry początek dnia? Śniadanie we dwoje! Chrupiąca bagietka, słodkie drożdżówki i koktajl z musli to fantastyczna dawka energii i endorfin. Zapomnij o kawie i kanapce w biegu!

  • pyszszna ryba zapiekana w warzywach w sosie beszamelowym

  • Obwarzanek, precel, a może bajgiel?

    Znak unijny, kratka po ruszcie oraz to, że obsypany jest solą, sezamem albo makiem tylko do połowy - oto, po czym poznasz oryginalnego krakowskiego obwarzanka, choć teoretycznie nie trudno pomylić go z preclem albo bajglem...

  • Surówka jest chrupiąca i przyjemnie orzeźwiająca. Imbir leczy migrenę i trzyma w ryzach cholesterol, zwiększa koncentrację i ułatwia trawienie. Orzeźwienie mięty, soczystość jabłka, rozgrzewanie imbiru.

  • Dzień Zdrowego Śniadania –  smakowite święto każdego z nas

    8 listopada świętujemy Dzień Zdrowego Śniadania. To bardzo ważna data w kalendarzu. Coroczna akcja, która służy poszerzeniu wiedzy na temat roli śniadania w codziennej diecie.

  • Poziomki są niskokaloryczne. 100 g dostarcza ok. 40 kc a jedzone w gorące dni ochładzają nas.

  • ...chłodne lub deszczowe dni. Piknik to idealny pomysł na spotkanie - łatwo go zorganizować, a przy tym jest niezwykle romantyczny. Romantyczny piknik Aby piknik był udany niezbędna jest dobra(...) z truskawką Zobacz też: Czy jesteście dobraną parą? Czy potrafisz zakochać się od pierwszego wejrzenia? Czy jesteś zazdrosna? Czy Twojemu chłopcu zależy na Tobie?

  • szybko i bez nerwow...

  • Drożdżowe kołaczyki to jedna z moich ulubionych przekąsek na słodko. Dobra zarówno do kawki jak i dla dziecka do szkoły ;)

  • bułeczki, rogaliki , co nam fantazja podpowie! a znikną na pewno w mgnieniu oka!

Artykuły na temat: drozdzowka dobra
  • Przepis na dobry dzień

    Świadome odżywianie odgrywa znaczącą rolę w życiu większości z nas. Na szczęście producenci żywności zdają sobie z tego sprawę i na rynku pojawia się coraz więcej wartościowych produktów.

  • Mamy dobrobyt, sklepowe półki uginają się od ciężaru wędlin i mięs. Jednak czy faktycznie sklepowe mięso jest takie dobre? Czy wędliny dostępne w sklepach są zdrowe? FOT. 123RF.COM/PICSEL Mięso na wędlinę - fakty Z 1 tony mięsa można wykonać około 850 kg wędliny - bardzo dobrej jakości wyrób wędliniarski (bez żadnych ulepszaczy), który możemy bez obaw zjeść sami albo podać dzieciom. W tradycyjnej kiełbasie może się znajdować aż 95 proc. mięsa wieprzowego, pozostałe 5 proc. to przyprawy, sól i...

  • Świat na talerzu o poranku

    Croissanty, pancakes, syrniki i drożdżówki - w zależności od szerokości geograficznej smakołyki śniadaniowe różnią się od siebie. Kulinarna podróż może nie tylko zachęcić do smakowania specjalności innych kultur, ale również stać się dobrą alternatywą dla urozmaicenia rodzimej kuchni śniadaniowej.

  • Aktywność fizyczna bez bólu i dobra forma w dużej mierze zależą od tego, co kładziemy sobie na talerzu. Pamiętajmy jednak, że niektóre produkty zapobiegają chorobom stawów, a inne nasilają ich dolegliwości. Co zatem jeść, by im pomóc i zachować pełną sprawność ruchową na długie lata? Wystarczą niewielkie zmiany w diecie. Fot. 123RF/Picsel Jak każda dieta, również ta w przypadku zachowania zdrowych stawów musi być w pełni zbilansowana w celu dostarczenia wszystkich niezbędnych składników...

  • Menu sprawnego mózgu

    Na dobrą pamięć i błyskotliwą inteligencję.

  • Latem częściej przypomina się nam o konieczności picia wody. Nie mamy zaufania do "kranówki", więc sięgamy po wodę butelkowaną. Jednak wybór wcale nie jest prosty, bo, jak się okazuje, woda wodzie nierówna. Fot. materiały prasowe Woda jest niezbędna dla prawidłowego funkcjonowania ludzkiego organizmu, nie tylko gasi pragnienie, ale jest również rozpuszczalnikiem wielu związków powstających w procesach metabolicznych. Według Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności, dorosła kobieta...

  • Podano do stołu

    Kto na urlopie liczy kalorie? Przecież urok lata to także dobre jedzenie. Bufet kusi obfitością, lody i słodkie drinki przy basenie. Efekt? Kilka dodatkowych kilogramów. Nie musimy się głodzić - zapewniają Agnieszka i Pascal i uczą, jak uniknąć błędów dietetycznych, które często popełniamy podczas wakacji.

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Bogate wnętrze

    Od rana chcesz mieć dobry humor? Zjedz na śniadanie rogalika ze słodkim nadzieniem.

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...

Wideo na temat: drozdzowka dobra
  • Słodkie drożdżówki na różne sposoby

    Drożdżówki to jeden z najbardziej lubianych polskich wypieków. Ciasto drożdżowe potrafi jednak być kapryśne. Jak je prawidłowo zagnieść? W kuchni "Dzień Dobry TVN" Piotr Kucharski pokazał, jak przygotować słodkie bułeczki z różnymi nadzieniami. Na stole pojawiły się takie słodkości, jak: skręcane drożdżówki z serem i drożdżówki z makiem. (DDTCN/X-news)

  • Słodkie drożdżówki na różne sposoby według Piotra Kucharskiego. Jak prawidłowo zagnieść ciasto?

    Drożdżówki to jeden z najbardziej lubianych polskich wypieków. Ciasto drożdżowe potrafi jednak być kapryśne. Jak je prawidłowo zagnieść? W kuchni "Dzień Dobry TVN" Piotr Kucharski pokazał, jak przygotować słodkie bułeczki z różnymi nadzieniami. Na stole pojawiły się takie słodkości, jak: skręcane drożdżówki z serem i drożdżówki z makiem.

  • Przepis na drożdżówki z jogurtem i jeżynami

    W kuchni "Dzień Dobry Wakacje" proste i pyszne jogurtowe dania przygotował Piotr Kucharski. Wytłumaczył, jak zrobić sos tzatziki z rzodkiewką. Na stole pojawiły się takie dania jak: fasolka w pomidorach z jogurtem, burgery na sałatce z kukurydzy oraz drożdżówki z jogurtem i jeżynami.(Dzień Dobry TVN)