• Informacje na temat:

    drożdżowe z malinami

Przepisy na temat: drożdżowe z malinami
  • Drożdżowe plecionki

    Przygotowanie tych wypieków zabierze wprawdzie trochę czasu, ale wynagrodzi ci to ich niezrównany smak i wyjątkowo efektowny wygląd.

  • Kochamy je na śniadanie, do kawy, na piknik...idąc na targ świeże owoce wręcz krzyczą do nas, żeby je zabrać:) Ciasto drożdżowe i świeże owoce...mnóstwo radości...dzisiaj malinowej radości;)

  • Domowe ciasta z jabłkami i gruszkami

    Tarty, szarlotki, biszkopty, kruche placki czy ciasta drożdżowe z tymi owocami możesz podawać nie tylko tradycyjnie na zimno. Pyszne są też na ciepło!

  • Bezmleczne zdrowe bułeczki drożdżowe z chia i makiem.

  • Pizza z owocami

    ...rozczyn z drożdży i połowy szklanki wody. Wyrośnięty wlej do przesianej na stolnicę mąki, dodaj resztę wody, oliwę i sól, następnie wyrób ciasto drożdżowe. Pozostaw je przykryte w ciepłym miejscu na 45(...) nagrzanym do 200°C. Podawaj gorące, polane syropem klonowym. Przepis pochodzi z książki "Ciasta drożdżowe" Tadeusza Barowicza...

  • Aromatyczne, słodkie ciasteczko do dobrej herbatki.

  • Zdrowe, smaczne i uniwersalne - mleko roślinne

    ...ryżu dodajemy wodę różaną. Tak przygotowany deser serwujemy pokruszonymi pistacjami. Inną propozycją Niedzielskiej jest shake zagęszczony chałką. "Chałka, ciasto drożdżowe albo croissant, oczywiście...

  • Przepyszne bułeczki drożdżowe a'la jagodzianki, z tym, że u mnie z nadzieniem z malin. Część bułeczek nadziałam borówkami. Delikatne, puszyste ciasto, lekko kwaskowe nadzienie malinowe ... pychotka :-) dziecinnie proste, najwięcej czasu zajmuje wyrastanie ciasta. polecam :-)

  • Rabarbar wg Magdy Gessler

    ...rabarbarowo-akacjową. Powtórz dwukrotnie, wykańczając grubszą warstwą kremu. Udekoruj kłosami akacji i rabarbarem. Ciasto drożdżowe rabarbarowe Składniki: 500 g rabarbaru, 15 g drożdży, 125 g masła...

  • Sprawdzony przepis na "Drożdżowe z kremem i malinami"

Artykuły na temat: drożdżowe z malinami
  • Uroda z malin

    ...sorbet. A ciasto drożdżowe z malinami? Czy znajdzie się ktoś, kto oprze się takiej pokusie? Taka dwu-trzydniowa malinowa odnowa wpłynie na nasz wygląd. Skóra nabierze blasku, świeżości, zdrowego...

  • Lubcie Michałki w białej czekoladzie? Jeśli tak, wypróbujcie przepis Jagody. Ciasto250 g mąki pszennej220 g cukru250 g masła2 łyżki mleka½ łyżeczki soli Dodatki½ szklanki solonych orzeszków arachidowych3 łyżki amaretto½ szklanki pokruszonych krakersów 3 tabliczki białej czekolady40 borówek 30 listków bazylii CiastoMąkę piec w temperaturze 180°C przez 5-7 minut, a następnie wymieszać z cukrem, masłem, mlekiem oraz solą. Wstawić do lodówki na 30 minut. DodatkiDo schłodzonego ciasta dodać...

  • Ciasta drożdżowe

    Dobre rady Jak długo wyrabiać Wyrabianie ciasta drożdżowego kończymy, gdy jest gładkie, lśniące, odstaje od ręki i dna naczynia, zawiera dużo pęcherzyków powietrza. Jeśli ciasto już wyrosło, a nie możemy go od razu piec (np. zajęty jest piekarnik), nakryjmy je zwilżonym pergaminem. Jak piec Dobrze przygotowane ciasto drożdżowe można zepsuć przez nieprawidłowe pieczenie, np. w zbyt wysokiej...

  • Rogaliki, paszteciki, kieszonki, ciasteczka…z ciasta drożdżowego, czy francuskiego? Które wybrać? Fot. 123RF/Picsel Teoretycznie nie powinniśmy porównywać dwóch ciast, które różnią się składnikami oraz sposobem wykonania. Często jednak czytając przepisy na rogaliki z ciasta francuskiego decydujemy się albo na zakup gotowego produktu, albo na zastąpienie go drożdżowym. Czemu boimy się ciasta francuskiego własnej roboty?   Czas wykonaniaCiasto francuskie wymaga aż 12 godzin przygotowania....

  • Antosiek... i drozdzowy placek specjalnie na jego imieniny!

    ...i dobrze sie sklada. Upieklam dziecku placek drozdzowy z rabarbarem, truskawkami i malinami, wedlug przemisu M. prosto ze slaskiej kuchni... cudny! Zajadamy wiec. A za chwile Antosiek ma imieninowe...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Bezowe łakocie

    Jak wykorzystać białka, które zostają po pieczeniu ciast drożdżowych i kruchych? Upiecz bezę!

  • Małe, czerwone, pachnące, słodkie i jędrne. Takie właśnie są maliny. Właśnie trwa na nie sezon - czemu warto je jeść i jak je podać? Fot. 123RF/Picsel Lipiec i sierpień to sezon na maliny. Warto więc sięgnąć po nie teraz, kiedy są świeże, dojrzałe i zawierają w sobie znaczną dawkę witaminy C, dzięki której poprawimy odporność naszego organizmu. Wystarczy zjeść szklankę malin, aby pokryć dzienną dawkę zapotrzebowania na tę witaminę. Ciekawostką jest również fakt, że liście krzewów malin,...

  • Co jeść, gdy choruje się na refluks żołądkowy?

    ..., surówka z selera, woda. Podwieczorek Ryż z jabłkami i jogurtem, herbata albo 2 ciastka owsiane, spodek malin, kompot. Kolacja Risotto z dynią i parmezanem, kakao albo 2 kromki drożdżowego ciasta...

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...