• Informacje na temat:

    drozdzowe ucierane mikserem

Przepisy na temat: drozdzowe ucierane mikserem
  • Słodkości z warzywami

    ...1. Dynia. Oczyszczony z pestek miąższ dyni (ok. 50 dag) pokrój w kostkę. Zasyp w garnku 20 dag cukru i zalej 2 szkl. mleka. Duś, aż masa będzie gęsta. Po wystudzeniu zmiksuj ją na gładko. Wbij 2 jajka. Wymieszaj mikserem. Rozsmaruj na podpieczonym kruchym spodzie do tarty. Upiecz. Dobrze wystudź. 2. Czerwone buraczki. Obrany i grubo starty burak czerwony skrop obficie sokiem z cytryny. Tak...

  • Przepis wart wypróbowania: "Ucierane ciasto cytrynowe"

  • Przysmaki ze śliwkami

    ...składniki porcjami wsyp do ucieranej masy. Wymieszaj mikserem. 2. Śliwki umyj, rozetnij, wyjmij pestki. Miąższ pokrój na duże kawałki i wrzuć je do ciasta. Foremkę do keksów wyłóż pergaminem. Nałóż do(...) wbij do niej jajka. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do ucieranej masy. Dodaj śmietanę i szybko rękoma zagnieć ciasto. Blachę wyłóż pergaminem. Spód formy wylep ciastem. 2. Śliwki...

  • Wypróbowany przepis na "Ucierane ciasto marchewkowe"

  • slodkie, pyszne, dobre na koalcje lub sniadanie :)

  • Środek lata a to oznacza, że nadszedł czas na borówki. Są wszędzie....ale cena tego roku zwala z nóg przynajmniej w naszym rejonie.A my mamy jeszcze tyle pomysłów na wykorzystanie ich. Cóż mimo to jak tu się nie skusić:) Ciasto jest szybkie i banalnie proste...takie lubię;)))

  • Łatwe, słodko-kwaśne ciasto z agrestem i skórką pomarańczową. Wspaniale smakuje i cudownie pachnie

  • Proste ciasto owocowe odmierzane łyżką

  • Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne.

  • Letnie ciasto, pachnące sezonowymi owocami i kokosem. Słodko - kwaśne, soczyste morele idealnie komponują się z lekkim, puszystym i wilgotnym ciastem. Przygotowanie go zajmuje zaledwie kilka chwil, więc polecam go w szczególności zapracowanym.

Artykuły na temat: drozdzowe ucierane mikserem
  • Babka na medal

    .... 2. Masło przełóż do miski, dodaj szczyptę soli, cukier oraz cukier z prawdziwą wanilią. Utrzyj mikserem na gładko, a następnie kolejno wbijaj jajka. 25 dag mąki połącz z proszkiem do pieczenia i porcjami...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Bezowe łakocie

    ...galaretki rozpuść wg przepisu na opakowaniu, każdą w osobnej miseczce. Przestudzone wstaw do lodówki, by stężały. Gotowe pokrój w grubą kostkę. 2. Białka ubij na sztywno mikserem na wysokich obrotach(...). 4. Dobrze schłodzoną kremówkę ubijaj na sztywno mikserem. Pod koniec dodaj cukier puder, nadal ubijaj. Stopniowo dodawaj serek, nie przerywając miksowania. Do powstałej masy dodaj przestudzoną...

  • Rogaliki, paszteciki, kieszonki, ciasteczka…z ciasta drożdżowego, czy francuskiego? Które wybrać? Fot. 123RF/Picsel Teoretycznie nie powinniśmy porównywać dwóch ciast, które różnią się składnikami oraz sposobem wykonania. Często jednak czytając przepisy na rogaliki z ciasta francuskiego decydujemy się albo na zakup gotowego produktu, albo na zastąpienie go drożdżowym. Czemu boimy się ciasta francuskiego własnej roboty?   Czas wykonaniaCiasto francuskie wymaga aż 12 godzin przygotowania....

  • ...La Colomba pasquale ... czyli GOLEBICA WIELKANOCNA ...

    ...i wrabiamy nadzienie, tak zeby rownomiernie bylo rozlozone w ciescie. Wkladamy wyrobione ciasto ( acha, mozna sie podeprzec mikserem ) , ktore jest luzne i  klejace do formy ( przepis na dwie foremki...

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...

  • Mikser: idealny pomocnik

    Sieka, ubija, uciera, kruszy... Dobry mikser bez oporów wykona nielubiane kuchenne prace!

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...

  • Święto smaku

    ...wrzątkiem. Cytrynę umyj i sparz, skórkę zetrzyj. Formę do baby wysmaruj masłem i oprósz bułką tartą. Kiedy ciasto podrośnie, mieszaj je mikserem z końcówką do wyrabiania ciasta ok. 20 minut (możesz...

  • Właściwości płatków drożdżowych zachwyciły w ostatnim czasie dietetyków oraz miłośników zdrowego odżywiania. Są wyjątkowo tanie, a ich wpływ na organizm jest nie do przecenienia. Fot. 123RF/Picsel Niemal każdego dnia docierają do nas informacje o coraz to nowszych, egzotycznych produktach, które mają być skutecznym remedium na różnego rodzaju dolegliwości. Niestety, bardzo często zdarza się, iż produkty te są bardzo trudno dostępne w polskich sklepach, a ich cena potrafi zwalić z nóg...