• Informacje na temat:

    drożdżowe serowe ze śliwkami

Przepisy na temat: drożdżowe serowe ze śliwkami
  • Wieniec drożdżowy ze śliwkami kalifornijskimi

    Składniki: Masa serowa: 300g twarogu 4 łyżki cukru pudru 14 śliwek kalifornijskich Ciasto drożdżowe: 320g mąki 120 ml mleka 5g drożdży instant 50 g cukru 40 g masła 1 jajko Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania ciasta 3 łyżki migdałów do dekoracji ½ szklanki cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie: 1. W misie miksera (ewentualnie...

  • Moje ulubione ciasto drożdżowe w sezonie jesiennym to oczywiście jest drożdżowiec ze śliwkami oblany słodziutkim lukrem. Ciasto bardzo puszyste, delikatne do tego lekko kwaśna śliwka i oczywiście słodziutki lukier. Czy można chcieć czegoś więcej ?

  • Drezdeńskie Eierschecke z winogronami

    ...wyrobić za pomocą robota kuchennego na puszystą masę. Kolejno dodać 3 jajka. Wmieszać twaróg i mąkę ziemniaczaną. Dodać winogrona. Ciasto drożdżowe wyrobić po raz kolejny i na posypanej mąką(...) pszczoły Bawarskie ciasto ze śliwkami Ofenkater z sosem waniliowym...

  • Smaczny pomysł na "Drożdżowe ze śliwkami"

  • Wypróbowany przepis na "Drożdżowe ze śliwkami"

  • Delikatne placuszki serowe z kwaśnym musem śliwkowym doprawionym cynamonem.

  • Knedle ze śliwkami, przygotowane z ciasta ziemniaczano-twarogowego.

  • Jesienne. Śliwkowe. Drożdżowe. Pyszne!

  • To moje drugie podejście do ciasta drożdżowego. Za pierwszym razem był widowiskowy zakalec. Teraz poszło mi znacznie lepiej :) Zapraszam na wersję ze śliwkami :)

  • ciasto ze śliwkami. Piekłam na dużej blaszce 25x36cm. Można upiec na mniejszej wtedy bedzie wyższe

Artykuły na temat: drożdżowe serowe ze śliwkami
  • Ciasta ze śliwkami

    Ciasto francuskie, kruche oraz sernik wzbogaciliśmy śliwkami.

  • Właściwości płatków drożdżowych zachwyciły w ostatnim czasie dietetyków oraz miłośników zdrowego odżywiania. Są wyjątkowo tanie, a ich wpływ na organizm jest nie do przecenienia. Fot. 123RF/Picsel Niemal każdego dnia docierają do nas informacje o coraz to nowszych, egzotycznych produktach, które mają być skutecznym remedium na różnego rodzaju dolegliwości. Niestety, bardzo często zdarza się, iż produkty te są bardzo trudno dostępne w polskich sklepach, a ich cena potrafi zwalić z nóg...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Rogaliki, paszteciki, kieszonki, ciasteczka…z ciasta drożdżowego, czy francuskiego? Które wybrać? Fot. 123RF/Picsel Teoretycznie nie powinniśmy porównywać dwóch ciast, które różnią się składnikami oraz sposobem wykonania. Często jednak czytając przepisy na rogaliki z ciasta francuskiego decydujemy się albo na zakup gotowego produktu, albo na zastąpienie go drożdżowym. Czemu boimy się ciasta francuskiego własnej roboty?   Czas wykonaniaCiasto francuskie wymaga aż 12 godzin przygotowania....

  • W siódmym odcinku "Bake Off Junior" Marysia zaprezentowała galerię smaków w formie kulek mocy. Orzechowo-serowo-gruszkowe 110 g miękkiego masła 230 g masła orzechowego (bez cukru) 420 g mąki jaglanej 2 łyżeczki stewii 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 ml mleka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 3 jajka 1 szklanka orzechów laskowych 2 gruszki konferencje 2 łyżki oleju 100 ml wina marsala 4 łyżki miodu 200 g obranych orzechów włoskich 100 g sera gorgonzola 50 g sera danablu 150 g serka...

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...

  • Koniecznie wypróbuj przepis Beaty Śniechowskiej na niezwykle soczysty schab nadziewany śliwkami. Składniki:   Ok. 1,5 kg schabu bez kości Ok. 200 g suszonych śliwek Sok oraz skórka otarta z połówki pomarańczy Ok. 2 cm imbiru 1 łyżeczka mielonego anyżu 4 ząbki czosnku (w łupinach) Świeży tymianek Ok. 4 łyżki oleju lub oliwy Sól, pieprz     Wykonanie: Przygotować marynatę. Do miski wlać olej, dodać rozgniecione ząbki czosnku, anyż, sok i skórkę z pomarańczy, tymianek oraz imbir. Wymieszać...

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF/Picsel Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze...

  • Karnawał nieubłaganie dobiega końca. Wtorek przed Środą Popielcową to czas ostatnich bali i hucznych imprez, w czasie których tradycyjnie serwuje się przekąski ze śledzi. Mamy dla was kilka przepisów, którymi zachwycicie gości. Fot. 123RF/Picsel Ostatki, śledzik, mięsopust lub kozelek. Wiele nazw - to samo znaczne. W ten sposób nazywamy ostatnie dni karnawałowych szaleństw, poprzedzające okres Wielkiego Postu. To także fantastyczna okazja do zjedzenia czegoś naprawdę smacznego. Dlaczego w...

  • Aby osiągnąć kulinarny sukces, warto łączyć ze sobą produkty nie tylko pod względem smaku, ale również ich właściwości. W kuchni nie wszystkie duety są zgrane, a niektóre wręcz mogą nam szkodzić. Upewnijcie się, czy na pewno nie pojawiają się one w waszym jadłospisie. Jeśli umiejętnie korzystacie z darów Matki Natury, możecie zapomnieć o częstych przeziębieniach i wielu przykrych dolegliwościach. Większość substancji odżywczych, niezbędnych naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania,...