• Informacje na temat:

    drożdżowe roladki

Przepisy na temat: drożdżowe roladki
  • Ślimak drożdżowy pachnący cynamonem

    ...z przyprawami. Zwiń z dłuższego brzegu, pokrój na roladki. Piecz 20 min w 180°C. Przepis przysłała Marzenna Przeorska z Otwocka.

  • pyszne ciasto, można a nawet trzeba przygotować dzień wcześniej, rozpływa się w ustach, a robi się szybko

  • Smaczne potrawy na każdy dzień tygodnia

    Wciąż brakuje ci pomysłów na obiad? Spieszymy z pomocą!

  • Delikatne, krucho-drożdżowe ciasto wypełnione wytrawnym farszem to świetna przystawka na świąteczny stół, bądź też na każdą inna okazję. Paszteciki są pracochłonne, ale ten smak wynagrodzi Waszą ciężką pracę. Ciasto na paszteciki jest doskonałe i niezawodne, sprawdza się nie tylko w wytrawnych wypiekach. Bardzo ładnie się z nim pracuje i długo zachowuje swoją świeżość. Paszteciki najlepiej smakują z filiżanką czerwonego barszczu.

  • Spodobały mi się różyczki u nikoli2005 i zrobiłam, ale drożdżowe

  • Przepis wart wypróbowania: "Drożdżowe paszteciki kurczakowe"

  • Leciutkie roladki do wszystkiego.

  • Roladki na ostatki i na inne imprezki.

  • Roladki doskonale nadaja sie do ziemniaczkow i zestawu surowek.

  • bardzo łatwe

Artykuły na temat: drożdżowe roladki
  • Domowe drożdżówki

    Wystarczy dodatek twarogu, powideł czy owoców, by ciasto drożdżowe zabłysło nowym blaskiem…

  • Rogaliki, paszteciki, kieszonki, ciasteczka…z ciasta drożdżowego, czy francuskiego? Które wybrać? Fot. 123RF/Picsel Teoretycznie nie powinniśmy porównywać dwóch ciast, które różnią się składnikami oraz sposobem wykonania. Często jednak czytając przepisy na rogaliki z ciasta francuskiego decydujemy się albo na zakup gotowego produktu, albo na zastąpienie go drożdżowym. Czemu boimy się ciasta francuskiego własnej roboty?   Czas wykonaniaCiasto francuskie wymaga aż 12 godzin przygotowania....

  • Bułeczki i spółka

    O cieście drożdżowym Z ziemniakiem wyrośnie Ciasto drożdżowe bardzo ładnie nam wyrośnie, jeżeli dodamy do niego ugotowany, a po wystudzeniu drobno starty na tarce ziemniak (w proporcji: 1 lub 2 ziemniaki na 1 kg mąki). Gęste ciasto Jeżeli podczas wyrabiania ciasto drożdżowe okaże się zbyt gęste, możemy dodać nieco letniego mleka. Jak długo wyrabiać Wyrabianie ciasta drożdżowego...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Obiad dla jarosza

    Rybne roladki z makaronem Składniki na 4 porcje: 6 dużych filetów z soli, 1 brokuł, pół pęczka natki, pół pęczka koperku, 1 łyżeczka łagodnej musztardy, sok z 1 cytryny, 15 dag wędzonego łososia(...) czarnego pieprzu i listki laurowe, lekko posolić. Doprowadzić do wrzenia. Do garnka włożyć roladki, gotować około 8 minut. 2. W drugim garnku zagotować osoloną wodę, włożyć makaron, gotować 10 minut. Na...

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...

  • Właściwości płatków drożdżowych zachwyciły w ostatnim czasie dietetyków oraz miłośników zdrowego odżywiania. Są wyjątkowo tanie, a ich wpływ na organizm jest nie do przecenienia. Fot. 123RF/Picsel Niemal każdego dnia docierają do nas informacje o coraz to nowszych, egzotycznych produktach, które mają być skutecznym remedium na różnego rodzaju dolegliwości. Niestety, bardzo często zdarza się, iż produkty te są bardzo trudno dostępne w polskich sklepach, a ich cena potrafi zwalić z nóg...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia, na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Fot. 123RF/Picsel Mak to symbol płodności, dobrobytu, urodzaju i obfitości, w związku z czym kolacja wigilijna, jak każe tradycja, nie może się bez niego obyć. I słusznie, bo oprócz doznań smakowych mak ma wiele wartości odżywczych. Mak niebieski (najczęściej...

  • Chińskie przysłowie - „Śniadanie zjedz jak król, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj wrogowi” – bez względu na porę roku i klimat zawsze będzie aktualne. Fot. 123RF/Picsel Ile kultur, tradycji, babcinych sekretnych przepisów tyle pomysłów na to, od czego rozpocząć dzień. Większość z teorii związanych ze zdrowym żywieniem jest zgodnych co do tego, że śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. Ponoć najlepiej zasiąść do niego między godziną 7:00 a 9:00. Dzięki...

Wideo na temat: drożdżowe roladki
  • Monika Goździalska i jej smaczne propozycje na drogę

    Czy w długą drogę koniecznie trzeba zabierać kanapki? Jak udowodniła Monika Goździalska, wałówka nie musi być wcale nudna. W studiu "Dzień Dobry TVN" uczestniczka "MasterChefa" przygotowała nocne ciasto drożdżowe bez zagniatania, szpinakową roladkę biszkoptową z łososiem, placki z cukinii z sosem jogurtowo-ziołowym oraz sandwiche na zimno - z grillowanym łososiem lub grillowanym kurczakiem do