• Informacje na temat:

    drożdżowe pizza

Przepisy na temat: drożdżowe pizza
  • Pizza z owocami

    ...rozczyn z drożdży i połowy szklanki wody. Wyrośnięty wlej do przesianej na stolnicę mąki, dodaj resztę wody, oliwę i sól, następnie wyrób ciasto drożdżowe. Pozostaw je przykryte w ciepłym miejscu na 45(...) nagrzanym do 200°C. Podawaj gorące, polane syropem klonowym. Przepis pochodzi z książki "Ciasta drożdżowe" Tadeusza Barowicza...

  • Mięciutka i puszysta, rozpływająca się w ustach! W sam raz dla miłośników tego dania

  • Pizza na kamieniu z serem gouda i szparagami

    A może domowa pizza? Wypróbuj koniecznie ten przepis. Szparagi nadadzą jej wyjątkowy smak...

  • Capriciosa to najpopularniejsza, zaraz po maghericie pizza:). Jest w ofercie praktycznie każdej pizzeri, nie zapominajmy, że w prosty sposób możemy przygotować ją w domu! Zawsze są na niej sos pomidorowy, ser, szynka i pieczarki, w mojej wersji dodałam także czerwoną cebulę.

  • Dominika Wójciak poleca pizzę na spodzie z... kalafiora

    Jeśli "boisz" się ciasta drożdżowego i wolisz dietetyczną wersję pizzy, ten przepis jest właśnie dla ciebie - kalafiorowa pizza z sosem z pieczonych pomidorów oraz ricottą. "Nie trzeba czekać aż ciasto wyrośnie" - zachęca PAP Life Dominika Wójciak, autorka przepisu.

  • ... domowa pizza

  • Prosta a smakuje jak włoska...

  • Pizza pieczarkowa z szynką

    Domowa pizza smakuje najlepiej!

  • Pizza to jedno z najpopularniejszych dań na świecie. Zwykle zaliczana jest do fast – fodów. Nie brakuje mimo to osób, które chętnie zajadają się drożdżowym plackiem z ulubionymi dodatkami. W mojej rodzinie jest również bardzo mile widziana i często przygotowuję ją samodzielnie w domu. Każdy domownik ma możliwość skomponowania swojej pizzy z ulubionymi dodatkami.

Artykuły na temat: drożdżowe pizza
  • Placek à la pizza

    Składniki na 20 porcji: 50 dag marchewki, 75 dag brokułów,sól, 30 dag cukinii, 25 dag pomidorków koktajlowych, 30 dag zielonego groszku, 1 op. mieszanki na ciasto drożdżowe (w proszku), 20 dag śmietany kremówki, 1/4 litra mleka, 6 jajek, pieprz, tłuszcz do blachy. Przygotowanie Ciasto na pizzę przygotować wg przepisu na opakowaniu (zwykle proszek z torebki trzeba wymieszać z oliwą i ciepłą...

  • Rogaliki, paszteciki, kieszonki, ciasteczka…z ciasta drożdżowego, czy francuskiego? Które wybrać? Fot. 123RF/Picsel Teoretycznie nie powinniśmy porównywać dwóch ciast, które różnią się składnikami oraz sposobem wykonania. Często jednak czytając przepisy na rogaliki z ciasta francuskiego decydujemy się albo na zakup gotowego produktu, albo na zastąpienie go drożdżowym. Czemu boimy się ciasta francuskiego własnej roboty?   Czas wykonaniaCiasto francuskie wymaga aż 12 godzin przygotowania....

  • Pizza z jajkiem

    Do ciepłej wody dodaj drożdże i cukier. Wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia. Mąkę wymieszaj z drożdżowym zaczynem, solą i łyżką oliwy. Wyrób gładkie ciasto....

  • Dania kuchni włoskiej cieszą się w Polsce popularnością nie od dziś. Jak wskazuje „Raport 2013, Rynek Gastronomiczny w Polsce”, smaki pochodzące z kraju pizzy i makaronów, odpowiadają bardzo szerokiej rzeszy konsumentów. Pizza powoli staje się w naszym kraju potrawą narodową. Wszyscy doskonale zdają sobie sprawę z tego, że danie to pochodzi z Włoch. Ale czy wiedzą, że było także ulubionym przysmakiem polskiego króla?Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już...

  • Pizza inaczej

    Nasze przekąski są łatwiejsze do wykonania niż pizza, a smakiem wcale jej nie ustępują.

  • Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna i wyjątkowa? Fot. 123RF Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już starożytni Egipcjanie, Grecy czy Rzymianie. Pierwotnie był to płaski chleb posmarowany oliwą, czosnkiem, posypany ziołami, którym żywiła się uboga ludność. Początek dynamicznej kariery pizzy rozpoczął się jednak za sprawą...

  • Pizza obchodzi urodziny

    ...to jedno, a wykorzystane składniki to drugie. Jakość ma znaczenia. Dlatego starajmy się dobierać produkty starannie, bo w dużym stopniu przekłada się to  smak drożdżowego spodu.  Smak pizzy zależy...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Śmietanowa pizza z szynką

    1. Drożdże rozkruszamy w 250 ml letniej wody z odrobiną cukru. Odstawiamy na chwilę. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy oliwę z oliwek i rozczyn drożdżowy....

  • Tę niezwykle prostą potrawę wymyślili biedacy. Dziś chyba nie ma na świecie nikogo, kto by chociaż raz w życiu jej nie skosztował. Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Historia pizzy ma grubo ponad tysiąc lat. Wcześniej pieczone placki powszechnie znane były w starożytnej Grecji; podawano je również z okazji urodzin faraonów w Egipcie. Po raz pierwszy słowo pizza (łacińskie...