• Informacje na temat:

    dressing do carpaccio

Przepisy na temat: dressing do carpaccio
  • Smakowite kosmetyki na talerzu

    ...właściwości aromatyczne tego oleju mogą znaleźć zastosowanie także w kuchni, np. w japońskim carpaccio z olejem malinowym. Tak jak zawsze w przypadku kuchni japońskiej, słynącej z prostoty i świeżości, do(...). Na środku talerza układamy niewielki kopczyk z glonów wakame, a całość posypujemy przekrojonymi na pół malinami. Wszystko skrapiamy dressingiem. Smacznego!  (PAP Life)

  • Mało składników, aromat koperku i mięty, sprawiają, że ranch dressing jest najpopularniejszym sosem w USA. Dobrze sprawdzi się jako dodatek do grzanek, kanapek lub burgerów.

  • Dla fanów surowego mięska. Najlepsze robi mój Tata.

  • mniam

  • Po wielu próbach powstał dressing idealny. Po 1 bez żadnych, dziwnych, sztucznych rzeczy. Po 2 : po prostu najlepszy. Nie tylko do surówki, ale z powodzeniem można go użyć no w kanapkach w kurczakiem. Do dressingów i dań na surowo używam oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, "swojskiego". Aromat jaki daje,jest absolutnie nieporównywalny z olejem rzepakowym rafinowanym dostępnym w sklepach. Polecam!

  • Trudno określić czy jest to jeszcze deser czy już sałatka, ze względu na połączenie smaków słodkiego (gruszki) ze słonym (sos). Chyba nazewnictwo nie powinno przesądzać o wartości dania, a to danie jest i smaczne i łatwe (wbrew pozorom).

  • Wołowa polędwica z dodatkiem herbaty.

  • Propozycja na imprezową przystawkę

  • Niskokaloryczne danie.

  • Szybka, warzywna przekąska dla każdego.

Artykuły na temat: dressing do carpaccio
  • Jajko i spółka

    Tradycyjna Wielkanoc wymaga lekkiego retuszu. Zamiast mięs proponujemy ceviche z dorsza z cytrusami i dynią. A w miejsce sałatki jarzynowej - Carpaccio z buraków. Świętujmy lekko, zdrowo, wiosennie!

  • Tradycyjne Carpaccio włoskie wykonuje się z surowego mięsa łososia lub tuńczyka. Można jednak to wspaniałe danie przygotować używając marynowanego śledzia norweskiego. Sprawdźcie przepis! Składniki: 4 świeże filety ze śledzia norweskiego 1 bulwa kopru włoskiego 3 pomarańcze 100 g grubej soli morskiej 180 g cukru 20 g pieprzu 10 g przyprawy "5 smaków" 60 ml białego octu winnego 40 g masła 60 g rukoli 40 g orzeszków pinii 1/2 papryczki chili zielony pieprz świeży imbir świeża kolendra...

  • Skarby z lasu

    ...kruszonką, porcja ok. 7 zł Carpaccio z prawdziwków z płatkami sera i rukolą, porcja ok. 7,50 zł Grillowane kotlety jagnięce z lawendą i miętą oraz leśną sałatką, porcja ok. 24 zł Crème brûlée(...) do 170 st. C. Podawaj na ciepło z łyżką jogurtu lub lodami śmietankowymi. Carpaccio z prawdziwków Podczas grzybobrania szukaj najmniejszych prawdziwków, tych zakopanych w ściółce. Są jędrne...

  • Paulina Drażba to prezenterka, dziennikarka, lektorka. Od ponad 7 lat jest związana z "Pytaniem na śniadanie", w którym prowadzi "Czerwony Dywan". Pasjonatka nowych smaków, podróży, nurkowania i mody. Zdradziła nam swoje kulinarne upodobania. fot. Baranowski Michał / AKPA.PL 1. Moja ulubiona potrawa to... krewetki! Pod każdą postacią, choć najchętniej zwykłe, smażone na maśle z odrobiną czosnku, świeżej pietruszki i bagietką. Koniecznie skropione sokiem z limonek. 2. Najlepsza przekąska...

  • 5 leczniczych terapii z kolorowych warzyw

    ...ułóż na półmisku. Polej sałatkę dressingiem zrobionym z czterech łyżek oleju rzepakowego, soku z cytryny, szczypty soli i pieprzu. Koktajl potasowy Dwa duże pomidory umyj i rozdrobnij blenderem(...) solą ziołową oraz odrobiną pieprzu. Carpaccio wegetariańskie Dokładnie wyszoruj 2-3 buraki i ugotuj je w skórce. Ostudź, obierz ze skóry, a następnie pokrój w bardzo cienkie plastry. Ułóż na półmisku...

  • Wybranie odpowiedniego oleju może stanowić nie lada wyzwanie. W końcu nie każdy z nich nadaje się do smażenia, a niektóre możemy spożywać tylko na zimno. Podpowiadamy, w jaki sposób najlepiej je stosować. Fot. 123RF W ostatnich latach, coraz więcej osób stara się odżywiać w świadomy sposób. Czytamy etykiety, kupujemy ekologiczne produkty i unikamy fast-foodów, a wszystko po to, by jak najdłużej cieszyć się pełnią zdrowia. Czasem zdarza się, że nawet zdrowy produkt, gdy jest źle wykorzystany,...

  • Śniadanie do szkoły nie musi być nudne, ale nie musi też być wyszukane, wymagające znacznych nakładów pracy i pieniędzy. Wystarczy zastanowić się chwilę, co można zrobić, by było i smacznie, i ciekawie. Fot. 123RF/Picsel Są dzieci, które ze smakiem zjadają wszystko co naszykują rodzicie. Są też dzieci, które śniadania w domu nie zjedzą, a drugie przyniosą z powrotem do domu i będą chować w tornistrze. Tych drugich warto uczyć zdrowego i regularnego odżywiania, te pierwsze z radością...

  • Mówi się, że najlepiej poznać obcy kraj od kuchni. Dosłownie. Fot. 123RF/Picsel Wybieramy się do ojczyzny bodaj najpopularniejszej kuchni świata. Spaghetti, pizza, cappuccino i tiramisu, czyli słoneczna Italia, która może zaoferować znacznie więcej! Warto wyjść poza tradycyjny repertuar znanych nam doskonale jadłospisów. Oczywiście nigdzie na świecie nie zjemy takiej pizzy, jak u źródła, ale... Czytaj o prawdziwej pizzy. Kliknij!   Piadina to popularny włoski fast-food pochodzący z prowincji...

  • Jak można nie kochać kogoś, kto robi dla nas tosty? Ale co to właściwie znaczy robić tosty? Czy za wrzucenie do tostera, czy włożenie do opiekacza kilku kromek pieczywa, powinniśmy obdarzać kogoś miłością? Fot. 123RF/Picsel Amerykański sposób na tosty - to właśnie ten, już opisany. No i jaka to sztuka? Wystarczy mieć toster. Równie amerykańską metoda są tzw. sandwicze - żadnej filozofii tu nie ma - dwie kromki, ser, pomidor, opiekacz... Są jednak tosty warte najpiękniejszych uczuć. I nie...

  • Orzechy, kasztany jadalne i żołędzie przez lata nie miały dobrej passy. Traktowano je jako jedzenie dla biedoty i paszę dla zwierząt. Zepchnięte na boczny tor, powróciły na stoły stosunkowo niedawno i od tego czasu coraz częściej lądują na naszych talerzach lub w filiżankach. Kasztany jadalne są nie tylko smaczne, ale i zdrowe/Picsel Kiedyś traktowane jako substytut droższych ziemniaków i jadane głównie przez ubogich, dziś królują w wykwintnych restauracjach, zwłaszcza na Półwyspie...