• Informacje na temat:

    dorsza jemy ze skóra

Przepisy na temat: dorsza jemy ze skóra
  • Kuchnia pachnąca słońcem, morzem i oliwą

    ..., czekać na mezedes. Już za moment kelner postawi na środku stołu. Jeżeli znajdujemy się na którejś z wysp, możemy być pewni, że większość przekąsek będzie przygotowana z owoców morza. W głębi(...) delikatnie różowa taramosalata czyli pasta z chleba lub ziemniaków oraz ikry z dorsza. Albo pasta z upieczonego w całości na grillu bakłażana (baba ganush) o lekko wędzonym, dymnym smaku. Na...

  • Masz ochotę na małe co nieco? zdecydowanie najlepsza jest warzywna przekąska. sięgaj po jarzyny tak często jak tylko masz ochotę. jedz marchewkę- oglądając telewizje, pij soki pomidorowe pracując np przy komputerze, nie żałuj natki pietruszki do zupy....

  • Filet ze skórą z kaczki, wędzony w garnku, na zrębkach olchy.

  • Boczek wieprzowy, wędzony metodą w garnku na zrębkach olcha/buk. Dokładny opis wędzenia w garnku opisałam w artykule na moim profilu.

  • Filet z dorsza podany na porach duszonych w maśle z sosem z szalotki w winie. Potrawa smaczna, zdrowa i na tyle elegancka, że godna każdej okazji i każdego stołu.

  • Przepis ze starego zeszytu, z którego często korzystam, zarówno do przyrządzania dań jak i do zdjęć.

  • Boczek wieprzowy wędzony, niepeklowany, nie solony. Idealny do grochówki, fasolówki.

  • Jedz i chudnij- diety

  • ryba jest soczysta i chrupiąca, podawać z czym się lubi i na ciepło i na zimno...........SMACZNEGO!!!

  • Chrupiące frytki podane z usmażonym filetem z dorsza.

Artykuły na temat: dorsza jemy ze skóra
  • Łuszczyca atakuje skórę i kości

    .... Przynosi ulgę aż 80. procentom pacjentów z łuszczycą. Pokochaj słońce Promienie słoneczne działają przeciwzapalnie. Poza tym pod ich wpływem skóra wytwarza witaminę D, która regeneruje stawy. Ale(...) produkty, które działają przeciwzapalnie. Spożywaj oliwę, olej lniany, tłuste ryby morskie (dorsza, makrelę, łososia, halibuta, tuńczyka). Jedz cztery razy w tygodniu pestki dyni, orzechy włoskie. A także...

  • Jeśli prawdą jest, że człowiek ma swoje miejsce i własną przestrzeń na ziemi, to przestrzenią tą dla Agi i Kai jest zdecydowanie kuchnia. Podobne, ale... zarazem różne, czy to właśnie jest sekret ich bloga " Co dziś jemy Mamo? " Prawie codziennie zadajemy sobie pytanie "co zrobić na obiad'?. Zazwyczaj wybieramy gotowe półprodukty, w ogóle nic nie jemy lub udajemy się do baru mlecznego czy restauracji. Blog Agi i Kai pokazuje, że gotować można szybko, zdrowo, smacznie, pomysłowo i do tego...

  • 18 dietetycznych gwiazd. Jesz, ile chcesz i... chudniesz!

    ...kalorii - 70-80 kcal w 10 dag (niepolane tłuszczem!) Filet rybny 0,8 ED, najlepszy jest z dorsza - jego kaloryczność nie przekracza 80 kcal w 10 dag. Tłuszcz rybi jest zdrowy i nie tuczy! Banan 0,9 ED (i 90 kcal w 10 dag). Idealna przekąska między posiłkami. Banany dostarczają energii, a jednocześnie stabilizują poziom cukru we krwi (gdy zjemy banan, cukier nie spadnie zbyt szybko). Szynka 1,0 ED...

  • 15 lipca tego roku Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych opublikowała wyniki kontroli niektórych produktów, które kupujemy w sklepach. Jemy coraz gorzej czy coraz lepiej? Kontrolę przeszło ponad tysiąc próbek produktów. Fot. 123RF.COM/PICSELWśród przebadanych produktów były ryby, produkty mięsne, przetwory warzywne, oliwa z oliwek i jajka. Kontrolerzy wzięli pod uwagę: - cechy organoleptyczne (np. wygląd, smak, zapach, barwę i konsystencję produktów),- parametry...

  • Odstaw cukier – twoja skóra ci podziękuje!

    Mimo że średnia ilość spożywanego cukru na osobę maleje w ostatnich latach, to i tak wciąż jemy go za dużo. To prosta droga do nadwagi, chorób metabolicznych ale i problemów... ze skórą. Kiedy(...) i elastynę, przez co skóra ulega rozciągnięciu, wiotczeje i traci grubość. Jakby tego było mało AGE przyczyniają się do stresu oksydacyjnego - mówi Beata Kaleciński z Body Care Clinic w Katowicach...

  • Karnawał nieubłaganie dobiega końca. Wtorek przed Środą Popielcową to czas ostatnich bali i hucznych imprez, w czasie których tradycyjnie serwuje się przekąski ze śledzi. Mamy dla was kilka przepisów, którymi zachwycicie gości. Fot. 123RF/Picsel Ostatki, śledzik, mięsopust lub kozelek. Wiele nazw - to samo znaczne. W ten sposób nazywamy ostatnie dni karnawałowych szaleństw, poprzedzające okres Wielkiego Postu. To także fantastyczna okazja do zjedzenia czegoś naprawdę smacznego. Dlaczego w...

  • Moc kwasów omega

    Piękna skóra, zdrowe serce, świetna pamięć. Kwasy omega 3, 6, 9 wspomagają organizm pod warunkiem, że jesz je we właściwych proporcjach.

  • Aby osiągnąć kulinarny sukces, warto łączyć ze sobą produkty nie tylko pod względem smaku, ale również ich właściwości. W kuchni nie wszystkie duety są zgrane, a niektóre wręcz mogą nam szkodzić. Upewnijcie się, czy na pewno nie pojawiają się one w waszym jadłospisie. Jeśli umiejętnie korzystacie z darów Matki Natury, możecie zapomnieć o częstych przeziębieniach i wielu przykrych dolegliwościach. Większość substancji odżywczych, niezbędnych naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania,...

  • Co jeść po usunięciu woreczka żółciowego?

    .... schab, cielęcinę, dorsza). Smażone dania mogą stać się przyczyną biegunek i wzdęć. Wybieraj chudy nabiał, chude mięso ryby Jeśli mleko, to tylko 0,52 proc. tłuszczu. Jedz też jedynie chude sery(...) w tygodniu zjedz rybę. Jedna porcja to 150 g. Wybieraj dorsza lub solę - są najchudsze. Jedz oleje roślinne Też jednak z nimi nie przesadzaj. Do sałatek i surówek dodawaj nie więcej niż łyżkę dziennie...

  • Fruktoza, naturalnie obecna w owocach i sztucznie dodawanym do produktów syropie glukozowo-fruktozowym najprawdopodobniej w mniejszym stopniu niż glukoza „przekonuje” nasz mózg, że jesteśmy najedzeni. Czy możemy odczuwać głód zaraz po jedzeniu? Fot. 123RF.COM/PICSEL Do tej pory wszystko wydawało się jasne. Fruktoza to cukier prosty (w odróżnieniu od sacharozy, głównego składnika cukru spożywczego, która jest dwucukrem). Występuje zarówno w naturalnie w roślinach, jak i jako dodatek do...