• Informacje na temat:

    doradcasmaku michel

Przepisy na temat: doradcasmaku michel
  • Czasami lubimy gotować z przepisu innych. Dzięki temu mamy pewien odnośnik (smakowy) i dla nas i od Was...oraz od tych najlepsiejszych ;) No więc podjęliśmy się wyzwania i!!!! No sorki...pojechać musimy...bosko...mięso rozpływa się w ustach. Polecamy, koniecznie polecamy!

  • Caponata to rodzaj gulaszu z bakłażana. Pyszne danie pochodzi z Sycylii. Podaję przepis wg M Morana, ale oczywiście nieco przeze mnie zmieniony. Ja bakłażan zastąpiłam młodą cukinią, która nie potrzebowała solenia.

  • Coś zasmakowała mi kuchnia Michela Morana. To znowu z jego książki. Prowansalskie pomidory faszerowane kiełbasą (w moim przypadku i mięsem). Świetny smak i znakomita przystawka. Chociaż trochę więcej i na główne danie wystarczy.

  • Wypróbowany przepis na "Cannelloni na zimno z bakaliami i wędzoną szynką"

  • Autorski przepis Michela Morana, ambasadora Alei Smaków, Galerii Mokotów.

  • Delikatna zupa - krem z zielonego groszku z wędzoną rybą. Zaprawdę, powiadam Wam! tego trzeba spróbować! Niesłychanie aksamitna w smaku, w połączeniu z wędzonym halibutem aż głaszcze podniebienie! Powiem nieskromnie - najlepsza zupa jaką jadłem! Nie jest to mój wynalazek, ale zainspirowany kuchnią Michela Morana.

  • Bardzo proste, szybkie i smaczne danie. Danie przytoczone w książce "Moje smaki" Michela Morana (Muza, 2013). Dorsz pieczony w niskiej temperaturze (70 stopni) przez ok. 20 minut jest mięciutki i bardzo soczysty. Podany na smażonej papryce - poezja!

  • Jak nazywa się ulubiona potrawa stróża? … Zupka chińska, ponieważ w swojej budce ma tylko czajnik. Tyle tytułem wstępu. Zanim jednak przejdziemy do przepisu, kilka mało znanych faktów o cieciorce: – zaraz obok macy i karpia, jest to główna potrawa kuchni żydowskiej, która została umiłowana przez ten naród jeszcze w czasach starożytnych. Legenda głosi, że mniej więcej w XIII w p.n.e., na pewnej pustyni w okolicy góry Synaj doszło do błędu w tłumaczeniu, w wyniku którego z nieba spadła manna,...

Artykuły na temat: doradcasmaku michel
  • W cyklu Akademii Kulinarnej w Alei Smaków przenieśliśmy się tym razem do gorącej Hiszpanii. W minioną sobotę, Klienci Galerii Mokotów zostali zabrani w kulinarną podróż, przez szefa kuchni Michela Moran. Były pokazy, konkursy i wspólne gotowanie. Na koniec Mistrz zgodnie z tradycją oddał swojego fartucha. fot. materiały prasowe Podczas sobotnich pokazów Michel Moran przedstawił wszystkim tapas. Hiszpańskie przekąski składały się z tortilli, pomidorowo-paprykowego chłodnika gazpacho,...

  • Boże Narodzenie zbliża się wielkimi krokami. Z tej okazji spotkaliśmy się z Michelem Moranem - słynnym szefem kuchni, jurorem programu Masterchef oraz ambasadorem marki Kenwood. Fot. materiały prasowe Kilka dni temu mieliśmy okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych marki Kenwood. Głównym prowadzącym był Michel Moran - ambasador marki, znany wam chociażby z show Masterchef. Swoimi świątecznymi przepisami podzieliły się z nami również popularne blogerki. Święta Michela Morana Z czym...

  • Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, dlatego nasza redakcja postanowiła sprawdzić co pojawi się na świątecznym stole Michela Morana oraz kilku znanych blogerek. Fot. materiały prasowe Kilka dni temu mieliśmy okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych marki Kenwood. Głównym prowadzącym był Michel Moran - ambasador marki, znany wam chociażby z show Masterchef. Swoimi świątecznymi przepisami podzieliły się z nami również popularne blogerki. Kulinarne wskazówki Przedświąteczne spotkanie...

  • Ostatnio mieliśmy okazję przygotować pyszne, jesienne dania wraz z Michelem Moran - przesympatycznym jurorem polskiej edycji programu Masterchef oraz ambasadorem marki Kenwood. Fot. 123RF/Picsel Zupa dyniowa z trawą cytrynową Składniki: 1,5 l wywaru warzywnego 2 cebule 5 marchewek 2 dynie hokkaido kawałek korzenia imbiru Trawa cytrynowa - opcjonalnie Sól Pieprz cayenne Olej do smażenia 200g świeżego koziego sera 100ml śmietany 18% Świeża natka pietruszki lub kolendra Sposób...

  • Jego słynne "Oddaj fartucha!" chyba już zawsze kojarzone będzie z programem Master Chef. Michel Moran jest prawdziwą indywidualnością i wspaniałym kucharzem. Smakerowi zdradza swoje kulinarne upodobania.. fot. AKPA.PL Kiedy rozpoczęła się pana przygoda z gotowaniem? - O zostaniu kucharzem marzyłem już jako mały dzieciak, a dokładnie 1 września 1979 roku (miałem wówczas 14 lat) dostałem się do szkoły gastronomicznej w Paryżu wygrywając wcześniej konkurs kulinarny. Przez pierwsze dwa lata...

  • 2 kwietnia Michel Moran, kucharz i pasjonat gotowania, który skradł serca telewidzów jako juror polskiej edycji programu MasterChef powrócił z nową książką! „Doradca smaku" to zestaw 80 przepisów na różnorodne potrawy codzienne i wykwintne oraz zbiór skutecznych trików mistrza, które udoskonalą każde danie. Pierwsza książka Michela Morana „Moje smaki" opublikowana w 2013 roku cieszyła się ogromnym zainteresowaniem tych, którzy lubią gotować i poszukują nowych rozkoszy podniebienia. W nowej...

  • Cook Story by Samsung od roku celebruje kulinarne opowieści, uczy, inspiruje, odkrywa nowe smaki i talenty. Z okazji pierwszych urodzin, gościem specjalnym innowacyjnej przestrzeni kulinarnej był jeden z najlepszych szefów kuchni na świecie, zdobywca trzech gwiazdek Michelin – Michel Troisgros. Fot. materiały prasowe Na zebranych gości czekały nie tylko wybitne dania, lecz także solidna porcja trendów kulinarnych na 2019 rok. 3800 - niemal tylu gości odwiedziło, otwartą we wrześniu minionego...

  • Książka Michela Roux, jednego z najbardziej cenionych i utytułowanych szefów kuchni na świecie, zawiera ponad 130 przepisów i pomysłów na wykorzystanie jaj. Książka dzieli się na rozdziały, z których każdy poświęcony został innemu sposobowi przyrządzania jajek - począwszy od ich gotowania, smażenia, pieczenia, poprzez przyrządzanie naleśników, omletów, sufletów i tart, a skończywszy na deserach, takich jak kremy, ody, biszkopty i bezy. Przepisy zawarte w każdym rozdziale są ułożone od...

  • Książka w łatwy, prosty i przystępny sposób przedstawia wszystkie klasyczne gatunki ciasta, proponując imponujący zbiór oryginalnych przepisów. Każdy rozdział omawia odrębny rodzaj ciasta, poczynając od precyzyjnego - krok po kroku - opisu jego przygotowania. Szczegółowe przepisy proponują najróżniejsze sposoby jego wykorzystania - zarówno na słodko, jak i na słono. Przy czym przepisy klasyczne uwspółcześniono, a w nowych, innowacyjnych propozycjach wprowadzono nieznane dotąd smaki lub...

  • Już 5 kwietnia rozpoczną się poszukiwania kolejnego najlepszego kucharza amatora w Polsce. Castingi do najpopularniejszego programu kulinarnego na świecie to szansa, aby spróbować swoich sił pod okiem takich autorytetów jak Magda Gessler, Anna Starmach i Michel Moran. Kto zostanie następcą Oli Nguyen i zostanie 8. polskim MasterChefem? Fot. materiały prasowe/TVN Już w kwietniu w pięciu miastach Polski każdy, kto jest pełnoletni i chciałby spróbować swoich sił w kuchni „MasterChefa" ma szansę...