• Informacje na temat:

    dopiekanie sernika

Przepisy na temat: dopiekanie sernika
  • Polewa ze śmietaną Zott Natur 18%

  • Z racji zbliżających się wielkimi krokami Świąt Bożego Narodzenia, na pewno w domach wielu z Was zagoszczą serniki. Jeśli kupujecie przyprawę do sernika, to kliknijcie niżej i zobaczcie, jak zrobić ją samodzielnie. Oczywiście - w bardzo prosty sposób :)

  • Proste i bardzo smaczne lody ze swiezymi wisniami, herbatnikami Oreo i serkiem, który nadaje im nieporównywalny smak sernika.

  • Smaczne lody truskawkowe o smaku sernika, przygotowanie wraz z czekaniem pochlania troche czasu, ale niepowtarzalny smak z pewnoscia. to wynagrodzi.

  • Sernik japoński ma prawdopodobnie tyle wspólnego z Japonią, co barszcz ukraiński z Ukrainą. Jego nazwę tłumaczę sobie analogią z subtelną urodą Japonek, lekką kreską japońskich drzeworytów i minimalizmem w poezji. Sernik japoński w swej delikatności, w przeciwieństwie do ciężkich, tradycyjnych serników i mazistych cheesecake’ów, jest zaiste niezwykły. Konsystencją przypomina puszysty biszkopt, a piecze i przygotowuje się go właściwie tak, jak suflet. Ze względu na neutralny, słodko-serowy...

  • Na Świeta nie może zabraknąć w naszym domu sernika, bez piernika, to tez nie to samo, a że już wczesniej zaplanowałam upiec inne ciasta, miałam dylemat, z którego z tych dwóch zrezygnować...rewelacyjnym wyjściem z takiej sytuacji jest połączenie sernika z piernikiem :-). Jesli lubisz bardzo kremowe, delikatne serniki i przyprawy korzenne, to ciasto jest idealnym połączeniem :-) gorąco polecam, jeden z lepszych serników jakie jadłam :-)

  • Dziś przepis na świąteczny sernik i zarazem najlepszy sernik jaki jadłam! :) Dzięki temu sernikowi wiem już, że przepieczony sernik to nic dobrego. Ten przed wyłączeniem piekarnika jest blady i trochę płynny w środku - zostawiamy go w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami i wtedy się dopieka.

  • Sernik w starym stylu takim babcinym, ciężki na kruchym spodzie, wilgotny z sera prosto od krówki

  • Serniki cytrynowe mają bardzo intensywny i charakterystyczny smak, który wspaniale komponuje się z ich kremową strukturą. Wyjątkowo pyszne są serniki bardzo delikatne - bez żadnego spodu, właśnie takie jak ten. Można jeść kawałeczek, za kawałeczkiem, delektując się smakiem, aż... do skończenia całego ciasta.

  • Jeden z wielu rodzajów sernika, w sam raz do kawki.

Artykuły na temat: dopiekanie sernika
  • Tego o sernikach nie wiedziałaś

    Co na spód? Przeważnie spód sernika robię z ciasta kruchego. Czasami kruszę drobno herbatniki, np. czekoladowe, maślane, orzechowe, łączę je z roztopionym masłem i po wyrobieniu wykładam masą formę. Niekiedy zamiast ciasta używam owoców, np. moreli lub brzoskwiń z puszki czy wiśni z syropu. Bardziej puszysty Jeżeli chcę, by sernik był wilgotniejszy i bardziej puszysty, przecieram twaróg...

  • Zachwycili się nim starożytni, w Polsce pojawił się za sprawą Jana III Sobieskiego. Z okazji Międzynarodowego Dnia Sernika przedstawiamy ciekawostki, dotyczące tego wypieku. Pokażemy również, jak go przygotować, aby cieszyć się jego pełnym smakiem. Sernik to przepyszny deser, który 30 lipca obchodzi swoje święto. Międzynarodowy Dzień Sernika to idealny pretekst do zapoznania się z dziejami tego specjału oraz ciekawostkami na jego temat. Wydawać by się mogło, że to pyszne ciasto jest dość...

  • Trzy świąteczne serniki

    .... Galaretkę rozpuszczamy w 2/3 porcji wody podanej na opakowaniu. Wierzch zimnego sernika dekorujemy owocami. Zalewamy tężejącą galaretką. Sernik chłodzimy.

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Fot. 123RF/Picsel Historia sernika jest długa i interesująca. Pierwsze wzmianki na jego temat sięgają czasów starożytnych. W Grecji przysmakiem tym częstowano zwycięzców Igrzysk Olimpijskich. W dziele pt. „De Re Rustica", którego autorem jest rzymski polityk, mówca i pisarz...

  • Sernik to legendarne ciasto, które lubią niemal wszyscy. Jednak jego przygotowanie może przysporzyć nieco problemów. Co zrobić, aby zawsze był równy i puszysty? Nasi użytkownicy znają odpowiedzi na te pytania. Fot. 123RF/Picsel Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach i zawsze znika błyskawicznie. Co bardzo ważne, sernik jest również doskonałym polem do kuchennych eksperymentów. Niestety, ten smaczny wypiek może przysporzyć...

  • Cała rodzina zajada się Twoim ulubionym sernikiem, a Ty musisz obejść się smakiem z powodu restrykcyjnej diety? Nic podobnego! Sprawdź nasze pomysły na sernik bez laktozy w 3 odsłonach. Sernik bez laktozy przygotujesz na wiele sposobów. Tradycyjny twaróg możesz zastąpić sojowym tofu, kaszą jaglaną lub specjalnym twarogiem o obniżonej zawartości laktozy. Do ciasta wystarczy dodać suszone owoce, migdały, orzechy, a nawet masło orzechowe, aby uzyskać bardziej wyrazisty smak deseru. A jeśli...

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach, jednak latem mało kto ma ochotę je piec. W takiej sytuacji z pomocą przychodzą przepisy na serniki na zimno. Fot. 123RF/Picsel Wydawać by się mogło, że to pyszne ciasto jest dość niepozorne. Tymczasem niewiele osób wie, jak na przestrzeni wieków toczyły się losy tego smakowitego wypieku. Historia sernika Jest długa i interesująca. Pierwsze wzmianki na jego temat sięgają czasów...

  • Jak przygotować pyszny i delikatny sernik z rodzynkami? Siostra Anastazja i siostra Salomea mają sprawdzony sposób. Przekonajcie się sami! Sernik z rodzynkami. Bez spodu Składniki: 1 kg sera białego 1 budyń śmietankowy 1 szklanka cukru pudru 20 dag masła 1 cukier waniliowy starta skórka z 1 cytryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag rodzynek 2 łyżki mąki 1 łyżka smażonej skórki pomarańczowej 8 jaj Wykonanie: Rodzynki sparzyć, odsączyć i obtoczyć w mące.Białka ubić na sztywną...

  • Delikatny, aksamitny, kremowy z lekkim aromatem wanilii. Zobacz, jak przygotować przepyszny nowojorski sernik. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • Sernik przygotowany według tego przepisu wychodzi aksamitnie gładki i puszysty, jak chmurka. Składniki: Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu 2 jajka 100 g cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Ok. 75 g śmietanki 36% 150 g białej czekolady (połamanej na małe kawałki) Spód: 250 g kruchych ciasteczek (zmiksowanych) 2 łyżeczki przyprawy korzennej Ok. 60 g roztopionego masła Wykonanie: Przygotować tortownicę o średnicy 24 cm. Do środka wsypać zmiksowane ciasteczka, dodać masło. Wszystko...