• Informacje na temat:

    domowy paszet z podrobow

Przepisy na temat: domowy paszet z podrobow
  • Sprawdzony przepis na "Paszet z zielonymi oczkami"

  • Bardzo delikatna dla podniebienia, smaczna pasztetowa.

  • Smaczny gulasz i łatwy do przygotowania.

  • Makaron domowy przygotujemy w ciągu 45 minut, o tanim koszcie, nie jest to czynność bardzo trudna, myślę że każdy sobie z nim poradzi. Rosół domowy z kury, też może być bardzo smaczny. Wykonuje się znacznie szybciej, bo jeśli użyjemy mięsa z kury wystarczy go gotować 1- 1,5 godziny i będzie gotowy. Podany z makaronem własnej roboty albo ugotowanymi ziemniakami, z dodatkiem marchewki i natki pietruszki na pewno zachwyci domowników.

  • Znakomita przekąska na zakrapiany wieczór. Wybornie smakuje z dobrym pieczywem.

  • Troche pracochlonne, ale pyszne i pozywne. danie przygotowane z zoladkow i serc z kurczaka, z dodatkiem pieczarek i suszonego grzybka, na bazie bulionu warzywnego. jesli ktos lubi podroby, to polecam serdecznie w tej wlasnie wersji.

  • Smaczny pomysł na "Gulasz z podrobów"

  • pyszny chlebek domowej roboty

  • Pyszny i delikatny twaróg na bazie domowego mleka zsiadłego. Warto poświęcić mu parę chwil!

  • Pasztet przygotowałam na podstawie przepisu z kuchni polskiej.Zmieniłam go troszkę.Do pasztetu dodałam mięso wieprzowe i drobiowe.Bardzo smaczny.

Artykuły na temat: domowy paszet z podrobow
  • Nawet w małym mieszkaniu w mieście możesz przygotować ser niczym z wiejskiej zagrody. Nie jest to takie trudne, a jaka wielka satysfakcja! Choć mogłoby się wydawać, że tradycja wyrabiania serów i masła z mleka krów, owiec i kóz zanika dzisiaj nawet na wsiach, to w wielu gospodarstwach, zwłaszcza prowadzonych przez ludzi ceniących ekologię, wciąż mamy szansę skosztować prawdziwego domowego nabiału, a przyrządzanie naturalnego sera jest coraz bardziej popularną atrakcją gospodarstw...

  • Jaka jest historia wina? W jaki sposób powstaje alkohol? Jakie są potrzebne przyrządy do wyrobu wina? Jak wygląda przebieg produkcji wina w domu? Jak przeprowadzić fermentację, a później ją kontrolować? Czy wiesz, że wina można wyprodukować ze świeżych owoców, z wielu rodzajów owoców, z owoców z puszki, z suszonych owoców, a wreszcie z kwiatów, zbóż, z soku drzew? Poznaj receptury na wina i na napoje winopodobne (wermuty, wina ziołowe, wina lecznicze), miód pitny oraz dowiedz się wiele o...

  • Barszcz czerwony to nieodłączny element polskiej wigilii. Tego dnia w naszych kuchniach rządzi tradycja, dlatego warto poznać domowy sposób na prawdziwy zakwas z buraków. Fot. 123RF/Picsel Ciężko wyobrazić sobie bez niego Boże Narodzenie. Jego aromat pamiętamy z dzieciństwa, jako ten, który rozpoczynał najznakomitszą kolację całego roku. Jako że jego smak jest niezastąpiony, nie warto używać gotowych koncentratów, a postawić na tradycyjny barszcz zrobiony na zakwasie z buraków. Oto kilka...

  • Domowy makaron to jedno z tych dań, które powinien umieć przygotować każdy kucharz. Doskonale sprawdzi się nie tylko jako dodatek do zupy, ale również podstawa smacznych dań głównych. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • Zwykle kupujemy go w sklepie, nie będąc w pełni pewnym jego składu. Tymczasem zrobienie domowego majonezu to dosłownie kilka minut roboty. Fot. 123RF/Picsel Jak wiadomo, wszystko co domowe znaczy zdrowsze i lepsze. Kiedy postanawiamy stworzyć coś we własnej kuchni, mamy pewność co do tego, jakie składniki zostały użyte oraz że w majonezie nie znajdziemy żadnych niepożądanych dodatków jak konserwanty czy ulepszacze smaku. Ale co w sytuacji, gdy majonez jest nam potrzebny, a czasu na jego...

  • W ostatnich latach w naszym kraju zapanowała moda na domowe pieczenie chleba. Wiele osób własnoręcznie zagniata bochenki i samodzielnie tworzy zakwasy, bo w końcu nic nie smakuje tak dobrze jak kromka świeżego, domowego pieczywa. Fot. 123RF/Picsel Statystyczny Polak zjada rocznie blisko 100 kilogramów chleba, dlatego warto wiedzieć w jaki sposób wpływa on na nasze zdrowie. Jak się okazuje, jedząc chleb, możemy bardzo dużo zyskać. Zawarte w nim magnez oraz witaminy z grupy B poprawiają...

  • Uprawiając sport tracisz wodę, więc naturalnym odruchem po treningu jest nawodnienie organizmu i dostarczenie mu potrzebnych składników mineralnych i witamin. Jednak czy sięganie po dostępne w sklepach napoje izotoniczne jest dobrym rozwiązaniem? Fot. 123RF/Picsel Izotoniki to napoje, które mają na celu dostarczenie organizmowi odpowiedniej ilości wody, elektrolitów, witamin, soli i niewielkiej ilości węglowodanów, które zostały wydalone podczas intensywnego treningu. Izotoniki dla...

  • Frytki, burgery, kebaby – synonimy niezdrowego jedzenia. To właśnie ono, jako pierwsze, ląduje na naszej żywieniowej czarnej liście, gdy przechodzimy na dietę. Ale czy naprawdę musimy o nich zapomnieć? Nic z tych rzeczy! Fot. 123RF Wystarczy zaledwie kilka chwil, aby własnoręczne przygotować zdrowe wersje popularnych fast-foodów. Nic nie ocieka tłuszczem, a my mamy pełną kontrolę nad tym, co finalnie znajdzie się na naszym talerzu. Stworzenie zdrowego fast-foodu wcale nie jest dużym...

  • Niezwykły poradnik zawierający 1500 przepisów na potrawy z kasz, ziemniaków, ryżu i makaronu, warzyw i grzybów, owoców morza i ryb, mięsa i podrobów, na dania główne, zupy, desery, sałatki, sosy, napoje zimne i gorące... Wśród nich przepisy na potrawy szybkie i łatwe oraz takie, którym trzeba poświęcić więcej czasu i uwagi. Obszerne wprowadzenie omawiające podstawy zdrowego gotowania oraz liczne porady dotyczące doboru odpowiedniego sprzętu kuchennego, sposobu sprawiania ryb, dzielenia...

  • Pizza, hamburgery, frytki, tortille…aż ślinka cieknie na samą myśl o fast foodach, ale przecież są one też najczęściej wymieniane jako przykłady niezdrowej żywności. Czy jedzenie faktycznie musi być albo pyszne albo zdrowe? Czy jedzenie faktycznie musi być albo pyszne albo zdrowe? Jak zadbać o wartości odżywcze, nie tracąc przy tym smaku? Dlaczego domowy fast food może być lepszy od tego serwowanego w popularnych sieciówkach? I w końcu jak przygotować te dania prosto, apetycznie i (zgodnie...