• Informacje na temat:

    domowy na mielonke

Przepisy na temat: domowy na mielonke
  • Domowa mielonka w słoiku Nic nie może równać się ze smakiem domowych potraw. Domowa mielonka słoikowa to jest właśnie to :) Pyszna kiełbasa z galaretką i smarowidełkiem w postaci tłuszczyku, a co ważne, bez "dziwnych dodatków" - jedynie naturalne zioła i przyprawy. Prawdziwa kiełbasa słoikowa, którą z powodzeniem można przygotować w domu. Mielonka - wypróbowany przepis. Zapisujcie i ulepszajcie go oczywiście :) Polecam!

  • Z przepisu wychodzi 8 słoików 500 ml

  • Sprawdzony przepis na "Domowa mielonka"

  • Wędliny z szynkowaru, odsłona druga. Tym razem proponuję mielonkę wieprzową z dodatkiem czarnych oliwek. Pyszności, koniecznie musicie spróbować.

  • Kolejna odsłona domowej wędliny. Pieczona mielonka z łopatki. Bardzo prosta i szybka do zrobienia. Idealna na kanapki, pasuje z różnymi dodatkami. Robiona w domu więc wiemy co jemy, bez żadnych sztucznych i niezdrowych dodatków.

  • Domowego wyrobu mielonka wieprzowa w osłonce barierowej termokurczliwej. Jest smaczna i łatwa do wykonania. Polecam.

  • Pyszna domowa wędlina prosto z szynkowara.

  • Pyszna, panierowana mielonka.

  • z podsmażaną cebulą

  • Bardzo smaczna zupa z młodej białej kapusty z dużą ilością kopru. Jako dodatek do zupy użyłam mielonki ze słoika (swojskiej), jeżeli nie mamy, możemy użyć konserwę mielonkę.

Artykuły na temat: domowy na mielonke
  • Orzech na zdrowie

    Zmęczone nogi? Kto nie zna tego uczucia. Oto domowy sposób na złagodzenie dolegliwości.

  • Nawet w małym mieszkaniu w mieście możesz przygotować ser niczym z wiejskiej zagrody. Nie jest to takie trudne, a jaka wielka satysfakcja! Choć mogłoby się wydawać, że tradycja wyrabiania serów i masła z mleka krów, owiec i kóz zanika dzisiaj nawet na wsiach, to w wielu gospodarstwach, zwłaszcza prowadzonych przez ludzi ceniących ekologię, wciąż mamy szansę skosztować prawdziwego domowego nabiału, a przyrządzanie naturalnego sera jest coraz bardziej popularną atrakcją gospodarstw...

  • Sałatki? Idealne na wiosnę!

    ...i domowych wędlin. Przepiórcze jajeczka w zieleni Składniki na 4 porcje: 8 przepiórczych jajek, 1 opakowanie różnych rodzajów sałat, 1 zielony ogórek, 1 marchewka, 1/2 pęczka koperku, sól, pieprz...

  • Jaka jest historia wina? W jaki sposób powstaje alkohol? Jakie są potrzebne przyrządy do wyrobu wina? Jak wygląda przebieg produkcji wina w domu? Jak przeprowadzić fermentację, a później ją kontrolować? Czy wiesz, że wina można wyprodukować ze świeżych owoców, z wielu rodzajów owoców, z owoców z puszki, z suszonych owoców, a wreszcie z kwiatów, zbóż, z soku drzew? Poznaj receptury na wina i na napoje winopodobne (wermuty, wina ziołowe, wina lecznicze), miód pitny oraz dowiedz się wiele o...

  • Przepis na życie

    Nebrowa przywozimy co rok kilka butelek musującego muscadora. Bąbelki działają na chandrę. Grażyna wierzy, że jedzenie wpływa na nastrój. Kiedy jest smutna, ma ochotę na domowy biały ser z malinową...

  • Domowy makaron to jedno z tych dań, które powinien umieć przygotować każdy kucharz. Doskonale sprawdzi się nie tylko jako dodatek do zupy, ale również podstawa smacznych dań głównych. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • Koniec kłopotów z woreczkiem żółciowym

    Medycyna zna skuteczne metody, by zapobiegać zapaleniu i kamicy lub leczyć je prostymi zabiegami.

  • W ostatnich latach w naszym kraju zapanowała moda na domowe pieczenie chleba. Wiele osób własnoręcznie zagniata bochenki i samodzielnie tworzy zakwasy, bo w końcu nic nie smakuje tak dobrze jak kromka świeżego, domowego pieczywa. Fot. 123RF/Picsel Statystyczny Polak zjada rocznie blisko 100 kilogramów chleba, dlatego warto wiedzieć w jaki sposób wpływa on na nasze zdrowie. Jak się okazuje, jedząc chleb, możemy bardzo dużo zyskać. Zawarte w nim magnez oraz witaminy z grupy B poprawiają...

  • Chemia w jedzeniu

    Zawarte w żywności składniki chemiczne, każdy z osobna, są dopuszczone do spożycia. Problem polega na tym, że nikt nie wie, jak działają na organizm, jeśli je wszystkie połączyć. Z najnowszych badań wynika, że przeciętny Polak spożywa rocznie 2 kg środków chemicznych. A trzeba wiedzieć, że lista powodowanych przez chemię chorób jest tyleż długa, co przerażająca. Otwierają ją wszelkie dolegliwości przewodu pokarmowego, od prostej zgagi po nowotwory żołądka i jelita grubego. Najwięcej pracy z...

  • Frytki, burgery, kebaby – synonimy niezdrowego jedzenia. To właśnie ono, jako pierwsze, ląduje na naszej żywieniowej czarnej liście, gdy przechodzimy na dietę. Ale czy naprawdę musimy o nich zapomnieć? Nic z tych rzeczy! Fot. 123RF Wystarczy zaledwie kilka chwil, aby własnoręczne przygotować zdrowe wersje popularnych fast-foodów. Nic nie ocieka tłuszczem, a my mamy pełną kontrolę nad tym, co finalnie znajdzie się na naszym talerzu. Stworzenie zdrowego fast-foodu wcale nie jest dużym...