• Informacje na temat:

    domowy hamburger

Przepisy na temat: domowy hamburger
  • Hamburgery na pikantnie

    .... 2 cm. Na środku każdego burgera zrób kciukiem 1-cm wgłębienie. Dzięki temu podczas grillowania kotlety się nie wybrzuszą, i pozostaną idealnie płaskie. Hamburgery ułóż na rozgrzanym ruszcie. Grilluj je...

  • Hamburger zrobiony od podstaw. Rodzina orzekła że jest lepszy od kupnego. Polecam zrobić bułki samemu, można je przechowywać do trzech dni. Jeżeli chodzi o dodatki można wykorzystać to co lubimy i mamy w lodówce.

  • Hamburgery Przemysława Salety

    Znany polski bokser dzieli się przepisem na hamburgery domowej roboty.

  • Tworzymy smaki jakie nam odpowiadają w naszych hamburgerach.Ja daję mój przykład i bardzo polecam taki skład:)

  • Domowe hamburgery

    Składniki na 4 porcje: 40 dag mielonego mięsa wołowego, drobiowego lub mieszanego; 1 żółtko; 1 duża cebula; 1-2 dojrzałe pomidory; 1/4 główki sałaty lodowej; sól; pieprz; 4 bułki z sezamem do hamburgerów (lub zwykłe kajzerki); 4 łyżki majonezu; 2-3 łyżki oleju do smażenia.

  • Popularny i lubiany fast food w wersji domowej i zdrowej

  • Made in USA

    Hamburger i hot dog mogą być wyrafinowanymi potrawami, a bajgiel podstawą pysznej kanapki z łososiemjak z Nowego Jorku. Spróbuj! Nie potrzebujesz wizy...

  • Niby niezdrowe jedzenie, choć wołowina jest jedną ze zdrowszych mięs. Zdrowsze będzie, jak od podstaw zrobimy je w domowym zaciszu, ciesząc się ich smakiem z bliskimi i przyjaciółmi.

  • Pyszne danie na kolację z przyjaciółmi.

  • Przepis wart wypróbowania: "Domowy hamburger z cielęciną i czerwoną cebulą"

Artykuły na temat: domowy hamburger
  • Domowy hamburger z polędwicą

    Z mięsa zrób płaski kotlet wielkości bułki. Usmaż z obu stron i dopraw solą oraz pieprzem.  Bułkę przekrój na pół i podpiecz na suchej patelni.  Złóż hamburgera,...

  • Nawet w małym mieszkaniu w mieście możesz przygotować ser niczym z wiejskiej zagrody. Nie jest to takie trudne, a jaka wielka satysfakcja! Choć mogłoby się wydawać, że tradycja wyrabiania serów i masła z mleka krów, owiec i kóz zanika dzisiaj nawet na wsiach, to w wielu gospodarstwach, zwłaszcza prowadzonych przez ludzi ceniących ekologię, wciąż mamy szansę skosztować prawdziwego domowego nabiału, a przyrządzanie naturalnego sera jest coraz bardziej popularną atrakcją gospodarstw...

  • Domowe burgery

    ...sadzone. Wierzch hamburgerów przykryj pozostałą bułką. Gotowe burgery zepnij długimi wykałaczkami i podawaj z frytkami oraz sałatką z kapusty.

  • Jaka jest historia wina? W jaki sposób powstaje alkohol? Jakie są potrzebne przyrządy do wyrobu wina? Jak wygląda przebieg produkcji wina w domu? Jak przeprowadzić fermentację, a później ją kontrolować? Czy wiesz, że wina można wyprodukować ze świeżych owoców, z wielu rodzajów owoców, z owoców z puszki, z suszonych owoców, a wreszcie z kwiatów, zbóż, z soku drzew? Poznaj receptury na wina i na napoje winopodobne (wermuty, wina ziołowe, wina lecznicze), miód pitny oraz dowiedz się wiele o...

  • Kotleciki na grzance

    Domowy hamburger.

  • Domowy makaron to jedno z tych dań, które powinien umieć przygotować każdy kucharz. Doskonale sprawdzi się nie tylko jako dodatek do zupy, ale również podstawa smacznych dań głównych. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • ...sprawiało nam do tej pory nieskrywaną przyjemność. Jedną grupę stanowią słodycze ze względu na dużą zawartość cukrów prostych. Zaraz za nimi plasują się hamburgery, kebaby czy tortille. Niby są w nich(...) i pożywnego hamburgera zjedzonego w domu, niż takiego, którego składu możemy się jedynie domyślać. Poniżej przedstawiamy przepisy na dania wzorowane popularnymi kanapkami. W zależności od kaloryczności...

  • Fast food nie musi nam się od razu kojarzyć z czymś złym. Domowej roboty burger, czy kebab zaspokoją największy głód i są znacznie lepszą oraz zdrowszą alternatywą do tych podawanych z budki. Fot.123RF/Picsel Początki fast foodów Kiedy myślisz o fast foodzie, pierwszym krajem, który przyjdzie Ci na myśl, będzie prawdopodobnie USA. To właśnie przez kulturę amerykańską został on rozpowszechniony. Ale fast food nie jest nowym wynalazkiem. Już w starożytności można było kupić szybko przyrządzane...

  • Klasyczny burger Jurka Sobieniaka

    Górną część bułki smarujemy keczupem, dolną musztardą wymieszaną z majonezem. Na spód kładziemy kępkę pokrojonej sałaty, łyżkę posiekanych pomidorów, na to usmażony hamburger, na wierzch plastry ogórka konserwowego pokrojone wzdłuż. Całość przykrywamy górną częścią bułki. Gotowe i pyszne! Przepis pochodzi z książki Jurka Sobieniaka  "Street food. Głód ulicy."  Wydawnictwo Pascal.

  • W ostatnich latach w naszym kraju zapanowała moda na domowe pieczenie chleba. Wiele osób własnoręcznie zagniata bochenki i samodzielnie tworzy zakwasy, bo w końcu nic nie smakuje tak dobrze jak kromka świeżego, domowego pieczywa. Fot. 123RF/Picsel Statystyczny Polak zjada rocznie blisko 100 kilogramów chleba, dlatego warto wiedzieć w jaki sposób wpływa on na nasze zdrowie. Jak się okazuje, jedząc chleb, możemy bardzo dużo zyskać. Zawarte w nim magnez oraz witaminy z grupy B poprawiają...