• Informacje na temat:

    domowe sposoby na mielenie twarogu

Przepisy na temat: domowe sposoby na mielenie twarogu
  • Domowe makarony według włoskich przepisów

    Dla Włochów to danie narodowe. Bez codziennej porcji pasty, jak nazywają makaron przyrządzany na różne sposoby, nie wyobrażają sobie życia. Warto się skusić!

  • Niedawno pisałam o opłakanych skutkach spożywania alkoholu. No ok… ale co zrobić gdy mleko… yyy tzn. wódeczka już się rozlała, a Was męczy kac morderca? Wypiszę jedynie w kilku krótkich punktach bo wiem, że na „wspomnieniu dnia wczorajszego” ciężko się czyta :)

  • Są to najsmaczniejsze kotlety, jakie jadłam.Obiad do wyboru.Z tych składników,można robić burgery,szaszłyki,normalne kotlety mielone w bułce i w sosie,itd.

  • Domowa pizza może mieć chrupki spód, jak w dobrej pizzerii. Jest na to kilka sposobów.

  • Kiedy tylko poczuję pierwsze objawy przeziębienia (grypę leczy się już zgodnie z zaleceniami lekarza) stosuję dwa domowe sposoby na to, żeby nie przerodziło się ono w coś poważniejszego. Pierwszy sposób to po kolei: garść witamin z dużą zawartością witaminy C, następnie po jakiejś godzinie aspiryna lub podobnie działający środek, po kolejnej kilka kanapek z twarożkiem i dużą dawką czosnku. Na koniec serwuję dobrego drinka i idę spać. Następnego dnia rano dla utrzymania dobrej formy poprawiam...

  • Dwa przepisy na smaczną i sycącą zapiekankę z ryżem.

  • Przygotowując dżemy, konfitury, itp. często wspomagamy się kupnymi proszkami żelującymi, które przyspieszają zagęszczenie się przetworów. Jest jednak kilka domowych sprawdzonych sposobów by uzyskać równie szybko gęsty dżem bez dodatku sztucznych konserwantów.

  • Opisuję tu jeden sposób, moim zdaniem - łatwiejszy. Więcej można przeczytać na blogu - zapraszam!

  • Kiedy rozpoczyna się sezon letni wiele osób czeka z niecierpliwością na świeżo kiszone ogórki. Niestety, nawet na ogórki małosolne trzeba poczekać kilka dni. Istnieją jednak sposoby, które proces kiszenia przyspieszają:)

  • Przepisów na faszerowane jajka jest mnóstwo, dla mnie najprostsze pomysły są najlepsze.

Artykuły na temat: domowe sposoby na mielenie twarogu
  • O tym, dlaczego warto zadbać o samodzielne uzdatnianie wody nie trzeba nikomu mówić. Woda pokonując setki kilometrów w miejskich wodociągach zwykle ulega ponownemu zanieczyszczeniu. Jak prawidłowo uzdatnić wodę w domu i co powinniśmy z niej odfiltrować? Fot. 123RF/PicselChoć zakłady wodociągowe same uzdatniają wodę, po przebyciu całej drogi do kranu, wymaga ona ponownego oczyszczenia, zanim trafi do naszych szklanek. Możemy to zrobić niskim kosztem, przy pomocy dzbanków filtrujących lub...

  • Drożdżówki z serem, sałatka owocowa i fit ciasteczka, to znakomity pomysł na słodkie śniadanie. Drożdżówki z serem340 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży saszetka cukru waniliowego ½ szklanki mleka szczypta soli4 łyżki oleju 2 żółtka (białek nie wyrzucać, będą potrzebne do posmarowania bułeczek) olej do wysmarowania miski250 g twarogu półtłustego 1 jajko2 łyżki waniliowego proszku budyniowego saszetka cukru waniliowego2 łyżki cukru mąka do podsypania blatu½ szklanki cukru pudru sok z...

  • Stary barek ze skrzypiącymi drzwiczkami, zamykany na klucz, a w środku karafka z grubego szkła i zestaw malutkich kieliszeczków. Charakterystyczny brzęk szkła i rozchodzący się aromat, zwiastuje nadejście leniwego popołudnia. Spędzonego w gronie najbliższych przy kieliszku domowej nalewki. Fot. 123RF/Picsel W czym tkwi sekret takich magicznych chwil? W umiejętności nieśpiesznego smakowania wolnego czasu, prowadzenia leniwej rozmowy i powolnego popijania doskonałego trunku. Bo nalewka nie...

  • Jesień to czas, kiedy szczególnie łatwo o różnego rodzaju choroby i przeziębienia. Spośród wszystkich objawów, jednym z najbardziej uciążliwych jest ból gardła. Jak sobie z nim radzić? Poza lekami z apteki, możecie wypróbować również naturalne sposoby. Walcząc z bólem gardła lub chrypką, nie musimy od razu sięgać po leki z apteki. W przypadku mniej groźnych infekcji, doskonale sprawdzą się domowe sposoby, które znały już nasze babcie. Okłady i różnego rodzaju płukanki znane są od bardzo...

  • Zwłaszcza latem są prawdziwą zmorą. Pojawiają się znikąd i panoszą się głównie w kuchni. Masz problem z muszkami owocówkami? Oto domowe sposoby jak się ich pozbyć. Fot. 123RF/Picsel Muszki owocówki to poważny problem. Trzeba się ich pozbyć raz a dobrze. Owady nie tylko nas irytują, kolonizując wszelkie resztki jedzenia, które znajdą na swojej drodze, są też groźne dla naszego zdrowia. Przenoszą drobnoustroje np. ze śmietnika, na którym dopiero co żerowały. Przede wszystkim należy pamiętać...

  • Choroby wywoływane przez kleszcze to jeden z największych problemów, z jakimi borykamy się latem i późną wiosną. W jaki sposób się przed nimi chronić? Oto kilka naturalnych sposobów, które zminimalizują ryzyko ukąszenia. Niestety, z letnich wędrówek po lasach możemy przywieźć coś więcej niż dobry humor i miłe wspomnienia. Ukąszenie kleszcza nie jest bolesne, jednak jego konsekwencje mogą być bardzo nieprzyjemne. Owady te przenoszą wiele groźnych chorób, spośród których najgroźniejszymi jest...

  • Choroby wywoływane przez kleszcze to jeden z największych problemów, z jakimi borykamy się latem i późną wiosną. W jaki sposób się przed nimi chronić? Oto kilka naturalnych sposobów, które zminimalizują ryzyko ukąszenia. Niestety, z letnich wędrówek po lasach możemy przywieźć coś więcej niż dobry humor i miłe wspomnienia. Ukąszenie kleszcza nie jest bolesne, jednak jego konsekwencje mogą być bardzo nieprzyjemne. Owady te przenoszą wiele groźnych chorób, spośród których najgroźniejszymi jest...

  • Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Nasz gust zmienił się znacznie od czasów babć, a przetwory te coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym aromatem chili i octu. Stały się też doskonałym dodatkiem do serów, mięs i deserów. Przygotowuje się je w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są słodkie, pikantne, czy łagodne, zawsze smakują...

  • Chcemy, by nasze potrawy były wyśmienite i długo zachowywały swój smak. Marynowanie jako sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych znowu staje się popularne. Wypróbuj nasze niecodzienne przepisy na marynowane owoce, warzywa, grzyby, ryby, orzechy, zioła i jajka. Produkty te konserwujemy w oleju, occie, cukrze, soli i alkoholu. Podpowiemy Ci, jak zrobić pesto nie tylko pomidorowe, lecz także makowe, borowikowe i z pestek dyni. Nauczymy Cię, jak zamarynować kapary i ślimaki....

  • Na wielkanocnym stole, oprócz jaj, tradycyjnie pojawiają się wędliny. Niestety, mimo bogatej, polskiej tradycji wędliniarskiej, o dobrą szynkę, baleron czy boczek coraz trudniej. Fot. 123RF/Picsel Wędliny, choć wyglądają zachęcająco w sklepach, po kilku dniach spędzonych w lodówce tracą aromat i świeżość... Dlaczego więc nie pokusić się o przygotowanie ich samodzielnie, za trudne? Nic bardziej mylnego!   Wybieramy się do dobrego mięsnego, rzeźnika lub na wieś i kupujemy wieprzowinę, wołowinę...