• Informacje na temat:

    domowe pieczywo z patelni

Przepisy na temat: domowe pieczywo z patelni
  • Podpłomyki - na ratunek, gdy zabraknie ci pieczywa

    Nie ma to jak świeże pieczywo na śniadanie - gorzej, kiedy naprawdę go zabraknie. Jeśli nie chcesz specjalnie iść do piekarni, zrób podpłomyki. Te w różowej wersji z pewnością skradną serca i podbiją kubki smakowe amatorów bułek czy chleba.

  • Przepis wart wypróbowania: "Domowe pieczywo z ziołowym serkiem"

  • Sokołów: Najlepsze sposoby na pieczoną szynkę

    Pieczona szynka to element obowiązkowy bożonarodzeniowego stołu. Jej aromatyczny zapach kojarzy się z ciepłem domowego ogniska i spotkaniami w rodzinnym gronie. Teraz każdy, kto chce czerpać z kulinarnej, polskiej tradycji w prosty sposób, przygotuje kruchą, pachnącą szynkę prosto z pieca! Jeżeli w świątecznym przejedzeniu nie uda się jej w całości zjeść, z pozostałego upieczonego mięsa...

  • W każdym domu zdarza się /przynajmniej od czasu do czasu/ kupić zbyt dużo pieczywa. Bułki i chleb na drugi dzień nie smakują już tak dobrze jak świeże a w kolejnych dniach już nikt po czerstwe pieczywo ręki nie wyciągnie. I co z takim pieczywem zrobić ? Oprócz tradycyjnej bułki tartej możemy wykorzystać czerstwe pieczywo na kilka innych sposobów.

  • Kulinarna egzotyka na dobry początek dnia

    Tamagoyaki, czyli japoński rolowany omlet, jest daniem bardzo popularnym w kraju Kwitnącej Wiśni, które bez trudu możemy przyrządzić w domowej kuchni. To świetny sposób na szybką i zdrową przekąskę, doskonałą na śniadanie czy lunch w pracy. Znakomitym dodatkiem do omletu będą chlebki np. Tovago. Chrupiące pieczywo świetnie komponuje się z delikatnym, rozpływającym się w ustach omletem...

  • Najlepszy sposób aby nie marnować nadmiaru pieczywa w domu lub nie wyrzucać czerstwych bułek lub chleba to zrobienie z nich zapiekanek!  Takie domowe są najlepsze. Dodajemy ulubione dodatki oraz sosy i pyszna kolacja na ciepło gotowa. Polecam!

  • Francuskie tosty z miodem i leśnymi owocami

    .... Jeśli masz pieczywo tostowe, poprzecinaj kromki w trójkąty, jeśli dużą chałkę – na połówki. Zanurz kromki pieczywa w masie jajecznej, chwilę zaczekaj, żeby dobrze nasiąkły. 2. Na dużej patelni(...)Składniki: 8 kromek pszennego pieczywa tostowego, bułki paryskiej lub chałki (pieczywo powinno być lekko przeschnięte), 4 jajka, 2/3 szklanki mleka, 2 łyżki cukru waniliowego...

  • Rogaliki, chałka czy bułki maślane są pyszne, ale mogą być jeszcze lepsze!

  • Kulinarne afrodyzjaki – jak je wykorzystać w kuchni?

    ...marinera, czyli danie, bazujące na rybach i owocach morza to doskonały sposób, na wyjątkową, walentynkową kolację - mówi Rafał Borys - Paellę je się bowiem ze wspólnej, specjalnej patelni tzw(...)), a także domowej produkcji sangria lub tinto de verano.   Klasyka gatunku - szampan, kawior, truskawki Szampan i truskawki - pobudzające zmysły połączenie, które w gastronomicznym ujęciu stanowi...

  • pyszna, chrupiaca skorka i mieciutkie wnetrze :))

Artykuły na temat: domowe pieczywo z patelni
  • Domowe pasztety

    .... Bułkę zalej bulionem. Wątróbki oczyść i opłucz pod bieżącą wodą. Cebulę obierz z łupin i drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulę, mieszając zeszklij. Następnie dodaj wątróbkę, smaż ok...

  • Z pewnością nie raz zdarzyło wam się kupić zbyt wiele chleba, który bardzo szybko się zsechł i już nie za bardzo nadawał się do jedzenia. Co z nim zrobić? Na pewno nie wyrzucać! Podpowiadamy, w jaki sposób wykorzystać czerstwe pieczywo. Statystyczny Polak zjada rocznie blisko 100 kilogramów chleba, dlatego warto wiedzieć w jaki sposób wpływa on na nasze zdrowie. Jak się okazuje, jedząc chleb, możemy bardzo dużo zyskać. Zawarte w nim magnez oraz witaminy z grupy B poprawiają sprawność układu...

  • Odchudzamy naszą kuchnię

    ...​ Czujesz, że powinnaś stracić kilka kilogramów, przede wszystkim dla zdrowia, ale liczenie kalorii to nie dla ciebie? Nie chcesz też rezygnować z tradycyjnych domowych obiadów? Wcale nie musisz, możesz po prostu odchudzić domowe przepisy.

  • Z pewnością nie raz zdarzyło wam się kupić zbyt wiele chleba, który bardzo szybko się zsechł i już nie za bardzo nadawał się do jedzenia. Co z nim zrobić? Na pewno nie wyrzucać! Podpowiadamy, w jaki sposób wykorzystać czerstwe pieczywo. Statystyczny Polak zjada rocznie blisko 100 kilogramów chleba, dlatego warto wiedzieć w jaki sposób wpływa on na nasze zdrowie. Jak się okazuje, jedząc chleb, możemy bardzo dużo zyskać. Zawarte w nim magnez oraz witaminy z grupy B poprawiają sprawność układu...

  • Zrezygnuj z masła. Oto jego krewni

    ...​Nawet nie zauważysz braku masła, gdy posmarujesz pieczywo pysznym domowym smarowidłem, przygotowanym ze zdrowych roślinnych składników. Zajmie ci to zaledwie kilka minut. Pasta, hummus, pesto, przecier... Wybór należy do ciebie.

  • Przygotowanie bezglutenowego pieczywa nie należy do najłatwiejszych zadań, jednak nie jest niewykonalne. Doskonale wiedzą o tym nasi użytkownicy, którzy podzielili się z nami wieloma, bardzo ciekawymi przepisami. Fot. 123RF/Picsel Celiakia (choroba trzewna) to immunologiczna choroba o podłożu genetycznym, charakteryzująca się nietolerancją glutenu ( białka zapasowego zawartego w zbożach). Działający toksycznie gluten prowadzi do zaniku kosmków jelita cienkiego, które są odpowiedzialne za...

  • Gotowanie dla smyka alergika

    Twój szkrab jest uczulony i musi dostawać posiłki inne niż reszta rodziny? Nie wpadaj w panikę. Wprowadzenie diety nie jest wcale takie trudne. Nasze rady ułatwią ci zorganizowanie domowej kuchni na nowo.

  • 28 maja to Światowy Dzień Hamburgera, w którym bezkarnie możemy się zajadać tymi jedynymi w swoim rodzaju kanapkami. Od dłuższego czasu triumfują w lokalach gastronomicznych, ciesząc się uznaniem starszych i młodszych. Trudno przejść obok nich obojętnie, bo urzekają bogactwem składników, fantazją podania, smakiem i efektem, jaki gwarantują - czujemy się po nich naprawdę spełnieni kulinarnie. O czym mowa? Oczywiście - o burgerach! Nic dziwnego, że i one mają swoje święto! Proponujemy jednak...

  • ...pieczywo, a następnie osącz na ręczniku papierowym. Na tej samej patelni usmaż pieczarki i cebulę, oprósz je mąką. Wlej bulion i śmietanę. Gotuj przez dwie minuty. Dopraw solą i pieprzem. Grzyby(...) Czwartku na ulicach unosił się dźwięk wprawianych w ruch kołatek, zwiastujących zmartwychwstanie. Współczesne obchody Wielkanocy Dziś wiele czasu poświęcamy na domowe przygotowania do Wielkanocy...

  • Patelnia jest jednym z najważniejszych sprzętów kuchennych. Trudno wyobrazić sobie bez niej smażenie i duszenie potraw. W sklepach jest dostępnych wiele różnych rodzajów patelni, które różnią się od siebie przeznaczeniem, materiałem z jakiego są wykonane i rodzajem powłoki. Zapoznanie się z najważniejszymi typami ułatwi wybór patelni najbardziej dopasowanej do naszych potrzeb. Do jakich potraw? - Patelnie grillowe - pozwalają na beztłuszczowe przygotowanie mięsa, warzyw i ryb- Patelnie...